Wat speel je dit weekend? [15 juni] 

  • Special

  • 15 jun 24 om 10:00

  • Erik

  • 6

Tijd voor het weekend! Net als afgelopen week, zijn wij weer heel benieuwd naar wat je dit weekend allemaal speelt!

Maar eerst:

Dit gebeurde er afgelopen week

Er was een heleboel nieuws afgelopen week, maar een van de interessantste zaken kwam direct afgelopen maandag. Toen onthulde Leon Winkler, de man verantwoordelijk voor de E3-shows van Ubisoft, dat Nintendo aanvankelijk wat twijfels had over de manier waarop Mario + Rabbids Kingdom Battle zou worden onthuld. Een interessant inkijkje, want Winkler gaat stiekem ook in op het iconische moment dat de director van de game emotioneel werd.

Hoewel het Summer Game Fest-geruis iets is gaan liggen (alhoewel onze Yacht Club Games nog flink wat Shovel Knight-nieuws dropte vannacht), wachten we altijd nog op Nintendo. Volgens de geruchten is er een Nintendo Direct op 18 juni: volgende week, dus. Wat toch ook nog wel even de spotlights verdient: een van Sony’s bekendste franchises – het Nederlandse Horizon, baant zijn weg dus naar de Nintendo Switch. Super bijzonder! Deze week kwam naar buiten dat LEGO Horizon Adventures ongeveer een uurtje of 8 duurt.

Fijn weekend allemaal. Duim je mee voor een Nintendo Direct komende week?

Opvallende releases:

Onder de noemer bijzonder: deze week is Nintendo’s waarschijnlijk eerste reclame in de VS opgedoken.

Wat speel je dit weekend?

Dan is het nu tijd voor jullie speelplannen! Met welke games houd jij je dit weekend bezig? De N1-UP-redactie trapt af!

Erik

Dit weekend ga ik weer lekker verder met Paper Mario: The Thousand-Year Door. Ben inmiddels klusjes aan het klaren voor de wat lugubere delen van Boevechem, want ik heb wat goudstukken nodig om een zekere maffiabaas te mogen spreken. Ja, dit is echt een Nintendo-spel. De volgende stop: hoog in de lucht.

Rik

Ergens kriebelt het weer om een stevige (J)RPG op te pakken… ik weet alleen nog niet welke. (Tips zijn welkom!) Tot de Nintendo Direct (en mijn zomervakantie) kan ik echter niet zo’n tijdsintensief spel gebruiken in mijn agenda, dus ik ruim deze juni-weken vooral wat losse eindjes in oude games op: ik had een aantal dingetjes geskipt in Apollo Justice: Ace Attorney die ik zonder review-deadline nog eens dunnetjes over wil doen, Triangle Strategy heeft (op moment van schrijven) exact één jaar geleden een epiloog toegevoegd die ik nog altijd niet heb gespeeld, er is nog altijd een patstelling aan het front bij mijn tweede playthrough van Valkyria Chronicles 4 en The Great Ace Attorney wacht ook nog altijd op het uitspelen van diens finale… Als ik mijzelf een beetje ken worden alle voorgaande zaken echter wéér een weekje vooruitgeschoven. Want die nieuwe demo voor On Your Tail zag er stiekem toch ook wel erg leuk uit…

Dit is mogelijk een van de games die Rik gaat spelen dit weekend.

Dennis

Ik heb ondertussen vier Royal Seeds verzameld in Super Mario Bros. Wonder, dus met die game ga ik gestaag verder. Ik ben wel even afgeleid door de gratis content update van Prince of Persia: The Lost Crown. Deze voegt wat bizar moeilijke challenges toe die ik toch wel wil halen. Is het frustrerend? Ja. Is het leuk? Ook ja.

Daarnaast ben ik op pc gestart met Hellblade: Senua’s Sacrifice. Een intrigerende game met een fantastische sfeer. Of ik er dit weekend aan toe kom weet ik niet, maar ik ga me zeker de komende weken meer onderdompelen in de Noorse Hel.

Evelyne

Ik heb tijdelijk Princess Peach: Showtime! te leen en heb het spel net uitgespeeld. Ik heb zelfs elk level volledig 100% voltooid en zo een speciale jurk gekregen. Het bakken vond ik het lastigste, ik was namelijk elke keer niet snel genoeg. Soms voelt het een beetje demotiverend om een spel 100% compleet te krijgen en snap ik ook niet zo goed waarom gamemakers er dan geen extra upgrade of dergelijks bijgeven. Natuurlijk zijn er wel spellen die je rijkelijk belonen, maar Princess Peach: Showtime! is er zeker geen van. Verder speel ik af en toe Pokémon Go wanneer ik even naar buiten kan. Heb jij misschien een goede suggestie voor mij om te spelen?

Dreon

Ik ga nog steeds lekker verder met Paper Mario: The Thousand-Year Door. Inmiddels ben ik bij chapter 5 aangekomen, ik geniet nog steeds volop van het spel. Dit weekend heb ik toevallig ook nog net wat meer tijd, dus laten we hopen dat ik een stuk verder kom!

Heb jij misschien een leuke Nintendo Switch-aanrader voor Evelyne? (Psst: in deze special hoor ik men soms iets roepen over Paper Mario…)

En nu ben jij aan de beurt. Kom maar op met die weekendplannen!

Like dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan tien jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

De anomalie genaamd Nintendo (Switch)

1

Column De anomalie genaamd Nintendo (Switch)

19-07-2024

1

Robin

Beyond Good & Evil-trophies suggereren release in nabije toekomst

0

Nieuws Beyond Good & Evil-trophies suggereren release in nabije toekomst

15-06-2024

3

Martijn

Hoofdafbeelding bij Officieel vervolg op Shovel Knight in ontwikkeling

1

Nieuws Officieel vervolg op Shovel Knight in ontwikkeling

15-06-2024

2

Erik

Discussieer met ons mee! 6

Robin

15 jun 24 om 13:45

#13752‍

3305 XP | 488 comments

Ik ben zelf voornamelijk met Tales of Arise bezig die heb ik zo goed als uitgespeeld. Vandaag had ik ook nog kort DOOM even aangezet en kan ik ook weer verder met Persona 3 Reloaded

Erik

15 jun 24 om 14:11

#13755‍

5289 XP | 374 comments

Nice Robin! Mag stiekem natuurlijk niet op een Nintendo-website, maar Tales of Arise is wel echt fantastisch. 

Selan

15 jun 24 om 14:09

#13754‍

2876 XP | 528 comments

Ik ben bezig met 1000xResist. Ben nu bij Chapter 5 beland, even kijken hoe ver ik kom dit weekend

Erik

15 jun 24 om 14:11

#13756‍

5289 XP | 374 comments

Have fun! Die moet ik ook nog eens aanschaffen.

Arkalay

16 jun 24 om 14:44

#13759‍

308 XP | 59 comments

Elden Ring. Zoveel mogelijk gecomplete met de DLC op komst .

Lucas

17 jun 24 om 08:22

#13761‍

705 XP | 134 comments

Tussen het Paper Mario kreeg ik van mijn gezin voor vaderdag Princess Peach. Echt een verrassend vermakelijk spel. Simpel, maar elke keer iets nieuws in korte tijd. Echt heel leuk.