Nintendo Direct aangekondigd voor 'juni 2024'

  • Nieuws

  • 7 mei 24 om 14:42

  • Rik

  • 1

Eerder vandaag hield Nintendo een aandeelhoudersvergadering. Directeur Shuntaro Furukawa kondigde daarin aan dat we volgende maand een Nintendo Direct kunnen verwachten.

De aankondiging van de Nintendo Direct sneeuwde een klein beetje onder. In hetzelfde bericht liet directeur Furukawa namelijk weten wanneer Nintendo de opvolger van de Nintendo Switch uit de doeken doet: de ‘Switch 2’ wordt binnen een jaar aangekondigd! In het licht van deze Switch 2-perikelen liet Nintendo ook gelijk weten dat de Nintendo Direct van juni volledig in het teken zal staan van de originele Nintendo Switch. Er zullen géén games voor de toekomstige console getoond worden en ook de hardware zelf blijft nog even achter slot en grendel.

De Nintendo Direct zal worden uitgezonden tijdens de voormalige E3-periode en zal zich focussen op releases voor de tweede helft van 2024. In praktijk zal dit betekenen dat we volgende maand de laatste grote games voor de originele Nintendo Switch te zien krijgen. Vooralsnog is het releaseschema van tweede helft van 2024 nog een groot vraagteken.

Welke titels hoop jij te zien in deze laatste grote Switch 1-Direct? Speculeer mee in de comments!

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

Capcom heeft geen plannen om te stoppen met fysieke game-releases

0

Nieuws Capcom heeft geen plannen om te stoppen met fysieke game-releases

23-07-2024

1

Rik

Mario vs Donkey Kong remake nintendo Switch screenshot

0

Nieuws Miljoenenverkopen Nintendo Switch: Princess Peach maakt debuut

07-05-2024

4

Robin

Switch

0

Nieuws Verkopen Nintendo Switch licht gedaald ten opzichte van vorig jaar

07-05-2024

5

Dennis

Discussieer met ons mee! 1

Yosher

7 mei 24 om 14:58

#13575‍

6031 XP | 1119 comments

Ben zeker benieuwd wat ze hierin gaan aankondigen. Als we Metroid Prime 4 hier niet in gaan zien gaat deze zeker weten naar de Switch opvolger, op z'n minst op de manier dat Twilight Princess en Breath of the Wild een console release deelde met GameCube/Wii en Wii U/Switch toentertijd.

Verder verwacht ik voornamelijk ports en remasters (zoals ik al in een ander bericht had aangegeven). Er zijn nog een paar Wii U ports die ze zouden kunnen maken, en er zouden ook altijd nog wel wat GameCube en/of Wii ports gedaan kunnen worden. Misschien nog wat 3DS ports. Zelf ben ik nog altijd benieuwd waarom ze Mario Galaxy 2 nog steeds niet naar het systeem hebben gebracht, maar goed. Volgend jaar is alweer het 40 jarig jubileum van Super Mario Bros, dus wellicht dat ze op dat punt een upgrade maken voor 3D All-Stars waar Galaxy 2 dan in zit.

Qua nieuwe games is het echt moeilijk raden. Echt hele grote nieuwe games zullen er niet meer komen voor de Switch. Wellicht zoiets als NES Remix, of andere kleine nieuwe titels, maar dan heb je het ook wel gehad denk ik. Maar je weet maar nooit natuurlijk.