Hoofdafbeelding bij Opvallende Nintendo Switch-games voor april 2024

11 opvallende Nintendo Switch-games voor april 2024

  • Special

  • 2 apr 24 om 09:42

  • Erik

  • 0

Driewerf hoera. Als er één maand is waarin indiespellen hoogtij vieren, dan is het deze. Ik neem je mee naar 11 opvallende Nintendo Switch-games voor april 2024. 

Freedom Planet 2

Uitgever: GalaxyTrail

/

Ontwikkelaar: GalaxyTrail

Releasedatum: 4 april 2024

Nintendo Switch eShop: €24,99

De eerste Freedom Planet was fantastisch. De franchise tapt uit het klassieke Sonic-vaatje, en gooit hier een geheel eigen scala aan personages overheen. In Freedom Planet 2 is er zelfs een nieuw personage toegevoegd: Neera Li, de panda. Onze Coen heeft alvast even kunnen spelen –  en hij vond het zelfs nog strakker spelen dan het eerste deel. Klinkt veelbelovend.

Sophia the Traveler

Uitgever: Thermite Games

/

Ontwikkelaar: Memo Gogo

Releasedatum: 11 april 2024

Nintendo Switch eShop: €8,79

“Waar is Wally, maar dan anders” schreef Kitty in haar hands-on over Sophia the Traveler. Als je trailers van deze game bekijkt, snap je waarom. In prachtig getekende omgevingen ga jij op zoek naar specifieke personages en voorwerpen. De tekeningen zijn interactief; dus als je op bepaalde objecten tikt, kan er zomaar wat gebeuren…

Grounded 

Uitgever: Xbox Game Studios

/

Ontwikkelaar: Obsidian Entertainment

Releasedatum: 16 april 2024

Nintendo Switch eShop: €39,99

Pentiment is er al, maar Grounded is die andere Xbox-game die de overstap maakt naar de Nintendo Switch. Grounded betekent ‘huisarrest’ in het Engels. Want je hebt huisarrest in je eigen tuin. Gelukkig ben je nog kleiner dan een Pikmin, en is je tuin tot een grootse wereld gegroeid. Hier moeten jij en je vrienden proberen te overleven.

Planet of Lana

Uitgever: Thunderful

/

Ontwikkelaar: Whishfully

Releasedatum: 16 april 2024

Planet of Lana neemt je mee naar een atmosferische wereld, die opeens wordt aangevallen door buitenaards gespuis. Als de titulaire Lana moet jij hordes van die kwaadaardige indringers zien te overleven. Dit ontpopt zich tot een puzzelplatformer met een aansprekende Studio Ghibli-stijl.

Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes

Uitgever: 505 Games

/

Ontwikkelaar: Rabbit & Bear

Releasedatum: 23 april 2024

Nintendo Switch eShop: €49,99

Ooit was deze game doorgeschoven naar de opvolger van de Nintendo Switch. Gelukkig hebben de makers zich bedacht en kunnen we deze maand van dit rollenspel genieten. Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes wordt gemaakt door de mensen achter PlayStation-hit Suikoden. De makers beloven een moderne aanpak van klassieke rollenspellen en zoals de titel inderdaad stelt, zijn er (meer dan) honderd speelbare personages.

Teenage Mutant Ninja Turtles Arcade: Wrath of the Mutants

Uitgever: GameMill Entertainment / Nickelodeon

/

Ontwikkelaar: Raw Thrills

Releasedatum: 23 april 2024

Nintendo Switch eShop: €29,99

Ik zou dit hele stukje al bijna kunnen vullen, door enkel de titel hier neer te zetten. Dus dat ga ik ook gewoon doen. Teenage Mutant Ninja Turtles Arcade: Wrath of the Mutants is een klassieke beat ‘em up, wat inhoudt dat je hordes aan vijanden verslaat met welgetimede drukken op de knop. Liefst niet in je eentje, maar met een stel vrienden erbij. Cowabunga!

