Dragon Quest XII-producer treedt af na reorganisatie Square Enix

  • Nieuws

  • 8 apr 24 om 09:55

  • Erik

  • 3

Yu Miyake zal de productie van Dragon Quest XII niet meer overzien. Het nieuws volgt te midden van een reorganisatie bij Square Enix.

De rolverandering volgt volgens bronnen van Bloomberg nadat het spel meerdere malen intern is uitgesteld. Miyake (56) gaat nu een integrale rol spelen in de smartphone-games van Square Enix. Hij was sinds 1992 betrokken bij Dragon Quest.

Naar verluid is Yosuke Saito (53) een potentiële kandidaat voor het overnemen van zijn rol. Saito is vooral bekend om zijn werk voor de NieR-franchise, maar was ook producer voor Dragon Quest XI: Echoes of an Elusive Age.

Sinds 1 april zit Square Enix middenin een grote reorganisatie. De nieuwe president Takashi Kiryu (48) heeft als doel om de verkopen van grote console-games en kleinere mobiele titels weer op te krikken, en kondigde vorig jaar november aan dat zijn bedrijf grote veranderingen zou ondergaan. In februari kwam naar buiten dat ze mogelijk hun gehele werkwijze op de schop nemen.

Hoofdafbeelding bij Dragon Quest XII-producer treedt af na reorganisatie bij Square Enix

Het logo van Dragon Quest XII is het enige wat we gezien hebben van de game.

Dragon Quest XII: The Flames of Fate is al lange tijd in ontwikkeling. In 2019 liet Yu Miyake al weten dat Square preparaties maakte voor het twaalfde deel, en in mei 2021 is het spel officieel aangekondigd (link N1ntendo-archief).

Het spel wordt naar verluid een nieuwe “blauwdruk” voor de franchise. Square Enix ontwikkelt de game met de komende tien of twintig jaar van de serie in het achterhoofd. Tot op heden is er nog geen beeldmateriaal uitgebracht.

Er is nog geen releasedatum of platform voor Dragon Quest XII: The Flames of Fate bekend.

Like dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan tien jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

Endless Ocean Luminous is uit; haal jij 'm in huis?

1

Poll Endless Ocean Luminous is uit; haal jij 'm in huis?

02-05-2024

1

Erik

Nintendo past domeinnamen aan van Europese websites

0

Nieuws Nintendo past domeinnamen aan van Europese websites

08-04-2024

1

Rik

Datum Pokémon Worlds Championship 2024 onthuld

0

Nieuws Datum Pokémon Worlds Championship 2024 onthuld

07-04-2024

1

Evelyne

Discussieer met ons mee! 3

Fl@ppy

8 apr 24 om 12:50

#13437‍

2791 XP | 540 comments

Ik kan wel janken bij dit nieuws. Ik ben echt toe aan een nieuw deel en had hem volgend jaar wel een keer verwacht op de nieuwe systemen. Maar dit nieuws laat dat toch wel anders lijken. 

Bestrafer

8 apr 24 om 20:30

#13438‍

418 XP | 70 comments

Pfff, duurt lang. Nu moet eerst alles in de plooi vallen om het momentum terug te krijgen. Zou het de Switch 1 nog halen, of linea recta naar 2?

N2up

8 apr 24 om 23:50

#13442‍

1424 XP | 278 comments

Kleine kans, maar ik hoop dat met deze veranderingen de FF games weer zoals vroeger zullen worden, namelijk goed. Met meer focus op de gameplay dan op gfx, cutscenes, chocobo's en weird minigames