Roundtable 2024 eerste helft nintendo switch

De beste games van 2024 tot nu toe volgens de N1-UP-redactie

  • Roundtable

  • 30 jun 24 om 08:00

  • Kitty

  • 0

De eerste helft van 2024 zit er alweer op! Tijd voor de traditionele terugblik op de afgelopen zes maanden. Welke game heeft de harten op de redactie sneller doen kloppen?

In onze lijst van gereviewde games zie je dat er al 16 games een score van een 8 of hoger hebben gehaald dit jaar. De recentste topper om aan de lijst toe te voegen is Super Monkey Ball: Banana Rumble, waar Daan helemaal blij van werd. De eerste topscorer hadden we al in januari met The Cub, die beloond werd met een 8,7. De redactie blikte terug op de avonturen, uitdagingen en gelukzalige momenten die ze in 2024 beleefden en daar kwamen veel verschillende meningen uit!

Mitch: 1000 x Resist

Uitgever: Fellow Traveler

/

Ontwikkelaar: Sunset Visitor

Releasedatum: 9 mei 2024

Nintendo Switch eShop: €19.99

1000 x Resist haalt niet alleen op N1-UP, maar overal negens binnen. Het is daarbij tof om te zien dat de game gestaag aan populariteit wint door mond-tot-mond reclame. Daar doe ik graag aan mee, want deze Switch/pc-game verdient het grootst mogelijke publiek.

Een sublieme mix van NieR Automata en Life is Strange, gemaakt met 1/20e van het budget. Iets wat je al snel vergeet dankzij de kunstzinnige visuals, rauwe voice acting en een verhaal dat de meeste triple A-games voor schut zet qua diepgang en thematiek. 1000 x Resist is het type spel dat lang na de aftiteling nog door je hoofd spookt. GOTY-materiaal.

Rik: Inazuma Eleven: Victory Road

Uitgever: LEVEL-5

/

Ontwikkelaar: LEVEL-5

Releasedatum: 2024

Poeh, ik vind het – zoals gebruikelijk – weer erg lastig om één favoriet te kiezen… vooral omdat ik mijn meest gespeelde game ‘uit het afgelopen half jaar’ hoofdzakelijk in 2023 heb gespeeld. Nee lieve lezer, ik heb (nog) geen tijdmachine uitgevonden. De voordelen van reviewer zijn is dat je games voor release kan spelen, zoals Apollo Justice – Ace Attorney Trilogy. Mijn andere kandidaat komt dan weer officieel in de tweede helft van 2024 uit… maar de demo voor Inazuma Eleven: Victory Road heb ik wél in de afgelopen periode grijs gespeeld. Twee titels dus die allebei maar half kwalificeren… Ik maak het mezelf ook weer eens niet gemakkelijk.

Toch kies ik voor Inazuma Eleven: Victory Road. Want als je een voetbalhater pur sang zoals ik oprecht enthousiast kunt krijgen over een voetbalgame, dan verdien je mijn nominatie met vlag en wimpel. Als ze aan dat EK Voetbal nu ook eens een flinke scheut anime & JRPG toevoegen… zou ik zelfs dat misschien nog eens gaan kijken!

Erik & Dreon: Paper Mario: The Thousand-Year Door

Uitgever: Nintendo

/

Ontwikkelaar: Nintendo

Releasedatum: 23 mei 2024

Nintendo Switch eShop: €59,99

Erik
Stiekem is 2024 tot nu toe nog best goed gevuld. Unicorn Overlord, Pepper Grinder, Ace Attorney en Mario vs. Donkey Kong – er zijn best wat interessante titels uitgekomen. Toch gaat mijn stem zonder twijfel naar Paper Mario: The Thousand-Year Door. En dat is niet alleen omdat het zo briljant geschreven is, de gameplay uitgekiender is dan je denkt én je telkens in de meest bizarre situaties terechtkomt. Het is vooral omdat er maar zo weinig spellen zijn als Paper Mario. Het is nou eenmaal erg lastig om een écht grappige game te maken, maar gelukkig kan Nintendo (de makers van Fire Emblem in dit geval) dit als geen ander.

Dreon
Dit jaar heeft voor mij vooral in het teken gestaan van het bijwerken van mijn backlog. Hierdoor heb ik bijna alleen maar games uit 2023 gespeeld, met hier en daar een nieuwe game. Het spel waar ik het meest van genomen heb, is natuurlijk Paper Mario: The Thousand-Year Door. De grappige dialogen en het vechtsysteem weten mij na twintig jaar nog steeds te boeien en ik durf ook wel te stellen dat ik dit jaar het meeste plezier uit dit spel heb gehaald. Verder wil ik dan toch nog even Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes vermelden, hier heb ik stiekem ook wel heel veel lol aan beleefd.

