Regisseur Zelda-film: "Ik wil verlangens van fans uit laten komen"

  • Nieuws

  • 25 mrt 24 om 09:38

  • Erik

  • 4

De regisseur van de aankomende Zelda-film, Wes Ball, zegt in een interview dat hij “de grootste verlangens van fans” uit wil laten komen.

Tegen het blad Total Film zegt de regisseur dat hij hier al een concept voor heeft. “Ik heb dit geweldige idee”, zegt Ball (vertaald). “En ik denk er al een belachelijke tijd over na hoe cool een Zelda-film zou zijn… Ik wil de grootste verlangens van fans uit laten komen.”

De film lijkt in ieder geval op een andere doelgroep gericht dan de Mario-film. “Ik weet dat het belangrijk is voor mensen, deze Zelda-franchise, en ik wil dat het een serieuze film wordt. Een serieuze film die fans even laat ontsnappen van de werkelijkheid.” Ball geeft aan dat dat laatste een belangrijk uitgangspunt is; hij zou zelf ook in die wereld willen leven.

Toch hoef je je niet op te maken voor enkel serieusheid. Volgens Ball, die onder andere de Maze Runner-films regisseerde, moet de film “echt” aanvoelen: “Serieus en cool, maar ook plezierig en speels.”

Regisseur Zelda-film:

Wes Ball zei begin december al dat de film “iets heel speciaals gaat worden“. Hij maakte toen de vergelijking met een live-actie-variant van een Studio Ghibli-film. Ook de CEO van Sony, die de film uitbrengt, sprak lovend over Zelda en Link op het witte doek.

Nintendo kondigde begin november aan dat er een live-action film van The Legend of Zelda aankomt. Shigeru Miyamoto neemt de rol van producer aan, samen met Avi Arad, bekend van onder andere Spider-Man: Across the Spider-Verse.

Er is nog geen releasedatum bekend voor de aankomende Zelda-film.

Wat zijn jouw ultieme verlangens voor een Zelda-film? Laat het weten in de reacties!

Bron: Total Film

Like dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan tien jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

Nieuwe Zelda: Tears of the Kingdom-merch onthult voor Japan

0

Nieuws Nieuwe Zelda: Tears of the Kingdom-merch onthult voor Japan

27-04-2024

0

Thijmen

Toys for Bob logo

0

Nieuws Toys for Bob lijkt in overeenkomst met Microsoft voor volgende game

25-03-2024

3

Karlijn

Nintendo pakt zesde plek in jaarlijkse Game Publisher Rankings van Metacritic

2

Nieuws Nintendo pakt zesde plek in jaarlijkse Game Publisher Rankings van Metacritic

24-03-2024

4

Mark

Discussieer met ons mee! 4

rob1N

25 mrt 24 om 12:02

#13372‍

5411 XP | 1042 comments

verlangen nr 1 globaal: Voice for Link.

N2up

25 mrt 24 om 13:01

#13375‍

1414 XP | 276 comments

Ja en graag ook in de games wanneer alle andere characters voice acted zijn. In Totk viel t niet zo op maar in botw was link een beetje net een dummy

rob1N

26 mrt 24 om 09:15

#13382‍

5411 XP | 1042 comments

het hele idee wat achter een silent main character schuilt, is geloof ik dat jij als speler zelf de antwoorden geeft in Link's plaats. Het geeft je wel meer het idee dat je zelf dingen bepaalt in plaats van dat het voorgeprogrammeerd is. maar het zorgt inderdaad ook voor suffe situaties waarin je character overkomt als een dom persoon dat niks te zeggen heeft of enkel ja en nee kan knikken. 

Martijn

26 mrt 24 om 21:11

#13385‍

3555 XP | 413 comments

"Well, excuuuuuuuuse me, Princess!"

Nee, laat het daar maar helemaal niet op lijken. Eerste waar je aan denkt? Lord of the Rings? Moet het ook niet teveel op lijken, vind ik. Liever ook geen tragische of 'duistere' The Legend of Zelda. Hoeft ook niet al te Studio Ghibli-achtig te worden, want het moet een Zelda-film worden!

Ik heb liever dat het een beetje aansluit op de sfeer uit de traditionelere games. Benader die stijl en sfeer en geef er vervolgens een eigen richting aan, ook qua verhaal. Zo was de Super Mario Bros-film ook niet zozeer op één game gebaseerd. Of het een meesterwerk was? Niet zozeer, maar het was wél een amusante film, die werd gemaakt vanuit de games en voor fans daarvan. In dat opzicht was hij dus wél geweldig! Bij een Zelda-film wil ik dus géén standaard fantasiefilm met een Zelda-sticker erop: het moet écht een Zelda-film zijn! Laat het dus vooral NIET op The Maze Runner lijken!

Maar het valt nog niet te bepalen hoe die film gaat worden. Ik wacht met geduld op eerste beelden of onthullingen. Misschien maken ze wel weer vooraf bekend wie erin gaan meespelen, ook zoals bij Mario's film. Ben eigenlijk best benieuwd, al wordt ik pas enthousiast als de richting me bevalt.