Switch 2-geruchten brengen Nintendo-aandelen naar beneden

De aandelen van Nintendo in Japan zijn gedaald nadat er rapporten verschenen dat de opvolger van de Switch waarschijnlijk in het eerste kwartaal van 2025 zal worden uitgebracht.

Een rapport van vorige week suggereert dat Nintendo nu uitgevers heeft laten weten dat hun volgende console in Q1 2025 zal worden gelanceerd, in plaats van eind 2024 zoals eerder werd verwacht. Volgens Bloomberg daalden de aandelenprijzen van het bedrijf op de Tokyo Stock Exchange na dit rapport, met een daling van maar liefst 8,8% voordat ze zich stabiliseerden op een totaal verlies van 5,8%.

Vorige week bereikten de aandelen van het bedrijf een recordhoogte van ¥8.874 ($59) toen het nieuws over de opvolger van de Switch steeds waarschijnlijker leek. Op het moment van schrijven is dit echter gedaald tot ¥8.410 ($56). Dit is nog steeds hoog volgens de standaarden van het bedrijf, maar betekent toch een duidelijke daling.

Mio Kato, analist bij LightStream Research, werd geciteerd in het rapport van Bloomberg. Hij waarschuwt dat de daling zou kunnen aanhouden als het uitstellen van de release van de volgende console leidt tot een zwakke software line-up dit jaar.

“Nieuwe kopers van Nintendo lijken minder bekend te zijn met het bedrijf en zijn ongeduldig om zichtbare resultaten te zien,” zei Kato. “Als belangrijke software wordt uitgesteld terwijl de huidige hardware veroudert, kunnen de cijfers van Nintendo voor het fiscale jaar maart 2025 er slecht uitzien.”

Analisten geven juist aan dat de dip een goed moment kan zijn om aandelen in het bedrijf te kopen. Dit aangezien de aankondiging van de volgende hardware van Nintendo nog steeds zal plaatsvinden. Er wordt gesuggereerd dat de next-gen Nintendo-console nu een vergelijkbare tijdlijn zal volgen als de Switch, die werd uitgebracht in maart 2017 maar het jaar ervoor werd aangekondigd.

Wat denk jij: tijd om Nintendo-aandelen in te slaan? Houd ons op de hoogte in de comments of via onze social media-kanalen!

Bron: Rapport van Bloomberg

Like dit bericht:

Over Karlijn

Karlijn, afkomstig uit het zonnige zuiden van Nederland, is helemaal in haar element als het gaat om mystery adventures, verhaalgedreven titels en detective spellen. Backseat-gamen bij Tomb Raider op (iets te) jonge leeftijd en op de achterbank van de auto Pokémon Crystal op de GameBoy Color spelen hebben het fundament voor haar gameliefde gelegd, die alleen maar groter is geworden met de jaren.

Lees meer over Karlijn

Recente artikelen

Moonglow Bay Nintendo Switch screenshot baai start

0

Review Moonglow Bay - Een rustig visavontuur

13-04-2024

1

Kitty

Gold & Silver lijken aanwezig in aankomende Pokémon Presents

2

Media Gold & Silver lijken aanwezig in aankomende Pokémon Presents

21-02-2024

3

Karlijn

Hoofdafbeelding bij Nintendo Direct van September 2023: wat kunnen we verwachten

3

Special Wat te verwachten in de Nintendo Direct Partner Showcase van 21 februari?

20-02-2024

4

Robin

Discussieer met ons mee! 4

Fl@ppy

21 feb 24 om 09:43

#13082‍

2751 XP | 532 comments

Heerlijk hoe geruchten zulke invloeden kunnen hebben. Het zou wel leuk zijn om eens te testen hoe de markt zou zijn als een bedrijf als Nintendo interne strategien open bespreekt, waardoor er altijd duidelijkheid is voor aandeelhouders.

Martijn

21 feb 24 om 14:08

#13089‍

3497 XP | 406 comments

Dat is met aandelen. Ze worden steeds hoger en weer lager. Voor velen was het nieuws dat de opvolger later komt dan verwacht niet zo goed ontvangen, dus dan daalt het weer wat. Dat terwijl Nintendo nog altijd niets heeft bevestigd of erover naar buiten heeft gebracht. Tegen de tijd dat er weer nieuws is of de echte aankondiging, dan schieten ze weer de lucht in. Heb liever dat het van Nintendo zelf komt. Dat giswerk en gespeculeer kan soms een eigen leven gaan leiden, dat niet altijd klopt.

Eigenlijk vind ik het zelf niet zo erg, dat de opvolger later komt. Ik ging eigenlijk al uit van 2025 en verwacht nog steeds dat het wel eens wat langer kan gaan duren, dan veel mensen denken. Ook weten we niet in welke mate de opvolger vernieuwend gaat zijn, maar ik zou al tevreden zijn met een sterke upgrade van de huidige Switch, liefst backwards compatible. Een soort Super Nintendo Switch.

N2up

21 feb 24 om 14:45

#13090‍

1399 XP | 273 comments

Daar gaat mijn spaargeld

Zal wel weer flink omhoog gaan wanneer de switch2 aangekondigd wordt of een nieuw groot spel. En dan weer zakken bij de actual release (want de daadwerkelijke sales kunnen nooit de hype bijbenen). Toch doet Nintendo het erg goed. Heb er nog steeds alle vertrouwen in dat ze de volgende Disney gaan worden

Theun

21 feb 24 om 15:18

#13091‍

616 XP | 115 comments

De aandelen zijn ondanks de daling nog nooit zo hoog geweest in deze periode van het jaar.

Bij mij is het glas halfvol