Niantic blij met staat Pokémon GO en kijkt naar de toekomst

  • Nieuws

  • 30 mrt 24 om 09:44

  • Erik

  • 2

Pokémon GO is nog altijd heel populair. Dit bevestigt Ed Wu, de senior vicepresident van Niantic, die een blik op de toekomst werpt.

Wu noemt Pokémon GO niet alleen gezond, maar ook groeiende in een interview met Eurogamer.

“Het is super bijzonder om te denken dat Pokémon GO alweer bijna zijn volgende decennium in gaat. Het spel is niet alleen gezond, maar groeiende. We stoppen er veel tijd en energie in om ervoor te zorgen dat het een geweldige game blijft, die een sterk fundament heeft voor de volgende tien jaar.”

Pokémon GO lanceerde in juli 2016, en is al bijna acht jaar oud. Toen de game verscheen, was het een gigantische hype met mensen die massaal de straten opgingen.

In aanloop naar de tiende verjaardag van de mobiele applicatie mogen we volgens Wu “een opfrissing” verwachten die past bij het volgende decennium. “We verfrissen ons avatarsysteem met een verbeterde ervaring, geüpdate graphics – een modern systeem waarin je als speler meer kunt aanpassen.”

Ook verklapt de senior vicepresident dat de focus waarschijnlijk meer gaat liggen op de originele 151 Pokémon. “Nu we langs de originele 151 Pokémon gegroeid zijn, kijken we op gecoördineerde wijze hoe we deze weer terug kunnen brengen.”

De aankondigingstrailer van Pokémon GO, uit september 2015.

In zijn achtste jaargang is Pokémon GO goed up-to-date met de huidige generatie spellen. Er zijn diverse Pokémon uit Paldea te vangen, en er liep in maart ook een evenement die aansloot bij de recente Pokémon Horizons-anime.

Eind oktober lanceerde het spel een grote nieuwe multiplayerfunctie: Party Play. Dit is een co-op-modus waarin je met een groep van maximaal vier vrienden Pokémon kunt vangen en uitdagingen kunt voltooien.

Pokémon GO is sinds 14 juli 2016 verkrijgbaar in Nederland en België.

Speel jij nog Pokémon GO? Laat het weten in de reacties!

Bron: Eurogamer

Like dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan tien jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

Moonglow Bay Nintendo Switch screenshot baai start

0

Review Moonglow Bay - Een rustig visavontuur

13-04-2024

3

Kitty

Wat speel je dit paasweekend? [30 maart] 

2

Special Wat speel je dit paasweekend? [30 maart] 

30-03-2024

5

Erik

DLC-vechters voor Double Dragon Gaiden: Rise of the Dragons onthuld

0

Nieuws DLC-vechters voor Double Dragon Gaiden: Rise of the Dragons onthuld

30-03-2024

0

Martijn

Discussieer met ons mee! 2

Yosher

30 mrt 24 om 09:48

#13397‍

5852 XP | 1084 comments

Ik speel het al lang niet meer. Na een vermoeiende werkdag heb ik geen zin om nog naar buiten te rennen om die zeldzame pokémon te vangen of die gym in te gaan door een teamgenoot net heeft overgenomen.

rob1N

30 mrt 24 om 11:03

#13398‍

5383 XP | 1037 comments

Niantic blij met opbrengsten pokemon go*

Hahahha, wat loopt die gek het nou op te hemelen? Die game is totaal NIET innoverend meer. Er zijn in de afgelopen jaren een aantal updates geweest die wat belangrijke functies hebben toegevoegd, maar technisch heeft die game mankementen overal. Hoevaak mensen wel niet foutmeldingen krijgen, connectie problemen, de oersaaie battles, de constante opdrachten "versla 10 rocket grunts" dan "versla de 3 rocket bosses" en uiteindelijk weer "versla Giovanni"... Elke keer is het weer zo'n saaie vermoeiende grind om maar die ene shadow Pokemon te krijgen die vervolgens slechte stats heeft.

Het hele betaalsysteem overal achter verstopt is ook sickening. In het begin van Pokemon Go kreeg je gewoon telkens een berg Pokemon releases, nu heb je ieder kwartaal misschien 2 nieuwe. Ze douwen alles achter belachelijke prijzen. Ik geef er geen cent meer aan uit. Ik speel het nog wel zo nu en dan maar ik ben niet gek. 

Die avatars mogen inderdaad een upgrade krijgen. maar dan ben ik wel benieuwd hoe dat gaat integreren met de al gekochte items... Ik denk dat het niet echt een heel nieuw avatar systeem wordt. Misschien her en der wat nieuwe opties om aan te passen maar echt drastisch zal het niet veranderen.

Dit soort aankondigingen maken het altijd mooier dan het waarschijnlijk wordt, puur om het op te hypen. Ik zie het wel verschijnen als het zo ver is maar ik neem dit echt met een voordeelpak zout.