Officieel vervolg op Shovel Knight in ontwikkeling

  • Nieuws

  • 15 jun 24 om 09:00

  • Erik

  • 1

Yacht Club Games werkt aan een officieel vervolg op Shovel Knight. Dit onthulden ze vannacht tijdens hun showcase.

Het vervolg moet het originele Shovel Knight “eren”, maar bevat volgens de makers ook innovatieve nieuwe gameplay-elementen. Ze noemen het een “stoer nieuw avontuur”.

Yacht Club Games zegt dat het om een ‘hoofdspel’ gaat, dus verwacht in grote lijnen dezelfde gameplay als het originele Shovel Knight.

De aankondiging bevat geen extra informatie of gameplaybeelden. Yacht Club Games is nog “niet helemaal klaar” om de game volledig te laten zien.

Wil je toch een tipje van de sluier krijgen? Ze laten weten dat er in Shovel Knight Dig, Shovel Knight Pocket Dungeon en in de Treasure Trove her en der wel hints zijn te vinden waar dit tweede deel over gaat.

De aankondiging komt bijna tien jaar na de release van het origineel. Je speelt als Shovel Knight, die bikkelharde platformuitdagingen doorstaat met zijn schip. De game werd destijds vol lof ontvangen, en wordt als een van de meest succesvolle indies aller tijden gezien.

Hoewel er extra scenario’s voor Shovel Knight verschenen, waren de games daarna allemaal spin-offs.

Het vervolg op Shovel Knight is niet het enige dat Yacht Club Games tijdens hun presentatie liet zien: zo is er DLC voor Shovel Knight Dig en Pocket Dungeon aangekondigd, en krijgt de originele game een DX-versie.

Kijk jij uit naar een vervolg op Shovel Knight? Wat hoop jij dat de makers verbeteren? Laat het weten in de reacties!

Bron: Yacht Club Games

Like dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan tien jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

Capcom heeft geen plannen om te stoppen met fysieke game-releases

0

Nieuws Capcom heeft geen plannen om te stoppen met fysieke game-releases

23-07-2024

1

Rik

Wat speel je dit weekend? [15 juni] 

6

Special Wat speel je dit weekend? [15 juni] 

15-06-2024

2

Erik

Wicked Wishes DLC voor Shovel Knight Dig

1

Nieuws Wicked Wishes DLC voor Shovel Knight Dig

15-06-2024

2

Jeroen

Discussieer met ons mee! 1

Lucas

17 jun 24 om 08:24

#13762‍

705 XP | 134 comments

Hier wordt ik wel blij van. Ben heel benieuwd. Maargoed, alsof deze ontwikkelaar bij Shovel Knight zoiets heeft van: "het is wel goed zo".