Mario Kart 8 Deluxe DLC: alles over de circuit-uitbreidingspas

 • Special

 • 9 nov 23 om 14:10

 • Rik

 • 12

Nintendo verraste vriend en vijand toen het vijf jaar na de release van Mario Kart 8 Deluxe nieuwe DLC aankondigde, in de vorm van de Circuit-uitbreidingspas. Het aanbod van Mario Kart 8 Deluxe wordt tot eind 2023 uitgebreid met maar liefst 48 nieuwe banen. In dit overzicht lees je alles wat je moet weten!

Dit artikel werd de afgelopen twee jaar aangevuld met nieuwe informatie zodra Nintendo deze bekendmaakte, inmiddels is de Uitbreidingspas compleet en worden er geen nieuwe aankondigingen meer verwacht.

Wanneer releaset Mario Kart 8 Deluxe’s Circuit-uitbreidingspas?

Niet alle 48 circuits zijn vanaf de eerste dag beschikbaar. De DLC wordt in zes Waves (golven) uitgebracht tot eind 2023. De nieuwe banen zijn niet los te koop.

Sinds 18 maart 2022 is wave 1 te spelen. Er komt periodiek een nieuwe Wave beschikbaar, met daarin twee cups van in totaal acht circuits. Wave 2 komt beschikbaar op 4 augustus 2022 (16:00 uur), Wave 3 op 7 december 2022 (14:00 uur), Wave 4 op 9 maart 2023 (02:00 uur) en Wave 5 op 12 juli 2023. De releasedatum van de zesde en laatste Wave is 9 november 2023.

Wave 6 lijkt de laatste contentupdate te zijn voor de game. Als alle Uitbreidingspas-content verschenen is, bevat Mario kart 8 Deluxe 96 tracks.

Wat zit er in de Mario Kart 8 Deluxe DLC?

Er worden 48 nieuwe banen toegevoegd aan de game. Voor Mario Kart-veteranen zijn deze niet volledig nieuw: ze zijn allemaal* al eerder speelbaar geweest in een andere Mario Kart-titel. Toch is er een klein primeurtje: de circuits uit Mario Kart Tour zijn straks voor het eerst speelbaar op een ‘echte’ spelcomputer. Wie de smartphone-excursie van Mario Kart heeft gemist (of geboycot) krijgt dus toch een handjevol nieuwe circuits te spelen.

*Vanaf Wave 2 werden er toch af en toe gloednieuwe circuits toegevoegd, het ging om Straciatellastraat, Yoshi’s Island & Badderbaan. Deze circuits vinden eveneens hun weg naar Mario Kart Tour. 

We weten in ieder geval dat de Waves van de Mario Kart 8 DLC bestaan uit:

 • Wave 1: Golden Dash Cup en Lucky Cat Cup
 • Wave 2: Turnip Cup en Propellor Mushroom Cup
 • Wave 3: Rock Mushroom Cup en Power Moon Cup
 • Wave 4: Berry Cup en Boomerang Flower Cup
  Personages: Birdo
 • Wave 5: Feather Cup en Double Cherry Cup
  Personages: Petey Piranha, Wiggler en Kamek
 • Wave 6: Super Acorn en Spiny Shell Cup
  Personages: Diddy Kong, Funky Kong, Pauline, Peachette

De 48 nieuwe levels zijn de hoofdtoevoeging van de uitbreidingspas, maar er worden ook acht nieuwe personages toegevoegd. Als uitsmijter voegt Wave 6 ook nog achttien nieuwe Mii-kostuums én een muziekspeler toe. Er worden geen karts of items toegevoegd. Oh, en voor de zekerheid: je hebt de basisgame (los verkrijgbaar) nodig om de uitbreiding te kunnen spelen.