Another Crab’s Treasure

Uitgever: Aggro Crab

/

Ontwikkelaar: Aggro Crab

Releasedatum: 25 april 2024

Aan de hand van de titel zou je het niet zeggen, maar Another Crab’s Treasure is een Soulslike. In meer bekendere termen betekent dat “een hele genadeloze game”. Aan de hand van de graphics en dialogen zou je het nog steeds niet zeggen, maar dit betekent dat je in een 3D-omgeving moordlustige vijanden verslaat door slim hun aanvalspatronen uit te pluizen. Of het echt zo moeilijk is als Dark Souls wordt, is lastig te zeggen – maar het ziet er wel veelbelovend uit.

Megaton Musashi: Wired

Uitgever: LEVEL-5

/

Ontwikkelaar: LEVEL-5

Releasedatum: 25 april 2024

Onze Rik is een grote fan van Level-5 (serieus, tik voor de leuk maar eens Level-5 in de zoekbalk), en hij zorgde er dan ook voor dat Megaton Musashi: Wired op mijn radar verscheen. Meer Japans dan dit ga je niet krijgen: in deze actie-RPG vecht je met kleurrijke animepersonages in stoere gevechtsrobots (mecha’s genaamd). Het spel breidt zelfs een officieus einde aan de gelijknamige anime.

SaGa Emerald Beyond

Uitgever: Square Enix

/

Ontwikkelaar: Square Enix

Releasedatum: 25 april 2024

SaGa Emerald Beyond is een soort spel à la Octopath Traveler of Live a Live – maar dan zonder het vastgezette verhaal. Het draait om de escapades van zes hoofdpersonages. Een demonenkoning die zijn rol als heerser van de wereld weer terug wil, bijvoorbeeld. De keuzes die jij maakt in zijn weg hier naartoe, zorgen voor andere gebeurtenissen, vertakkingen en compleet nieuwe paden. Square Enix belooft dat elk pad hierdoor zelfs voor de derde of zelfs vierde keer leuk blijft. Interessant!

Demon Slayer – Kimetsu no Yaiba: Sweep the Board

Uitgever: SEGA of America

/

Ontwikkelaar: Aniplex, CyberConnect2

Releasedatum: 26 april 2024

Nintendo Switch eShop: €59,99

Zeg Crunchyroll, wanneer lanceren jullie nou eens het eerste seizoen van Demon Slayer eens in Nederland? Dan kan ik die anime ook eens gaan kijken. Nu moet ik op basis van de algemene populairiteit gaan beoordelen dat dit best wel eens een grappige variant op Mario Party kan gaan worden. Bij dezen, dus.

Braid: Anniversary Edition

Uitgever: Thekla

/

Ontwikkelaar: Thekla

Releasedatum: 30 april 2024

Of dit echt het eerste bekende indiespel ooit is, valt over te twisten. Maar Braid uit 2008 komt in ieder geval wel in de buurt. Dit is een puzzelplatformer waarin jij de vaardigheid hebt om je acties en hiermee de tijd terug te draaien. Dit alles is gekoppeld aan een uniek verhaal. De Anniversary Edition komt met nieuwe animaties, puzzels, geluidseffecten en een geremixte soundtrack.

Naar welke game(s) kijk jij uit deze maand? Heb jij nog aanraders? Laat het weten in de reacties!

Like dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan tien jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

Moonglow Bay Nintendo Switch screenshot baai start

0

Review Moonglow Bay - Een rustig visavontuur

13-04-2024

3

Kitty

Hollow Knight: Silksong krijgt Xbox pagina en ESRB-beoordeling

2

Nieuws Hollow Knight: Silksong krijgt Xbox pagina en ESRB-beoordeling

02-04-2024

1

Coen

Hoofdafbeelding bij Level-5 deelt trailer voor Inazuma Eleven: Victory Road

1

Nieuws Inazuma Eleven: Victory Road-demo half miljoen keer gedownload

02-04-2024

1

Rik

Reageer als eerste!