Hoofdafbeelding bij Nintendo Direct van September 2023: wat kunnen we verwachten

Wat te verwachten in de Nintendo Direct Partner Showcase van 21 februari?

 • Special

 • 20 feb 24 om 22:00

 • Robin

 • 3

De geruchtenmolen draaide al overuren omtrent een mogelijke Nintendo Direct in februari. Genoeg mensen met “informatie” deden hun muntje in het buidel om mee te gaan met de februari-hype. Uiteindelijk werd het snel duidelijk dat het om een partner-direct zou gaan. Deze is voor 21 februari 2024 recentelijk aangekondigd. Wat kunnen we eigenlijk verwachten?

Partner Showcases hebben al vaker plaatsgevonden. De eerste vond plaats in juni 2020 en de laatste vond plaats op 28 juni 2022. Het is dus al even geleden dat er een Partner Showcase plaatsvond. De meest recente van 2022 was ook erg vol met toffe games, en staat voor mij persoonlijk ook wel hoog in mijn lijst van toffe Nintendo Directs. Nu is er dus weer één op 21 februari 2024 en ik zet even op een rij wat ik persoonlijk verwacht en wat onze rode vogel weer heeft gedeeld op Twitter.

Meer Unicorn Overlord lijkt een veilige keuze, toch?

Robin’s Glazenbol

Je zou in eerste instantie zeggen; geen Nintendo toch? Grappig genoeg kwamen zowel Fire Emblem Warriors: Three Hopes en Mario + Rabbids Sparks of Hope voor tijdens de Partner Showcase van 2022. Hierdoor zou het me niet verbazen dat we een Nintendo IP voorbij zien komen. Zo denk ik dat Xenoblade Warriors een zeer logische keuze zou zijn om de Musou-transformatie te krijgen. Genoeg personages om uit te kiezen!

Tevens maakt Microsoft ook een goede kans om titels te tonen met misschien wel Pentiment en eventueel Hi-Fi Rush. Qua RPG’s zou het me niet verbazen dat we iets meer te zien krijgen van Unicorn Overlord, persoonlijk een favoriet waar ik op wacht op 8 maart. Gezien de release date zou het ook niet gek staan dat er een demo voorbij zal komen. Verder zou Team Asano van Square Enix langs kunnen komen met het eerder aangekondigde Dragon Quest III HD-2D of misschien met een andere remaster/remake? En sinds we ook recentelijk meer info kregen via de Koreaanse leeftijdsclassificatie over een complete editie van Shin Megami Tensei V: Vengeance lijkt dat ook bijna een lock. Toch moet ik ook nog één ander spel benoemen. Na jaren wachten krijgen we eindelijk wat meer Hollow Knight: Silksong te zien?

Als laatste zou het ook nog kunnen dat er misschien iets non-gaming gerelateerd wordt getoond. Misschien een Lego-set van The Legend of Zelda?

Hoofdafbeelding bij Xbox-spellen Hi-Fi Rush en Pentiment lijken naar Switch te komen

Zien we dan eindelijk Hi-Fi Rush voor de Nintendo Switch?

De rode vogel spreekt

Pyoro heeft ook weer voldoende gedeeld omtrent de Partner Showcase. Tot nu toe heeft Pyoro het nog niet fout gehad dus wat je hier leest heeft een goede kans om uit te komen. Dus als je mogelijk niet gespoiled wilt worden. Stop dan met verder lezen!

Ben je er nog? Top! We gaan verder. Zoals elke insider graag in cryptische tekst spreekt doet de rode vogel dit ook. Er zijn enkele titels die we kunnen verwachten, mocht je zelf willen bekijken waarom deze worden verwacht, dan raad ik je aan dit zelf uit te vogelen op Pyoro’s Twitter.

 • Endless Ocean
 • Pocket Card Jockey (Game Freak)
 • Shin Megami Tensei V: Vengeance
 • Level-5 komt eventueel met games
 • Unicorn Overlord (Demo)
 • Contra: Operation Galuga
 • Penny’s Big Breakaway
 • Mogelijk Monkey Ball
 • Xbox met Pentiment en misschien Hi-Fi Rush

Of dit nu allemaal uitkomt is maar af te wachten. Gezien een hoop mensen dit zelf moeten uitvogelen. Toch zou dit allemaal niet heel gek klinken. De vorige Nintendo Direct Partner Showcase had 28 titels in 26 minuten. Hier zaten natuurlijk wel nog een sizzle reel tussen waar bepaalde titels snel werden getoond. Toch zou het zomaar kunnen dat er toch nog toffe verrassingen tussen zitten!

Welke games verwacht jij? Laat het ons weten in de comments!

Like dit bericht:

Over Robin

Sinds de NES is Robin actief in het gamen. Zijn eerste console was dan een SNES die hij van Sinterklaas kreeg en waar hij erg druk was met Lufia II: Rise of the Sinistrals. Nu kan je hem blij maken met o.a Monster Hunter, Fire Emblem en Xenoblade. Ook hoopt hij elke dag stilletjes dat Golden Sun terug komt.

Lees meer over Robin

Recente artikelen

Moonglow Bay Nintendo Switch screenshot baai start

0

Review Moonglow Bay - Een rustig visavontuur

13-04-2024

2

Kitty

Switch 2-geruchten brengen Nintendo-aandelen naar beneden

4

Nieuws Switch 2-geruchten brengen Nintendo-aandelen naar beneden

21-02-2024

4

Karlijn

Miyamoto deelt video ter ere van jubileum Super Nintendo World

1

Nieuws Miyamoto deelt video ter ere van jubileum Super Nintendo World

20-02-2024

3

Karina

Discussieer met ons mee! 3

Apenknul

21 feb 24 om 08:12

#13080‍

3751 XP | 706 comments

Wat is het verschil met Shin Megami Tensei V dat al op Switch is, en met deze Vengeance? Ben sowieso niet bekend met deze serie, maar het klinkt om een goedkope heruitgave.

Robin

21 feb 24 om 10:20

#13085‍

3175 XP | 469 comments

Het is een complete edition. Zeg maar Persona 4 --> Persona 4 Golden, Persona 5 --> Persona 5 Royal Eigenlijk moet je Persona of SMT titels nooit gelijk halen, gezien ze vaak een verbeterde versie krijgen op een later punt

Dennis

22 feb 24 om 13:19

#13124‍

955 XP | 87 comments

Pyoro sloeg weer de spijker op zijn kop als ik dat zo zie!