Birdo (Wave 4), Petey Piranha, Wiggler & Kamek (allen Wave 5) en Diddy Kong, Funky Kong, Pauline, Peachette (allen Wave 6) zijn de acht nieuwe personages

Aankoopmogelijkheden Mario Kart 8 DLC op de Nintendo Switch

Er zijn verschillende manieren om de Mario Kart 8 Deluxe DLC te kopen – waarvan eentje nagenoeg gratis is:

  1. De Mario Kart 8 Deluxe DLC kost €24,99 in de Nintendo eShop. Dat is omgerekend zo’n 52 cent per circuit, dus een vrij goede deal. Als je de ‘Mario Kart 8 Deluxe – Circuit-uitbreidingspas’ los koopt in de Nintendo eShop ben je verzekerd van eeuwige toegang tot de DLC-circuits.
  2. Je krijgt de boosterpass ook bij een abonnement op Nintendo Switch Online + Uitbreidingspakket, de duurdere variant van het Nintendo Switch Online-abonnement. Hier betaal je €39,99* per jaar voor. Naast de Mario Kart-uitbreiding zitten hier ook toegang tot de Happy Home Paradise-uitbreiding van Animal Crossing: New Horizons en de Octo Expansion van Splatoon 2 bij inbegrepen. Let op: het basisabonnement van Nintendo Switch Online geeft géén toegang tot de DLC. Ook raak je de toegang tot de DLC kwijt als je Expansion Pack-abonnement verloopt. De verwachting is dat er in de toekomst nog meer DLC-uitbreidingen worden opgenomen in de Expansion Pack. Ga dus voor jezelf na of de voordelen van deze keuze voor jou opwegen tegen de nadelen.
  3. Er is één manier om gratis de Mario Kart 8 DLC te krijgen: dit is in de lokale of online (met enkel een basis NSO-abonnement) multiplayermodus. Wie een potje Mario Kart speelt met iemand die toegang heeft tot de DLC-circuits kan tijdens die sessie gratis meegenieten… al moet je dan maar net het geluk hebben dat de ander ook wil spelen op de nieuwe circuits.

*Mogelijk verhoogt Nintendo de prijs voor NSO-abonnementen in de toekomst, de actuele prijzen zijn te vinden in de Nintendo eShop.

Afbeelding toont overzicht van alle Mii-racekostuums in Mario Kart 8 Deluxe-uitbreiding Set 6

Op dit overzicht staan alle 18 nieuwe Mii-kostuums die worden toegevoegd in de Uitbreidingspas.

Goed om te weten: ook als je besluit om de uitbreidingspas niet aan te schaffen, moet je de updates met nieuwe circuits wel downloaden op je Nintendo Switch (en dat kost je dus vrije ruimte). Per speelsessie controleert je Switch of je een tijdelijke of permanente toegang hebt. Ongeacht welke methode je kiest om de nieuwe DLC-circuits te bemachtigen, hou er rekening mee dat je in alle gevallen een internetverbinding moet hebben om de pas te kunnen downloaden.

Twijfel je nog? Nintendo heeft een handig overzicht op haar website van alle aankoopmogelijkheden.

Uit welke circuits bestaat de uitbreidingspas?

Op moment van schrijven zijn Wave 1, 2, 3, 4 en 5 beschikbaar. Wave 6 van de Mario Kart DLC verschijnt op 9 november 2023. Helaas konden niet alle bekende Mario Kart-circuits de overstap maken: het verlanglijstje van de redactie is slechts ten dele uitgekomen. 

Dit is het overzicht met alle DLC-circuits van de Uitbreidingspas.

Wave 1 (releasedatum: 18 maart 2022)

Golden Dash Cup

De eerste nieuwe Cup van de DLC is de Golden Dash Cup, vernoemd naar het item dat je tijdelijk onbeperkte snelheidsboosts geeft. Deze Cup bestaat uit de volgende tracks:

 1. Parijs-Promenade / Paris Promenade (Mario Kart Tour). Voor deze track verruilen Mario en Co. het Mushroom Kingdom voor de Franse hoofdstad. Race door de iconische straten van Parijs, scheur voorbij aan het Louvre en de Notre Dame en drift onder de Eiffeltoren. Als we de volgorde van de Cups aanhouden is dit de eerste track uit Mario Kart Tour die te spelen is op een console.
 2. Toads Circuit / Toad Circuit (Mario Kart 7). Het Toad Circuit is een standaard circuit, dat diende als de eerste race van de eerste Cup in Mario Kart 7 voor de 3DS. Toad Circuit ligt duidelijk in het Mushroom Kingdom en heeft veel weg van een racebaan uit onze wereld. Er is een publiekstribune en een pitstop lane. Het circuit wordt gekenmerkt door enorme luchtballonen in de vorm van Toads naast de baan. De lay-out is een standaard 8-figuur, met een s-bocht in een van de cirkels.
 3. Chocokloof / Choco Mountain (Mario Kart 64). Zoals de naam al doet vermoeden race je op dit circuit in in berggebied van chocolade. Het refereert hiermee aan een eerdere Choco Island track. Kijk op dit circuit uit voor vallende rotsblokken en pas op dat je niet in het water rijdt.
 4. Kokosnootplaza / Coconut Mall (Mario Kart Wii). Coconut Mall is een van de meest iconische circuits uit de Wii-versie van Mario Kart. Ook hebben we het kanaal op onze Discord-server waar Willem de leukste Nintendo-koopjes voor je bijhoudt vernoemd naar dit circuit. Dit circuit is gebaseerd op een Amerikaans overdekt winkelcentrum en wordt gekenmerkt door de verschillende routes door de winkels, de roltrappen die je een boost of vertraging kunnen geven én de parkeerplaats waar je inparkerende Mii-personages moet ontwijken. Ook de soundtrack is iconisch te noemen.

Lucky Cat Cup

De tweede en laatste Cup van de eerste Wave is de Lucky Cat Cup, vernoemd naar het item dat Mario en zijn vrienden verandert in hun kat-kostuums. Deze Cup bestaat uit de volgende tracks:

 1. Tokio Tour / Tokyo Blur (Mario Kart Tour). Tokyo Blur vindt plaats in de Japanse hoofdstad Tokio en bevat een aantal van de bekendste gebouwen van de stad. Dit zijn onder meer het parlementsgebouw, de Rainbow Bridge en de Tokyo Skytree. In de verte is berg Fuji te zien.
 2. Paddenstoelenpas / Shroom Ridge (Mario Kart DS). Dit circuit is gebaseerd op een bergpas. Kijk uit voor botsingen met het reguliere verkeer en de afgrond naast de weg. De helft van het circuit heeft namelijk geen veiligheidsrail. Een laatste tip: er wordt hier, net als in Japan en Engeland, links gereden.
 3. Wolkenhof / Sky Garden (Mario Kart Super Circuit). Dit circuit brengt je naar hogere sferen en is geheel gebouwd op een wolkendek. Er zijn verschillende bonenstaken te zien rondom en in de verte vliegen Bowser’s luchtschepen rond. Een voorproefje van dit vernieuwde circuit was onlangs al te ervaren door de toevoeging van Sky Garden aan Mario Kart Tour.
 4. Ninjaschool / Ninja Hideaway (Mario Kart Tour). In tegenstelling tot de meeste circuits van Mario Kart Tour neemt Ninja Hideaway je niet mee naar een locatie in de echte wereld. Op dit circuit race je juist door een fictief Japans kasteel, vol met ninja boobytraps. De Shy Guys vormen het ninja-leger dat dit kasteel bevolkt.

