Een Activision-studio werkte naar verluidt aan een Donkey Kong-spel

Donkey Kong “Freedom” was in geschrapt voor de Nintendo Switch.

DKVine heeft in zijn podcasts meerdere keren gesproken over verschillende geruchten over Donkey Kong “Freedom”
De eerste keer dat het spel ter sprake kwam was in 2018 bij DK Vine , echter waren er geen specifieke details gedeeld. Een jaar later kreeg hij contact met een ontwikkelaar die bevestigde dat Activision Studio : Vicarious Visions aan het spel werkt.

Details over Donkey Kong Freedom werden als eerste gepubliceerd op de fansite DK Vine met een video die meer deelt over het verhaal. DK Vine beweert dat er groen licht gegeven werd voor het project met de toevoeging van Nintendo personages in de Skylanders SuperChargers, wat Nintendo verbaasde. Helaas kon Robertson hier niet meer informatie over delen.

 

Nintendo werkte samen met Vicarious Visions aan een project. Volgens Dk Vine, was Shigeru Miyamoto nauw bij betrokken en gaf veel feedback en suggesties voor mechanics. Zo was Miyayomoto bezorgd dat Donkey Kong zijn voeten zou branden aan de lianen, dus gaf het team Donkey Kong bananenschil-schoenen.

Echter is de titel nooit verder ontwikkeld in deze beginfase, volgens Robertson. Er werd ongeveer zes maanden aan gewerkt totdat het project neergelegd werd.

Het project faalde uiteindelijk. Dit komt waarschijnlijk omdat Activision zijn aandacht heeft verlegd van veel spellen naar enkel Call of Duty. Daardoor werd “Freedom” in 2016 geschrapt. Dit was waarschijnlijk voor Karthik en Guha Bula , de oprichters van Vicarious Visions, de druppel die de emmer deed overlopen. Ze hebben in 2016 de studio verlaten en hebben daarna een nieuwe studio opgericht: Velan Studios. Velan Studios heeft Mario Kart Live: Home Circuit ontwikkeld.

Wat vind jij van dit besluit? Laat het ons weten in de reacties!

Bron: Dk Vine

Like dit bericht:

Over Evelyne

Evelyne is onze nieuwe redacteur bij N1-UP. Haar favoriete Nintendo-personage is Piplup van Pokémon.

Lees meer over Evelyne

Recente artikelen

Wat speel je dit weekend? [18 mei] 

1

Special Wat speel je dit weekend? [18 mei] 

18-05-2024

2

Erik

Hoofdafbeelding bij Nintendo deelt releaselijst van aankomende Switch-games [mei 2024]

3

Nieuws Nintendo publiceert lijst met aankomende Switch-games

07-05-2024

2

Erik

Paper Mario Disc space

0

Nieuws Opslagruimte Paper Mario en Luigi’s Mansion 2 HD onthuld

06-05-2024

0

Evelyne

Reageer als eerste!