Wat speel je dit weekend? [11 mei]

  • Special

  • 11 mei 24 om 10:00

  • Erik

  • 3

Tijd voor het weekend! Net als afgelopen week, zijn wij weer heel benieuwd wat je dit weekend allemaal speelt!

Maar eerst:

Dit gebeurde er afgelopen week

Nintendo dropte deze week haar financiële cijfers, maar vooral een bombshell, want we kregen officiële bevestiging dat de opvolger van de Nintendo Switch binnen een jaar wordt aangekondigd. Dat niet alleen: de president van Nintendo deed ook een interessante uitspraak door te benoemen dat “opvolger” in dit geval de juiste woordkeuze is. Wees overigens niet getreurd, er komt in juni nog één Nintendo Direct uit voor de huidige Nintendo Switch!

Leuk voor fans: de Nintendo World Championships keren terug in spelvorm, met meer dan 100 Speedrun-uitdagingen. Doet het jullie ook niet denken aan die NES Remix-spellen op de Wii U en 3DS? (sorry, ik word oud) Tot slot nog een smeuïg verhaal: naar het schijnt werkte de maker van Crash aan een driedimensionaal Donkey Kong-spel voor Nintendo.

Fijn weekend allemaal en tot volgende week!

Opvallende releases:

Voor die extra dosis nostalgie komt er ook een speciale limited edition uit van Nintendo World Championships.

Wat speel je dit weekend?

Dan is het nu tijd voor jullie speelplannen! Met welke games houd jij je dit weekend bezig? De N1-UP-redactie trapt af!

Erik

Ik vind natuurlijk altijd nieuwe manieren om mijzelf bezig te houden in deze iets rustigere Switch-tijd (sorry Endless Ocean). Niet alleen ben ik bezig met The Messenger (fantastische game), maar daarnaast ben ik deze week begonnen met een Nuzlock-challenge van Pokemon Shining Pearl. Tot nu toe gaat het goed – ik houd jullie op de hoogte!

Mitch

Ik ben weer in een nostalgische bui en heb een gloednieuwe Wii Remote + Nunchuck gekocht om Mario Galaxy 2 te spelen. Helaas was ik even vergeten dat je dan ook een sensor bar nodig hebt. Dus als alternatief speel ik nu het zeer bloederige MadWorld. Wat zeg je? Het uiteinde van een verkeersbord door iemand zijn nek heen steken is een vreemd alternatief voor Mario? Sorry, ik hoor je niet over het geluid van mijn kettingzaag! KRRRRRRRRRR!

Ik had niet verwacht hier ooit een screenshot van Madworld te posten – but here we are. Have fun, Mitch!

Rik

Het begint inmiddels een patroon te worden dat ik vooral vertel wat ik vórige week heb gespeeld in deze rubriek, maar ja: dat krijg je met embargo-titels. Inmiddels staat mijn review van Megaton Musashi W: Wired online, dus kan ik daarover praten. Alles wat ik daarover wilde zeggen staat echter al in mijn review, dus lees die vooral als je benieuwd bent naar de eerste (in het Westen uitgegeven) LEVEL-5 titel in lange tijd.

Wat ik dit weekend speel… kan ik weer niet zeggen, maar houd de website in de gaten voor de review. (ik ben stiekem best wel toe aan een vakantie na deze meivakantie, het leven van een recensent is zwaar lieve lezers 😛 )

Martijn

Op het moment heb ik niet zoveel tijd om te gamen, wat op zich helemaal niet erg is. Mijn plannen van vorig weekend vielen volledig in het water, dus lijken die voor komend weekend er verdacht veel op. Zo kom ik helemaal niet verder met de andere games die ik al aan het spelen was. Bijna automatisch grijp ik terug naar Super Smash Bros. Ultimate, voor even een paar snelle gevechten tussendoor. Toch hoop ik dit weekend alsnog verder te spelen met Super Mario RPG, Pikmin 4 en wie weet, komt daar nog iets anders bij.

Geniet alvast van je welverdiende vakantie, Rik!

En nu ben jij aan de beurt. Kom maar op met die gameplannen!

Like dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan tien jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

1000 x resist header image

2

Review 1000 x Resist - Ga dit beleven

26-05-2024

2

Mitch

Tears of the Kingdom 1 jaar later: was het de hype waard?

11

Roundtable Zelda: Tears of the Kingdom 1 jaar later; was het de hype waard?

12-05-2024

3

Erik

Hoofdafbeelding bij Wat zijn jouw dromen voor de Nintendo Switch-opvolger?

5

Nieuws Gerucht: Mogelijke specs van de Nintendo Switch-opvolger gevonden

10-05-2024

4

Robin

Discussieer met ons mee! 3

Fl@ppy

11 mei 24 om 11:02

#13589‍

2841 XP | 550 comments

Ondertussen alle 8 gyms van Johto gehaalt. Moet nu Lugia vangen, maar mijn team is zwaar onderlevelt. En de wilde pokemon geven niet heel veel exp helaas. Dus dat wordt vooral veel grinden. 

 

Wat me nu vooral itriteerd zijn de hoeveelheid HM die aanwezig moeten zijn in je party om overal naartoe te kunnen. Dit beperkt je erg in het team wat je wilt hebben. Of je moet constant naar een PC om te wisselen. 

Selan

11 mei 24 om 11:57

#13590‍

2721 XP | 497 comments

Ben inmiddels weer aan nieuwe games op de backlog begonnen. Celeste gisteren opgestart en af en toe afwisselen met wat potjes Pokken Tournament DX!

oldman86

12 mei 24 om 17:55

#13595‍

1191 XP | 223 comments

Dit weekend level 375 geworden op psn met trophies en lekker in de simulator games gestapt beetje farmen met farming sim 22 en aan de weg aant timmeren met construction sim 22 ff een rustig weekend lekker buiten via remote play in de tuin onder de overkapping aant gamen het is zo mooi weer nou dit is mijn weekend ow ja ik moet nog een platina voor 21 mei en dat is van last stop nou tot de volgende