Wave 2 (releasedatum: 4 augustus 2022)

Turnip Cup

De tweede Wave start met de Turnip Cup, vernoemd naar de fictieve groente die voorkomt in de Mario-wereld. Deze Cup bestaat uit de volgende tracks:

 1. New York Drive / New York Minute (Mario Kart Tour). Van Time Square tot Central Park en omgeven door wolkenkrabbers en het vrijheidsbeeld: dit circuit neemt ons mee naar de Big Apple! New York Minute was het eerste nieuwe circuit dat debuteerde in Mario Kart Tour en moest dus een visitekaartje afgeven. De Mario Kart-versie van ‘de stad die nooit slaapt’ is daar zeker in geslaagd.
 2. Mario’s Circuit 3 / Mario Circuit 3 (Super Mario Kart). Dit is een van de oudste circuits in de uitbreidingspas en stamt uit de originele Mario Kart-game (1992). Het ontwerp is dan ook vrij simpel en de vele blokken refereren naar de pixels van het origineel. Toch heeft Nintendo een paar verrassingen toegevoegd aan dit basis-ontwerp!
 3. Wildwestwoestijn / Kalimari Desert (Mario Kart 64). Dit woestijn-circuit stamt uit het N64-tijdperk, wat nog goed te zien is aan het nummer op de stoomtrein die rijdt door dit gebied gebaseerd op het Wilde Westen. Kijk trouwens uit voor de trein bij de spoorwegovergangen! Er zijn hier namelijk geen slagbomen. Wie wordt geraakt door een trein vliegt een eindje de lucht in, wat kostbare tijd kost tijdens races.
 4. Waluigi’s Flipperkast / Waluigi Pinball (Mario Kart DS). Dit circuit is een favoriet onder de fans en vindt volledig plaats in een enorme flipperkast. Schiet omhoog met het kanon en ontwijk de flippers en de balletjes. Verhoudingsgewijs zijn de ballen namelijk enorme gevaartes die je zo van de baan rijden!

Propellor Cup

De tweede Cup van de tweede Wave is de Propellor Cup, vernoemd naar het item dat Mario en zijn vrienden een helikopterkostuum geeft. Deze Cup bestaat uit de volgende tracks:

 1. Sydney Sprint / Sydney Sprint (Mario Kart Tour). Sydney Sprint brengt ons Down Under voor een race door de iconische Australische stad, rijd door het Sydney Opera House of over de Sydney Harbour Bridge. Wat je ook didgeri-doet, let goed op als je over de brug rijdt! Vanuit de trams langs het circuit worden zowel paddestoelen, bananen als bommen op je pad gegooid.
 2. Sneeuwland / Snow Land (Mario Kart Super Circuit). In Snow Land gaat een deel van het circuit letterlijk over glad ijs, dus stuur voorzichtig! Ook moet je oppassen om geen pinguïn van zijn sokken te rijden tijdens de race.
 3. Paddenstoelengrot / Mushroom Gorge (Mario Kart Wii). Mushroom Gorge maakte al furore in Mario Kart Wii en is terug voor de uitbreidingspas. Dit circuit heeft op meerdere plekken verschillende routes. Dit kunnen shortcuts zijn, maar dan moet je wel behendig sturen over de verschillende paddestoelen… waarvan sommige ook nog eens trampoline-achtige kwaliteiten hebben.
 4. Straciatellastraat / Sky-High Sundae (debuut/Mario Kart Tour). Hoewel Nintendo eigenlijk had aangegeven dat er geen nieuwe circuits zouden worden toegevoegd in de uitbreidingspas maakt Sky-High Sundae (of Stracciatellastraat in het Nederlands) toch zijn debuut in de uitbreidingspas. Op een later moment komt dit circuit ook naar Mario Kart Tour. Het circuit dat helemaal in het teken staat van ijsjes en sorbets is ook het eerste circuit van de uitbreidingspas dat gebruik maakt van de iconische anti-zwaartekracht mechanieken uit Mario Kart 8. Al met al een vreemde eend in de bijt, dus!

