Ontslagronde bij Square Enix: Westerse divisies worden 'compleet opnieuw opgebouwd'

  • Nieuws

  • 15 mei 24 om 03:24

  • Rik

  • 1

Square Enix heeft intern aangekondigd dat er ontslagen zullen vallen ten gevolge van een grote herstructurering van hun Westerse divisies. Het personeelsbestand in zowel de VS als in Europa zal te maken krijgen met ontslagrondes die binnen een maand in werking zullen treden.

Er is nog niets bekend over het aantal werknemers dat ontslag zal krijgen. Wel zouden de ontslagen zich voornamelijk richten op de Westerse publicatie-, IT- en indie-afdelingen van het bedrijf. Volgens bronnen van videogamechronicle.com wil Square Enix-directeur Takashi Kiryu de Westerse divisies van het bedrijf ‘vanaf de grond opnieuw opbouwen’. Deze drastische zet zou onderdeel zijn van het recent aangekondigde driejarenplan ‘Square Enix Reboots and Awakens‘. Directeur Kiryu trad vorig jaar aan en kreeg de regie over een bedrijf in zwaar weer. Bij de meest recente kwartaalcijfers moest het bedrijf een winstafname van 70% rapporteren. Eerder kondigde Kiryu al aan dat Square Enix ‘hun volledige werkwijze op de schop zal nemen‘. Onderdeel van deze strategie is onder andere het uitfaseren van exclusieve AAA-games en het ‘agressief ondersteunen van Nintendo-hardware‘ in de toekomst.

Square Enix-directeur Takashi Kiryu lijkt flink in het eigen vlees te gaan snijden.

De personeelsleden die zullen worden ontslagen als onderdeel van de herstructurering krijgen in de loop van deze week bericht hierover. Square Enix-werknemers van de Amerikaanse afdelingen zouden al vóór juni 2024 het bedrijf moeten verlaten. Square Enix-personeel uit het Verenigd Koninkrijk krijgt uitstel van executie: de strengere arbeidswetgeving van Engeland zorgt ervoor dat zij nog minstens een maand aan mogen blijven. Officieel is de ontslagronde nog niet bevestigd door het bedrijf. Wel gaf directeur Takashi Kiryu tijdens de aandeelhoudersvergadering van afgelopen maandag aan dat ‘de kostenoptimalisering van [Square Enix’s] Europese en Amerikaanse kantoren is gestart door middel van herstructureringen.’ Ook zijn de interne Slack-kanalen van Square Enix inmiddels afgesloten.

Square Enix

Square Enix is een Japanse onafhankelijke ontwikkelaar en staat vooral bekend om hun JRPG’s, zoals Final Fantasy, Dragon Quest, Bravely Default, Kingdom Hearts en Octopath Traveler. De verkoopresultaten van hun grootste (en duurst ontwikkelde) AAA-titels vallen de afgelopen jaren tegen. Square Enix zag zich hierdoor in 2022 gedwongen om hun Westerse studios van de hand te doen. Door middel van koerswijzigingen, herstructureringen en een focus op kwaliteit in plaats van kwantiteit hoopt directeur Takashi Kiryu het bedrijf naar veiliger vaarwater te loodsen.

Denk jij dat Square Enix betere tijden tegemoet gaat door deze herorganisatie? Speculeer mee in de comments!

Bron: VGC.com

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

1000 x resist header image

2

Review 1000 x Resist - Ga dit beleven

26-05-2024

2

Mitch

Hoofdafbeelding bij review van Wrath: Aeon of Ruin voor Nintendo Switch

0

Review Wrath: Aeon of Ruin - Klassieke FPS met veel ambitie

15-05-2024

3

Jeroen

Gerucht: LEGO Zelda-set verschijnt in september

1

Nieuws Gerucht: LEGO Zelda-set verschijnt in september

14-05-2024

0

Kitty

Discussieer met ons mee! 1

Zool

15 mei 24 om 17:15

#13629‍

1986 XP | 373 comments

So far de strategie dat exclusives belangrijk zijn en goed geld opleveren. It is not..