Toys for Bob logo

Toys for Bob lijkt in overeenkomst met Microsoft voor volgende game

Toys for Bob, de ontwikkelaar achter Skylanders, Spyro en Crash Bandicoot, heeft naar verluidt een overeenkomst bereikt met Microsoft voor hun volgende spel.

De studio kondigde vorige maand aan dat ze Activision Blizzard zouden verlaten en een onafhankelijke studio zouden worden, maar sloot niet uit dat ze zouden samenwerken met de nieuwe eigenaar van Activision Blizzard, Microsoft.

In hun verklaring vorige maand zeiden studiohoofden Paul Yan en Avery Lodato dat ondanks de beslissing om onafhankelijk te gaan, ze “een mogelijke samenwerking” met Microsoft aan het verkennen waren. Dit lijkt nu te zijn afgerond, volgens een rapport op Windows Central waarin staat dat Microsoft en Toys for Bob een overeenkomst hebben bereikt over het volgende spel van de laatste.

Volgens het rapport, dat bronnen aanhaalt die bekend zijn met een recente Xbox-stadshuisbijeenkomst voor personeel, werd aan Xbox Game Studios-hoofd Matt Booty gevraagd wat er gebeurde met Toys for Bob. Booty zou hebben gezegd dat er een overeenkomst is bereikt met Toys for Bob voor hun eerste spel als onafhankelijke studio, en hoewel hij niet bevestigde wat het spel zou zijn, zei hij wel dat het “vergelijkbaar zou zijn met de spellen die Toys for Bob in het verleden heeft gemaakt”.

Toys for Bob, opgericht in 1989, ontwikkelde spellen als Star Control, Pandemonium en The Unholy War voordat het in 2005 werd overgenomen door Activision. In de afgelopen jaren heeft de studio uit Californië geholpen bij de ontwikkeling van de Call of Duty-serie, maar staat het vooral bekend als de studio achter de Skylanders-serie, evenals Crash Bandicoot 4: It’s About Time uit 2020 en Spyro Reignited Trilogy uit 2018.

 

Like dit bericht:

Over Karlijn

Karlijn, afkomstig uit het zonnige zuiden van Nederland, is helemaal in haar element als het gaat om mystery adventures, verhaalgedreven titels en detective spellen. Backseat-gamen bij Tomb Raider op (iets te) jonge leeftijd en op de achterbank van de auto Pokémon Crystal op de GameBoy Color spelen hebben het fundament voor haar gameliefde gelegd, die alleen maar groter is geworden met de jaren.

Lees meer over Karlijn

Recente artikelen

Lanceertrailer voor Square Enix RPG SaGa Emerald Beyond

0

Media Lanceertrailer voor Square Enix RPG SaGa Emerald Beyond

26-04-2024

1

Jeroen

Team Keyboard wint Splatoon 3’s Splatfest over instrumenten

2

Nieuws Team Keyboard wint Splatoon 3's Splatfest over instrumenten

25-03-2024

3

Dennis

Regisseur Zelda-film:

4

Nieuws Regisseur Zelda-film: "Ik wil verlangens van fans uit laten komen"

25-03-2024

4

Erik

Reageer als eerste!