Nintendo had twijfels over iconische onthulling Mario + Rabbids: Kingdom Battle

  • Nieuws

  • 3 dagen geleden

  • Rik

  • 0

Mario + Rabbids: Kingdom Battle bleek achteraf een van de meest viral aankondigingen van de E3 van 2017. Dat blijkt vooral een verdienste te zijn van Ubisoft: Nintendo had grote twijfels…

Dat blijkt uit een interview met Leon Winkler, de man die verantwoordelijk was voor de E3-shows van Ubisoft. Mario + Rabbids: Kingdom Battle was een samenwerking tussen Nintendo en Ubisoft en als het aan Ubisoft lag, wilden ze deze samenwerking trots tonen aan het grote publiek. Mario-bedenker Shigeru Miyamoto en Ubisoft-eindbaas Yves Guillemot kwamen samen het podium op met echte versies van de blasters uit Mario + Rabbids in hun handen. De pose die het duo aannam met deze blasters bleek achteraf het symbool van de E3 van 2017. Nintendo was echter minder enthousiast toen Winkler het idee pitchte (vertaald):

Toen ik dat idee voor het eerst aan Nintendo voorlegde, waren ze er niet zeker van en vonden ze dat het serieuzer moest zijn. En het idee van die rookmachine wanneer Miyamoto de zaal binnenloopt, met de schijnwerpers op de achtergrond… ze hadden zoiets van ‘ik weet het niet’. Maar wij zeiden: ‘Probeer het gewoon uit, we doen het ter plekke, als hij er enthousiast over is, doen we het’. En op de dag zelf had hij zoiets van ‘Ja, dit is cool’. [Toen hadden] we twee legendes op het podium, Miyamoto en Yves, en ze hebben blasters. Dus laten we hét toonbeeld van de E3 creëren met hen rug-aan-rug. Die foto was overal te zien toen mensen het dat jaar over de E3 hadden.

De bewuste aankondiging

Dat is het coole aan evenementen; je kunt de menselijke kant laten zien van het werk dat we doen. Ik zag tijdens de repetities al dat Davide emotioneel werd en ik dacht ‘Misschien moeten we daar een cameramoment voor klaarzetten’. Omdat het belangrijk is. Het geeft ons een menselijk gezicht als industrie. Davide is al sinds zijn kindertijd een Nintendo-fan en nu staat zijn idool op het podium en geeft hem een pluim… Ik zou ook in tranen uitbarsten.

Mario + Rabbids: Kingdom Battle lekte vroegtijdig en werd in eerste instantie vergruisd door de fans. Na de onthulling veranderden de meningen drastisch: het spel ontving lovende recensies, werd door ruim 10 miljoen spelers gespeeld én kreeg een vervolg in de vorm van Mario + Rabbids Sparks of Hope.

Mis jij de live-presentaties van het E3-tijdperk? Deel jouw favoriete E3 live-moment in de comments!

Bron: Interview op gamesindustry.biz

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

Limited Run Games houdt op 20 juni ‘LRG3 2024’

0

Nieuws Limited Run Games houdt op 20 juni 'LRG3 2024'

12-06-2024

1

Rik

Life is Strange: Double Exposure is aangekondigd voor Nintendo Switch

0

Nieuws Life is Strange: Double Exposure is aangekondigd voor Nintendo Switch

10-06-2024

2

Rik

Atlus deelt openingsfilmpje van Shin Megami Tensei V: Vengeance

0

Nieuws Atlus deelt openingsfilmpje van Shin Megami Tensei V: Vengeance

10-06-2024

1

Rik

Reageer als eerste!