Robin: Unicorn Overlord

Uitgever: SEGA

/

Ontwikkelaar: Vanillaware

Releasedatum: 8 maart 2024

Nintendo Switch eShop: €€59,98

Dit jaar heb ik eigenlijk nog niet zoveel gespeeld. Alleen was er een spel dat mij zeker heeft verrast en dat was Unicorn Overlord. Vanillaware heeft een toffe strategische game neergezet waar ik goed van heb genoten. Met prachtige visuals en toffe muziek!

Dennis: Prince of Persia: The Lost Crown

Uitgever: Ubisoft Entertainment

/

Ontwikkelaar: Ubisoft Entertainment

Releasedatum: 18 januari 2024

Nintendo Switch eShop: €49,99

Dit jaar verraste Ubisoft vriend en vijand met het uitstekende Prince of Persia: The Lost Crown, een ijzersterke terugkeer van de reeks. De soepele besturing, prachtige omgevingen en soms uitdagende puzzels zorgen ervoor dat deze titel van mij zo bijgezet mag worden in de eregalerij der Switch Metroidvanias naast games als Metroid Dread en Hollow Knight. Nog steeds wordt de game ondersteund en hebben een aantal updates nieuwe content en quality of life-verbeteringen toegevoegd (zoals meer fast travel-punten). De onthulling van nieuwe verhaalgedreven DLC maakt mij daarom blij, kom maar door met meer van dit!

Icelos: Balatro

Uitgever: Playstack

/

Ontwikkelaar: LocalThunk

Releasedatum: 20 februari 2024

Ik heb volgens mij oprecht maar één game gespeeld die dit jaar is verschenen, maar ben er wel een groot fan van: Balatro. Wat een heerlijke titel om even een half uurtje tussendoor te spelen. In Balatro speel je poker met enkele roguelike-elementen . Het doel is zo’n hoog mogelijke score neer te zetten door het juist gebruik van Jokers. Een zeer verslavend spel met ontzettend leuke gameplay, er is geen beter gevoel dan voor de eerste keer één miljoen punten te scoren, of voor het eerst een puntenscore neer te zetten met een wetenschappelijke notatie.

Kitty: Grounded

Uitgever: Xbox Game Studios

/

Ontwikkelaar: Obsidian Entertainment

Releasedatum: 16 april 2024

Nintendo Switch eShop: €39,99

Hoewel Paper Mario: The Thousand Year Door één van mijn favoriete games is uit het GameCube-tijdperk, vind ik het zonde om de game wéér aan te wijzen als de beste. Zeker, het is tijdloos leuk, maar je kunt niet op elke console winnen! Een andere game waar ik echt veel plezier aan heb beleefd, komt ook van een andere console: de Xbox-game Grounded. Deze verrassende survival-game heeft een beetje een cliché setting – je bent gekrompen dus kleine dingen lijken ineens heel groot – maar de uitwerking is komt geweldig tot zijn recht. Humor, uitdagende gameplay en een verhaallijn om de boel aan elkaar te knopen: Grounded houdt je goed bezig!

Wat is jouw favoriete game van 2024 tot nu toe? Deel je topgames in de comments!

Like dit bericht:

Over Kitty

Kitty houdt van helemaal opgaan in andere werelden. Of het nou een door verhaal gedreven avontuur is als advocaat, een open wereld waar een prinses gered moet worden, of een wereld die nog helemaal gebouwd moet worden. Verder checkt ze als eindredacteur alle teksten op N1-UP, om de wereld voor verdere taalfouten te behoeden.

Lees meer over Kitty

Recente artikelen

Nintendo Summer Magazine 2024 krijgt Engelstalige variant

0

Nieuws Nintendo Summer Magazine 2024 krijgt Engelstalige variant

12-07-2024

2

Kitty

Spionnen en minigames in lanceertrailer SPYxANYA: Operation Memories

0

Media Spionnen en minigames in lanceertrailer SPYxANYA: Operation Memories

30-06-2024

1

Martijn

Character designer Bayonetta werkte mee aan Pokémon Scarlet & Violet

0

Nieuws Character designer Bayonetta werkte mee aan Pokémon Scarlet & Violet

29-06-2024

2

Rik

Reageer als eerste!