Nintendo-president noemt Switch 2 een opvolger en geen nieuw concept

  • Nieuws

  • 8 mei 24 om 20:42

  • Erik

  • 0

De president van Nintendo, Shuntaro Furukawa zegt dat “opvolger” de juiste manier is om de Nintendo Switch 2 aan te kondigen.

Furukawa reageert op een vraag van een aandeelhouder, tijdens de officiële Q&A na de bekendmaking van hun financiële resultaten. De aandeelhouder vroeg of er een reden was voor het woord opvolger, en maakt de vergelijking met de Nintendo Switch – die destijds als een ‘nieuw concept’ uit de doeken werd gedaan.

Vraag: “Is er een bepaalde betekenis achter ‘Switch-opvolger’? De Wii U was aangekondigd als de opvolger van de Wii, en de Nintendo Switch als een ‘nieuw concept’.

Furukawa: “We besloten dat ‘opvolger’ de beste manier was om ‘m te beschrijven voor de aankondiging van vandaag.”

Hiermee lijkt Furukawa aan te geven dat de Nintendo Switch 2 voortborduurt op de hybride console. Hij bevestigde in de Q&A daarnaast nogmaals dat het systeem gebruik blijft maken van Nintendo Account.

Indirect lijkt hij hiermee een aantal geruchten van de afgelopen weken te bevestigen. Zo kwam er naar buiten dat de Switch 2 mogelijk met magnetische Joy-Con gaat werken en zou die, zowel fysiek als digitaal, backwards compatible zijn.

De opmerking van de president van Nintendo hoeft overigens niet te betekenen dat de Switch 2 een soort “Pro”-variant gaat worden. Begin dit jaar zei hij nog dat de behoefte om ‘unieke proposities te bieden’ steeds groter wordt. Doug Bowser, president van Nintendo of America, benoemde vorig jaar dat ze er met de Switch 2 naar streven om te “verrassen“.

Daarnaast is de merknaam ‘Nintendo Switch’ erg groot met meer dan 141 miljoen verkochte exemplaren. Deze naam gebruiken als opstap naar de volgende console, is erg logisch.

Gisteren maakte Furukawa namens Nintendo bekend dat de opvolger van de Nintendo Switch “binnen een jaar” aangekondigd wordt, vóór 31 maart.

Wat vind jij van deze uitspraak? Denk je dat we straks een soort Super Switch gaan krijgen, of denk je dat Nintendo ons gaat verrassen? Laat het weten in de reacties!

Like dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan tien jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

1000 x resist header image

2

Review 1000 x Resist - Ga dit beleven

26-05-2024

2

Mitch

Megaton Musashi W: Wired – Mega Mecha Mania

0

Review Megaton Musashi W: Wired - Mega Mecha Mania

09-05-2024

2

Rik

Nintendo World Championships

0

Nieuws Nintendo World Championships aangekondigd voor Nintendo Switch

08-05-2024

3

Evelyne

Reageer als eerste!