Square Enix neemt naar verluid hun volledige werkwijze op de schop

Square Enix heeft tijdens hun recente financiële briefing aangekondigd dat het bedrijf een ingrijpende herziening van zijn ontwikkelingssysteem zal doorvoeren.

Het doel van deze herziening is het verbeteren van de kwaliteit van hun producten en het verhogen van de omzet.

Volgens een publicatie van Bloomberg heeft Square Enix tijdens een conferentiegesprek met analisten aangegeven dat het zijn ontwikkelingsaanpak drastisch zal veranderen. President Takashi Kiryu heeft een beleid gepresenteerd dat gericht is op het verminderen van uitbestede ontwikkeling en het vergroten van de interne ontwikkeling van grootschalige titels. Dit besluit komt overeen met eerdere opmerkingen van Kiryu tijdens een financiële Q&A, waarin hij aangaf dat het bedrijf van plan is om zijn totale software-output in de toekomst te verminderen.

Een verdere aankondiging over de details van de nieuwe structuur van Square Enix zal naar verwachting plaatsvinden in het komende voorjaar. Kiryu zelf heeft verklaard: “We bekijken vanaf nul wat de beste organisatiestructuur is om de inhoud van onze pijplijn te belichamen. De nieuwe structuur zal worden gelanceerd in het voorjaar, en ik kijk ernaar uit om hierover een aankondiging te doen.”

Square Enix staat vooral bekend om hun RPG-games, waaronder de Final Fantasy-reeks

Volgens insiders streeft Square Enix ernaar om de nieuwe structuur in april te implementeren, waarbij een nieuw controlemechanisme zal worden geïntroduceerd om de ontwikkeling en kwaliteit van games in een eerder stadium te evalueren.

Deze aankondiging komt op een moment dat Square Enix zijn financiële resultaten heeft vrijgegeven voor het afgelopen fiscale jaar. Het bedrijf meldde een lichte daling in de nettoverkopen van zijn digitale entertainmentsector, wat wordt toegeschreven aan een afname in de verkoop van MMO’s en mobiele games, evenals aan stijgende ontwikkelings- en advertentiekosten.

Wat vind jij van deze verandering van werkwijze? En wat denk jij dat dit voor de games van Square Enix zal betekenen? Discussieer mee in de comments!

Bron: Bloomberg.co.jp

Like dit bericht:

Over Karlijn

Karlijn, afkomstig uit het zonnige zuiden van Nederland, is helemaal in haar element als het gaat om mystery adventures, verhaalgedreven titels en detective spellen. Backseat-gamen bij Tomb Raider op (iets te) jonge leeftijd en op de achterbank van de auto Pokémon Crystal op de GameBoy Color spelen hebben het fundament voor haar gameliefde gelegd, die alleen maar groter is geworden met de jaren.

Lees meer over Karlijn

Recente artikelen

Little Kitty, Big City – Een avontuur van pluizig tot fier

0

Review Little Kitty, Big City - Een avontuur van pluizig tot fier

16-05-2024

2

Karina

Hogwarts Legacy verslaat Zelda als best verkochte game van 2023

3

Nieuws Hogwarts Legacy verslaat Zelda als best verkochte game van 2023

07-02-2024

2

Karlijn

Hoofdafbeelding bij Nintendo-president:

10

Nieuws President Nintendo: "Nintendo Switch blijft focus in 2024"

07-02-2024

5

Erik

Discussieer met ons mee! 4

N2up

7 feb 24 om 10:11

#12922‍

1454 XP | 284 comments

Hopelijk worden de FF spellen dan weer goed zoals vroegah. Heb de mainline games van 4 tot 15 gespeeld, maar na 12 ging t snel bergafwaarts.

Een nieuwe echt leuke co-op Crystal Chronicles 2 zou ik ook wel top vinden. T eerste deel had potentie, maar al die GBA's die je nodig had maakte t ondoenbaar voor mij en nu met de re-release is t gewoon te oud en zijn er genoeg betere co-op spellen te vinden.

Paul

7 feb 24 om 16:26

#12932‍

3804 XP | 659 comments

de re-release was ook gewoon slechter qua features dan het origineel

Ik kan me niet heugen wanneer ik voor het laatst een squeenix game heb aangeraakt. Het is voor mij allemaal RPG-meuk dat weinig innovatie brengt.

Fl@ppy

7 feb 24 om 19:22

#12934‍

2831 XP | 548 comments

FF is leuk, maar heb veel meer plezier aan DQ gehad. Hopelijk veranderen ze niet te veel aan die serie en kunnen we snel een nieuwe verwachten.

iRoc

8 feb 24 om 12:27

#12939‍

125 XP | 23 comments

Nieuwe Tomb Raider, kom op!