Wave 3 (releasedatum: 7 december 2022)

Rock Mushroom Cup

De eerste Cup van Wave 3 is de Rock Mushroom Cup, vernoemd naar de power-up uit Super Mario Galaxy 2. Deze Cup bestaat uit de volgende tracks:

 1. Londen-Ronde / London Loop (Mario Kart Tour). Top of the morning to you, gov’ner! In de Londen-Ronde doen we de Britse hoofdstad aan. Race langs Big Ben, Buckingham Palace, Tower Bridge, the Shard, the London Eye en nog zo veel meer iconische bouwwerken uit Londen. Links rijden is overigens optioneel op dit Engelse circuit.
 2. Boo-Bruggen / Boo Lake (Mario Kart: Super Circuit). Dit Game Boy Advance-level heeft een flinke grafische oppoetsbeurt gekregen voor de Uitbreidingspas. Een deel van dit circuit ligt onder water en zoals de naam al doet vermoeden spookt het hier van de Boo’s.
 3. Kampioensberg / Rock Rock Mountain (Mario Kart 7). Op de kampioensberg krijgt je flink de mogelijkheid om te gliden, want deze baan zit bomvol hoogteverschillen. Dit circuit kent een van de stijlste klimstukken uit de Mario Kart-serie, maar gelukkig word je hier geholpen door boostpanelen. Kijk wel uit voor de vallende rotsblokken, want als je geraakt wordt ben je je boost kwijt en lig je zo achterop.
 4. Wigglers Woud / Maple Treeway (Mario Kart Wii). In dit populaire circuit uit Mario Kart Wii racen we door een kleurrijk woud vol met herfstbladeren. Race door de boomtoppen, verkrijg extra items of obstakels door de hoopjes bladeren omver te rijden en ontwijk de rondlopende Wigglers als je deze race wilt winnen.

Power Moon Cup

De tweede Cup van de derde Wave is de Power Moon Cup, een item dat ongetwijfeld bekend zal zijn bij spelers van Super Mario Odyssey. Deze Cup bestaat uit de volgende tracks:

 1. Berlijn-Bezoek / Berlin Byways(Mario Kart Tour).  Kartoffelsalat! In Berlijn-Bezoek gaan we op… bezoek in Berlijn, ja de naam gaf het al ein bisschen weg. Race langs de restanten van de Berlijnse muur met hier en daar een vallende Whomp, rij onder de Brandenburger Tor door, langs de Neue Synagoge of het Berliner Hauptbahnhof voor een klein ritje over de S-Bahn-rails. Jetzt geht los!
 2. Peach’ Paleistuin / Peach Gardens (Mario Kart DS). Hare koninklijke hoogheid Princes Peach nodigt ons allemaal uit voor een race door haar paleistuin. Deze staat vol met de meest kunstig gesnoeide struiken, maar ook met loslopende Chain Chomps. Let dus goed op als je het hoekje om drift!
 3. Dennenboomdorp / Merry Mountain (Mario Kart Tour). Het laatste circuit van deze Cup is thema-baan. Dennenboomdorp staat geheel in het teken van het kerstseizoen en zit vol met sfeervolle verwijzingen naar de feestdagen. Zien we daar zelfs een arrenslee voorbij vliegen?
 4. Regenboogbaan / Rainbow Road (Mario Kart 7). Deze variant van Rainbow Road (Regenboogbaan) vindt (heel toepasselijk voor de Power Moon Cup) plaatst op de maan! Op dit extra lange circuit rij je maar één ronde, die verdeeld is in drie stukken. Net als op de echte maan is de zwaartekracht op sommige stukken van dit circuit beduidend lager, waardoor je kart anders reageert op sprongen.

Wave 4 (releasedatum: 9 maart 2023)

Fruit Cup

De eerste Cup van Wave 4 is de Fruit Cup, vernoemd naar Yoshi Fruit. Toepasselijk, want er zit een gloednieuw Yoshi-circuit in de Fruit Cup. Deze Cup bestaat uit de volgende tracks:

