Over ons

Van GameQube tot N1-UP; over de tofste Nederlandse Nintendo-community

Bij N1-UP hebben we leven en ademen we onze liefde voor Nintendo. Al meer dan twintig jaar lang. Onze redactie bestaat uit jonge en iets oudere Nintendo-rotten die jou met liefde en ervaring voorzien van het laatste Nintendo-nieuws, de leukste specials én je bijpraten in podcasts, streams en video’s.

Ontmoet de redactie

 

Vijftien minuten na de aankondiging

Deze liefde begon al ten tijde van de Nintendo GameCube, toen oud-hoofdredacteur Paul Reijnierse nog geen 15 minuten na de aankondiging GameQube.nl oprichtte op 24 augustus 2000. Sindsdien is er veel gebeurd; we stapten de handheldmarkt binnen met Wii-DS.nl in 2006 en met N1ntendo.nl (2010) bouwden we eindelijk een merk dat voor meerdere generatie consoles gebruikt kon worden. We beleefden hoge pieken (Wii, Switch) en diepe dalen (Wii U), maar ons Nintendo-hart bleef maar sneller en sneller kloppen. Dit alles leidde tot het ontstaan van N1-UP.nl in 2021.

Hiermee is N1-UP op het moment van schrijven een van de alleroudste nog bestaande gamewebsites van Nederland. Maar net als Nintendo, zijn wij nog altijd jong van geest. Met Erik Feitsma aan het roer, zit die hype ten tijde van GameQube.nl nog altijd bij ons. Op naar de volgende twintig jaar!