Square Enix brengt met oog op kwaliteit minder games uit

Square Enix lijkt een koerswijziging door te voeren in haar strategie, waarbij de focus verschuift van een grote hoeveelheid releases naar meer kwaliteit.

In een recente Q&A tijdens de financiële briefing van november 2023 gaf president Takashi Kiryu aan het spelaanbod te verminderen om deze kwaliteitsverbetering te realiseren. Kiryu legt uit dat de beslissing minder te maken heeft met de ontwikkelingsfunctie en meer met de diversiteit van het aanbod. Hij wil de ontwikkelingsfunctie herstructureren om hogere kwaliteit te waarborgen door het aanbod te verkleinen. Kiryu geeft aan dat de behoeften van klanten en beschikbare apparaten zijn veranderd, wat heeft geleid tot een grotere verdeeldheid van de beschikbare tijd en middelen.

Hij benadrukt de recente polarisatie in de markt tussen triple-A-spellen en indie-titels. Square Enix bracht recent titels zoals Various Daylife en Harvestella, die alleen binnen een nichepubliek een succes waren, maar commercieel geen enorme impact maakten. Echter lijkt het bedrijf zich niet uitsluitend te willen richten op het creëren van de grote geldmakers. De toekomst zal uitwijzen of Square Enix succes zal vinden in het streven naar een diverse, efficiënte reeks hoogwaardige games die aansluiten bij verschillende doelgroepen.

Harvestella, één van de recente releases van Square Enix

Wat vind jij van deze nieuwe focus van Square Enix? Zoek jij ook naar meer kwaliteit in spellen of ben jij een fan van meer spellen die uitkomen in korte tijd? Laat het ons weten in de comments!

Bron: Officiële Financiële Briefing van Square Enix (november 2023)

Like dit bericht:

Over Karlijn

Karlijn, afkomstig uit het zonnige zuiden van Nederland, is helemaal in haar element als het gaat om mystery adventures, verhaalgedreven titels en detective spellen. Backseat-gamen bij Tomb Raider op (iets te) jonge leeftijd en op de achterbank van de auto Pokémon Crystal op de GameBoy Color spelen hebben het fundament voor haar gameliefde gelegd, die alleen maar groter is geworden met de jaren.

Lees meer over Karlijn

Recente artikelen

Hoofdafbeelding bij Wat zijn jouw dromen voor de Nintendo Switch-opvolger?

1

Nieuws Gerucht: Mogelijke specs van de Nintendo Switch-opvolger gevonden

10-05-2024

4

Robin

Alle Fire Emblem-games op de Nintendo Switch

3

Special Alle Fire Emblem-games op de Nintendo Switch

20-01-2024

3

Robin

Garden Life: A Cozy Simulator op de planning voor maart

2

Media Garden Life: A Cozy Simulator op de planning voor maart

19-01-2024

3

Karlijn

Discussieer met ons mee! 1

rob1N

20 jan 24 om 12:34

#12684‍

5426 XP | 1045 comments

Ja okay... Praatjes vullen geen gaatjes. Eerst zien, dan geloven.