 1. Afslag Amsterdam / Amsterdam Drift (Mario Kart Tour). Oranje boven! In Afslag Amsterdam scheuren we door de straten van onze eigen hoofdstad! Drift door de grachten, langs het Rijksmuseum en het Paleis op de dam en maak gelijk een uitstapje langs de tulpenvelden en de Zaanse Schans. Ben je weer terug in hartje Amsterdam? Kijk dan uit dat je niet tegen een van de oranje trams botst.
 2. Rivieroever / Riverside Park (Mario Kart: Super Circuit). Het is racen door de rimboe in Rivieroever. Tussen de bomen en de waterval lopen hier Ptooie (wandelende Piranha Plants) rond. Ontwijk ze, óf geef ze een oplawaai zodat ze een Mushroom of bananenschil uitspugen.
 3. DK’s Skipark / DK Summit (Mario Kart Wii). Op DK’s Skipark wordt er natuurlijk…niet geskied? Wel kun je op deze piste verschillende Shy Guys op snowboards terugvinden. Als je gebruik maakt van de speciale elementen op dit circuit kun jij ook flink wat airtime pakken hier.
 4. Yoshi’s Eiland / Yoshi’s Island (debuut). Yoshi’s Eiland is een gloednieuw circuit dat gebaseerd is op het gelijknamige eiland uit Super Mario World 2: Yoshi’s Island. Het circuit start bij Yoshi’s huis en de look van het circuit gaat verschillende werelden uit Super Mario World 2 : Yoshi’s Island af. Ook zijn er Stilt Guys (Shy Guys op stelten) te ontwijken in dit nieuwe circuit.

Boomerang Cup

De tweede Cup van de vierde Wave is de Boomerang Cup, gebaseerd op de Boomerang Flower power-up. Deze Cup bestaat uit de volgende tracks:

 1. Bangkok-Break / Bangkok Rush (Mario Kart Tour). Voor een zonovergoten race in Thailand moet je zijn bij het Bangkok-Break circuit. Van de Chao Phraya rivier tot het iconische koninklijk paleis en de beroemde Meaklong Railway Market, alle iconische trekpleisters van de Thaise hoofdstad komen voorbij in dit circuit.
 2. Mario’s Circuit / Mario Circuit (Mario Kart DS). Mario’s Circuit is gelegen in het Mushroom Kingdom en dat is te zien ook: het kasteel van Princess Peach, groene Warp Pipes, Piranha Plants en waggelende Goomba’s zijn allemaal prominent aanwezig. Sinds het debuut van dit circuit op de Nintendo DS is er een bos bijgegroeid, hier lopen inmiddels Wigglers rond.
 3. Waluigi’s Stadion / Waluigi Stadium (Mario Kart: Double Dash). Waluigi’s Stadion is vormgegeven als een Dirt Bike parcours. Kijk uit voor de vuurelementen en Mechanische Piranha Plants die dit circuit onveilig maken.
 4. Singapore-Skyline / Singapore Speedway (Mario Kart Tour). We blijven in Azië voor de laatste stop in de Boomerang Cup: welkom in de stadstaat Singapore. Het circuit is gebaseerd op het stadscentrum van deze moderne metropool en toont prominent de moderne bouwwerken als de drie torens van de Marina Bay Sands, de Helix Bridge en de iconische Supertrees.

Wave 5 (releasedatum: 12 juli 2023)

Feather Cup

De eerste Cup van Wave 5 is de Feather Cup, vernoemd naar de power-up die je exclusief kunt vinden in de Battle Mode. Deze Cup bestaat uit de volgende tracks:

 1. Athene-trip / Athens Dash (Mario Kart Tour). Race tussen de ruïnes van het oude Griekenland in de Griekse hoofdstad. Van de Akropolis tot een amfitheater en een metershoog standbeeld van de beschermgodin Pallas Athena, dit circuit richt zich vooral op de overblijfselen van het roemrijke verleden van de Griekse beschaving.
 2. Daisy’s Cruiseschip / Daisy Cruiser (Mario Kart: Double Dash!!). Allemaal aan boord! In Daisy’s Cruisschip racen we… op een cruiseschip. Of het nu de bovendekse zwembaden zijn met chillende Goomba’s of de overdekte eetzaal, dit circuit is all inclusive van start tot finnish!
 3. Maanlightlaan / Moonview Highway (Mario Kart Wii). De Maanlichtlaan brengt ons naar het nachtleven van een drukke metropool. Hou je staande tussen het drukke verkeer op deze snelweg, en pas op dat je niet tegen een van de Bob-omb Cars aanrijdt! Doe je dat wel? Dan wordt deze baan gelijk een knaller!
 4. Badderbaan / Squeaky Clean Sprint (debuut). De Badderbaan is een gloednieuw circuit dat debuteert in de Uitbreidingspas. Het circuit heeft wat weg van Sprintlint / Ribbon Road uit de hoofdgame, want je rijdt weer door een oversized kamer. Dit keer is de speelkamer ingeruild voor de badkamer, dus we mogen scheuren langs de badkuip, een douche, wasbak, afvoerpijpen en een enorme toiletpot. Vind je dit een beetje vreemd thema voor een racebaan? Daar hebben Mario en zijn vrienden geen (grote) boodschap aan!

