Microsoft brengt vier Xbox-exclusives naar andere platformen

  • Nieuws

  • 16 feb 24 om 03:01

  • Rik

  • 4

Microsoft heeft laten weten dat vier Xbox-exclusieve games naar de Nintendo Switch en Playstation 5 komen.

Tijdens de officiële Xbox Podcast maakte Xbox CEO Phil Spencer bekend dat vier exclusieve Xbox-titels nu ook naar andere platforms komen. Het bedrijf wilde nog niet bevestigen om welke titels het precies gaat.

Het zou volgens Spencer gaan om twee ‘community-driven games‘ die al hun volle potentie op Xbox platforms bereikt zouden hebben en twee kleinere titels ‘die nooit van meet af aan bedoeld waren als Xbox exclusives‘. Ook sloot Spencer twee grote Xbox-titels uit: Starfield en Indiana Jones komen (voorlopig) niet naar concurrerende platforms.

Op basis van eerdere geruchten en verhalen van (vermeende) insiders zou de identiteit van de vier titels toch al online de ronde doen. Het zou gaan om Hi-Fi Rush, Pentiment, Grounded en Sea of Thieves.

[Deze zet] is geen uitnodiging tot een soort van ruilhandel (voor exclusives). We doen dit om de business positie van Xbox te verbeteren.
– Phil Spencer, CEO Xbox

De zet om nu vier voormalige Xbox exclusives naar andere platforms te brengen moet volgens Spencer niet worden gezien als een complete koerswijziging voor het bedrijf. Voorlopig laat Xbox het concept van Xbox exclusives nog niet los en ook de Xbox Game Pass blijft alleen binnen het Xbox-ecosysteem beschikbaar. Wel denkt Phil Spencer dat platform-exclusieve spellen in de komende tien jaar steeds minder zullen voorkomen.

In een interview naar aanleiding van de aankondiging gaf de Xbox-eindbaas aan dat het bedrijf ook open staat om exclusieve titels van Playstation en Nintendo op Xbox-hardware te verwelkomen. Op dit moment verwacht het bedrijf echter niet dat hun concurrenten op dit aanbod zullen ingaan.

Bekijk hier de hele podcast met de aankondiging terug.

Xbox gaf tenslotte aan dat ze ‘binnenkort’ bekend maken om welke titels het gaat en naar welke platforms deze komen. Als de games naar de Nintendo Switch komen lees je dat natuurlijk terug op N1-UP!

Welke Xbox exclusives zou jij wel willen zien op Nintendo-hardware? En wat vind jij van deze move van Xbox? Discussieer mee in de comments!

Bron: Officiële Xbox Podcast

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

Minecraft viert jubileum met 50% korting in eShop-sale

0

Nieuws Minecraft viert jubileum met 50% korting in eShop-sale

16-05-2024

0

Kitty

Hoofdafbeelding bij Sakurai bevestigt einde van ontwikkeling Smash Bros. Ultimate

3

Nieuws Sakurai bevestigt einde ontwikkeling Super Smash Bros. Ultimate

16-02-2024

5

Erik

EA Sports FC 24 is de Game op Proef van februari

1

Nieuws EA Sports FC 24 is de Game op Proef van februari

15-02-2024

1

Dennis

Discussieer met ons mee! 4

Zool

16 feb 24 om 08:54

#13014‍

1976 XP | 371 comments

Cool! Overigens kan ik er niet uit opmaken of ze dan alle vier naar de Switch komen. Kan ook dat ps5 ze alle vier krijgt en switch 2 of 3, toch? Zo wel, des te beter!

Arkalay

16 feb 24 om 09:12

#13015‍

283 XP | 54 comments

Mocht het Sea of Thieves zijn dan ben ik heel benieuwd hoe die draait.

Tamadachi

16 feb 24 om 11:39

#13017‍

5177 XP | 640 comments

Heel tof dat Microsoft enkele van hun console exclusieve Xbox games op de Nintendo Switch gaat uitbrengen. Van de vier genoemde titels geniet ik op PC al van Hi-Fi Rush, Grounded en Sea of Thieves maar ik zou ze nog eens aanschaffen voor de hybride console als ik deze toptitels on the go zou kunnen spelen.

reporterdavid

16 feb 24 om 17:33

#13024‍

1196 XP | 238 comments

Speciaal als Halo naar de Switch kwam maar dat zie ik voorlopig niet gebeuren.