Wat speel je dit paasweekend? [30 maart] 

  • Special

  • 30 mrt 24 om 10:00

  • Erik

  • 2

Tijd voor het paasweekend! Net als afgelopen week, zijn wij weer heel benieuwd wat je dit weekend allemaal speelt!

Maar eerst:

Dit gebeurde er afgelopen week

Als ik zeg dat het een rustig weekje qua gamenieuws was, dan klopt dit best wel. Voor mij voelt het een beetje aan als de stilte voor de grote Nintendo Switch 2-storm, die ongetwijfeld in de toekomst gaat losbarsten. Nintendo lijkt in ieder geval haar testafdeling in Noord-Amerika er al op voor te bereiden met een grote herstructurering.

Als we het toch over de toekomst hebben: de regisseur deed een uitgebreid boekje open over de live-actie Zelda-film. Zo zei hij dat hij de verlangens van fans uit wilde laten komen én dat hij al een concept heeft om dit te bewerkstelligen. Spyro- en Crash-maker Toys for Bob sloeg de handen ineen met Microsoft voor een volgende game. De geruchten spreken dat dit het langverwachte Spyro 4 gaat worden, maar laten we niet te ver op zaken vooruit lopen. Oké, vooruit toch een gerucht. Fanfavoriet Sonic Heroes (ooit uitgekomen op de GameCube) schijnt een remake te krijgen in 2025.

Hebben jullie tot slot de openingsvideo van Paper Mario: The Thousand-Year Door al gezien? Het begint bij mij steeds meer te kriebelen. Is het al eind mei?

Fijne Pasen allemaal, en tot volgende week!

Opvallende releases:

De openingsvideo van Paper Mario: The Thousand-Year Door

Wat speel je dit weekend?

Dan is het nu tijd voor jullie speelplannen! Met welke games houd jij je dit weekend bezig? De N1-UP-redactie trapt af!

Erik

Een extra lang weekend, ditmaal! Natuurlijk ben ik nog volledig verzonken in de wereld van Final Fantasy VII: Rebirth (wat een gigantische game trouwens; zit nu op 43 uur en ben volgens mij nog lang niet bij het einde), maar tegelijkertijd mis ik mijn Nintendo Switch ook steeds meer. Ben gisteren al lekker wezen Super Smash Bros-en, en ik denk dat ik daar dit weekend ook lekker mee verder ga.

Robin

Elden Ring is voor nu klaar en Unicorn Overlord heeft zojuist ook de credits laten zien. Dus tijd voor een nieuwe game. Ik was van plan om verder te gaan met Tales of Arise en Super Mario RPG, maar na mijn spontane bezoek bij de lokale game winkel kwam ik uiteindelijk thuis met STAR OCEAN THE SECOND STORY R, Theatrhythm Final Bar Line en Tactics Ogre Reborn. Daarnaast heb ik ook nog Baiten Kaitos en Persona 3 Reloaded liggen genoeg om te kiezen. Volgend weekend horen jullie wat het is geworden.

Jaa, Star Ocean is leuk Robin. Have fun!

Thijmen

Dit weekend vier ik m’n 18de verjaardag met een groep vrienden van me en naast het normale feesten, drinken en dansen gaan er ook zeker wat partygames bij te pas komen. Zo is het befaamde Everybody 1-2 Switch! wel bijna een standaard game geworden voor ons, hoe slecht het ook mag zijn. Dat is juist de reden dat we er allemaal zo stuk om gaan omdat het hele spel nergens op slaat. Daarnaast komt The Jackbox Party Pack 7 misschien ook nog wel van pas! Er is in ieder geval weer genoeg te doen dit weekend!

Dreon

Vorige week dacht ik hem uit te spelen, maar nu sta ik echt voor de eindbaas. Ik heb het natuurlijk nog steeds over Final Fantasy VII. Wat een geweldige game! Nu twijfel ik waar ik aan zal beginnen. Ik heb Outer Wilds, Ori and the Blind Forest, Radiant Historia en Octopath Traveler II al klaar liggen. Wat vinden jullie?

Rik

Ik heb nog nooit een Inazuma Eleven-game gespeeld, maar met de gratis demo die nu voor Inazuma Eleven: Victory Road in de Nintendo Switch eShop te vinden is komt daar verandering in. Ik ben benieuwd of ik het kan pruimen, want ik heb dus he-le-maal niks met voetbal…

Outer Wilds, Ori and the Blind Forest, Radiant Historia of Octopath Traveler II. Welke game moet Dreon volgens jullie gaan spelen?

Icelos

Na vorig weekend een nieuw Personal Best neer te hebben gezet voor Metroid Dread, gaan we dit weekend weer verder met een ander langlopend project; Starfield. Ik ben een groot Bethesda-fan, spellen als Fallout en The Elder Scrolls kunnen me maanden bezighouden. Starfield is daar geen uitzondering op, ik heb zo’n 120 uur erin zitten en heb het idee dat ik nauwelijks gevorderd ben. Dit weekend gaan we maar eens wat zonnestelsels op de kaart zetten en hopelijk wat sidequest afstrepen.

Mark

Hoeveel kleding kan een mens hebben? Als het aan Link licht dan is het nooit genoeg. Ik blijf nieuwe kleding vinden, maar steeds uit nieuwe setjes. En dat terwijl ik juist setjes compleet wil maken. Ik wil heel graag de bergbeklimmer- en kikkerset afmaken zodat ik niet steeds naar beneden donder. Goed je hoort het al, het wordt een kleding run in Tears of the Kingdom.

Wach even, dit is helemaal geen Nintendo-game. Wat doet dit screenshot hier? Gekke Icelos.

Like dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan tien jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

Moonglow Bay Nintendo Switch screenshot baai start

0

Review Moonglow Bay - Een rustig visavontuur

13-04-2024

3

Kitty

Pre-orders gestart voor Figma Link-figurine uit TotK

0

Nieuws Pre-orders gestart voor Figma Link-figurine uit TotK

30-03-2024

2

Mark

Niantic blij met staat Pokémon GO en kijkt naar de toekomst

2

Nieuws Niantic blij met staat Pokémon GO en kijkt naar de toekomst

30-03-2024

2

Erik

Discussieer met ons mee! 2

Monokuma

30 mrt 24 om 12:51

#13399‍

807 XP | 137 comments

Laatst heb ik "Hebereke Enjoy" (Ufouria: The Saga) gekocht en dit zit ik momenteel te spelen. Dit is een Metroidvania waarin je tussen vier verschillende personages kan wisselen met ieder een unieke gave. Het spel heeft een vrij apart gevoel voor humor, ziet er best goed uit voor iets dat oorspronkelijk voor een 8-bit systeem is en het spel steekt ook nog eens best goed in elkaar. Alles wordt uit zichzelf vrij duidelijk en het is ook vrij duidelijk waar je heen moet als je dat zelf niet kan bepalen. Als jij kinderen kent die zoiets leuk gaan vinden, koop dit voor ze.

oldman86

3 apr 24 om 18:44

#13424‍

1156 XP | 216 comments

Sorry ik was zo druk met trophy hunten dat ik jullie helemaal vergeten ben maar goed daar komt die dan van het weekend heb ik veel farm sim 19 gedaan en farm together 2 games waar ik dol graag de platina van wil maar erg grindy zijn dus geduld is een must have maar na lange tijd heb ik de trophy van 100 hectaren bemesten gehaald dus weer ff 90 punten (goude trophy binnen) en ook nog level up gegaan dus was een top weekend nou tot zaterdag dan weer meer info houdoe