LEGO Horizon Adventures heeft verhaal van 8 uur

  • Nieuws

  • 14 jun 24 om 16:25

  • Rik

  • 0

Het was een grote verrassing dat de Playstation-exlcusieve Horizon-serie in LEGO-vorm naar de Nintendo Switch komt, het verhaal van het spel is echter niet zo lang.

Dit blijkt uit het interview dat Gamespot hield met James Windeler, de Narrative Director van ontwikkelaar Guerrilla Games. Volgens hem zal het verhaal van LEGO Horizon Adventures in zo’n zeven tot acht uur uit te spelen zijn. Wel heeft Guerrilla Games gedacht aan herspeelbaarheid van de game, waardoor de daadwerkelijke speelduur naar verwachting hoger ligt. Normaal gesproken zijn de games van Guerrilla Games (veel) langer en ligt er grote focus op het verhaal. Voor deze LEGO-titel pakte het bedrijf alles helemaal anders aan. Ze wilden vooral een spel maken dat toegankelijk is voor de jonge spelers die nog niet aan de andere Horizon-games toe zijn. Om dit te bereiken wilde Guerrilla qua visuals een ‘speelbare LEGO-film’ maken.

Het is geen getrouwe hervertelling, maar ook geen parodie. We wilden de draak steken met de IP; we wilden alle zelfverwijzende humor gebruiken die kenmerkend is voor Lego.

We wilden er ook voor zorgen dat het spel een zeer brede aantrekkingskracht had […] We hebben niet het hele open-wereldspel [opnieuw] gemaakt en het hier in gestopt. We hebben een verhaal verteld waarvan we vonden dat het iets van de geest van het origineel bevatte, een aantal van de thema’s […] Het is meer een inspiratiebron.
– James Windeler (vertaald)

Ook nieuw voor de RPG-studio die gespecialiseerd is in single player-ervaringen is de toevoeging van co-op gameplay. Het spel is zo gemaakt dat de game met een enkele Joy-Con te spelen is. De co-op voor twee spelers is zowel lokaal als offline te spelen, al is er geen toevoeging van cross-play tussen de verschillende platforms.

LEGO Horizon Adventures komt later dit jaar uit op de Nintendo Switch en concurrerende platforms.

Vind jij 8 uur de moeite waard voor deze game? Laat het ons weten in de comments!

Bron: Gamespot

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

Nintendo lanceert nieuwe controller-sleutelhangers in Japan

0

Nieuws Nintendo lanceert nieuwe controller-sleutelhangers in Japan

24-07-2024

1

Erik

Shovel Knight: Shovel of Hope DX aangekondigd

2

Nieuws Shovel Knight: Shovel of Hope DX aangekondigd

14-06-2024

2

Jeroen

Launch trailer voor Monster Hunter Stories (1)

0

Nieuws Launch trailer voor Monster Hunter Stories (1)

14-06-2024

2

Rik

Reageer als eerste!