Hoofdafbeelding bij 7 opvallende Nintendo Switch-games voor december

7 opvallende Nintendo Switch-games voor december 2023

  • Special

  • 1 dec 23 om 17:30

  • Erik

  • 1

De tijd vliegt! We zijn inmiddels alweer in de laatste maand van het jaar beland. Maar gelukkig is er best wat leuks om het jaar mee af te sluiten. Ik neem je mee naar 7 opvallende Nintendo Switch-games voor december 2023.

Dragon Quest Monsters: The Dark Prince

Uitgever: Square Enix

/

Ontwikkelaar: Square Enix

Releasedatum: 1 december 2023

Dragon Quest Monsters is razend populair in Japan. Zie het als de Pokémon van de Dragon Quest-franchise, waarin je niet zelf, maar met verworven monsters vecht. Dit omdat onze Psaro dankzij een vloek niet zelf met ze kan vechten. Via Synthesis kun je twee monsters combineren voor een extra sterke.

SteamWorld Build

Uitgever: Thunderful

/

Ontwikkelaar: SteamWorld Games

Releasedatum: 1 december 2023

Nintendo Switch eShop: €29,99

De nieuwste iteratie in de SteamWorld-franchise is een heuse citybuilder. Na ware SteamWorld-traditie heeft dit natuurlijk alles te maken met mijnen en mag je zelfs lekker onder de grond de boel verkennen. Wie weet wat voor rijkdommen (en gevaren) je daar tegenkomt. Onze Ness vond ‘m in ieder geval fantastisch.

Batman: Arkham Trilogy

Uitgever: Warner Bros. Interactive Entertainment

/

Ontwikkelaar: Rocksteady Studios

Releasedatum: 1 december 2023

Nintendo Switch eShop: €59,99

Batman vliegt eindelijk naar de Nintendo Switch. In de vorm van de Arkham Trilogy vecht hij tegen drie delen aan boeven en slechteriken. Zowel Arkham Asylum, Arkham City als Arkham Knight zijn goed ontvangen. De Nintendo Switch-versie bevat daarnaast ook nog eens alle DLC.

A Highland Song

Uitgever: inkle

/

Ontwikkelaar: Inkle

Releasedatum: 5 december 2023

Nintendo Switch eShop: €15,99

Tijd om bergen te trotseren! A Highland Song is een avonturenspel dat zich afspeelt in de Schotse Hooglanden. Het is aan jou om als een ware hiker bij de zee te komen. Het verhaal ontvouwt zich aan de hand van het pad dat jij volgt – en kan dus voor de een heel anders uitpakken dan de ander.

Born of Bread

Uitgever: Plug in Digital

/

Ontwikkelaar: WildArts Studio Inc.

Releasedatum: 5 december 2023

Nintendo Switch eShop: €29,99

Alles dat ook maar een beetje op Paper Mario lijkt, ziet er in mijn ogen meteen leuk uit. Born of Bread topt dit daarnaast ook nog eens af met een scherp tekenfilmsausje. Verwacht een turn-based RPG vol humor en gekke personages. Mitch mocht ‘m al spelen en zegt dat het op dat gebied in ieder geval een voltreffer lijkt te worden.

Outer Wilds

Uitgever: Annapurna Interactive

/

Ontwikkelaar: Mobius Digital

Releasedatum: 7 december 2023

Nintendo Switch eShop: €22,99

Outer Wilds had meteen mijn aandacht tijdens de laatste Indie World. Planeetexploratie? Verhaallijnen die alles te maken hebben met ingewikkelde tijdslussen? Mjam. De game is ontzettend goed ontvangen op andere platformen, en lijkt dit op de Nintendo Switch dunnetjes over te doen.

Raccoo Venture

Uitgever: QUByte Interactive

/

Ontwikkelaar: Diego Ras

Releasedatum: 14 december 2023

Heb jij trek in een klassieke 3D-platformer? Raccoo Venture lijkt die honger best weleens te kunnen stillen. Verwacht platform-uitdagingen, kwade eindbazen en een heleboel voorwerpen om te verzamelen.

Naar welke games kijk jij uit deze maand? Laat het weten in de reacties!

Like dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan tien jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

Moonglow Bay Nintendo Switch screenshot baai start

0

Review Moonglow Bay - Een rustig visavontuur

13-04-2024

3

Kitty

Penny’s Big Breakaway krijgt geanimeerde trailer

0

Nieuws Penny's Big Breakaway krijgt geanimeerde trailer

02-12-2023

3

Coen

Maker van Waluigi toont concept art en renders van Walpeach

2

Media Maker van Waluigi toont concept art en renders van Walpeach

01-12-2023

5

Dennis

Discussieer met ons mee! 1

Paul

4 dec 23 om 14:14

#12287‍

3799 XP | 658 comments

Op Batman en Dragon Quest na zijn er deze maand mooie titels te vinden! Vooral Outer Wilds is stukje kunst dat je niet mag missen. A Highland Song en Born of Bread zien er ook creatief uit.