Cherry Cup

De tweede Cup van de vijfde Wave is de Cherry Cup, vernoemd naar de Double Cherry power-up die Mario ter plekke kloont. Deze Cup bestaat uit de volgende tracks:

 1. Los Angeles-Boulevard / Los Angeles Laps (Mario Kart Tour). Wij waren al blij dat ons kikkerlandje één circuit kreeg in de uitbreidingspas, maar de Amerikanen krijgen gewoon twee circuits! Na New York kunnen we ook door Los Angeles scheuren. Iconische plekken als Santa Monica Pier, Dodgers Stadium, Beverly Hills maar ook de olievelden van de stad komen voorbij in dit circuit.
 2. Schemersteppe / Sunset Wilds (Mario Kart: Super Circuit). Yee-haw! Welkom in het Wilde Westen! We racen door de woestijnen van het Wilde Westen tot de zon ondergaat! Op dit circuit racen we door het rode licht van het permanente avondschemer. Pas op dat je niet slipt in de modderpartijen op dit circuit.
 3. Kaap Koopa / Koopa Cape (Mario Kart Wii). Kaap Koopa zit vol met rivieren, kliffen en watervallen. Ook zie je verschillende uitvergrote schildjes in het design terug: op dit circuit zijn we immers te gast bij de Koopa Troopa’s. Iconisch is het stukje dat we onder water rijden door een glazen buis.
 4. Vancouver-Route / Vancouver Velocity (Mario Kart Tour). Oh Canadaaa! Kleed je warm aan want in Vancouver is het beneden het vriespunt! De Capilano hangbrug, een ijshockey-stadion met Shy Guys en het monument waar de Olympische vlam voor de Winterspelen van 2010 zijn maar een greep van de toeristische hotspots die we in dit ijskoude circuit tegenkomen.

Wave 5 (releasedatum: 9 november 2023)

Acorn Cup

De eerste Cup van Wave 6 is de Acorn Cup, vernoemd naar de power-up uit New Super Mario Bros. U. Deze Cup bestaat uit de volgende tracks:

 1. Rome-Run / Rome Avanti (Mario Kart Tour). Mamma mia! Wie-a had-a dat ooit-a gedachte-a? Mario die rondrijdt in het echte Italië? Jazeker! Of het nu door de sfeervolle straatjes van de Rome is, je de beroemde fonteinen passeert of drift door het Colloseum: Mario bezoekt eindelijk zijn (fictieve) roots in de Italiaanse hoofdstad!
 2. DK-Gebergte / DK Mountain (Mario Kart: Double Dash). It’s on like Donkey Kong! Diep in de jungle ligt een inactieve vulkaan, en je weet wat ze zeggen over slapende vulkanen: die moet je niet wakker maken! Beetje onhandig dat het grote DK-kanon je rechtstreeks in zijn gezicht probeert te schieten… des te sneller je beneden en over de finishlijn bent des te beter zullen we maar zeggen.
 3. Daisy’s Circuit / Daisy Circuit (Mario Kart Wii). Vergeet Mario, vergeet Peach! Dit circuit staat in het teken van Princess Daisy! Rij in het avondrood door een gemoedelijk circuit en bewonder het centrale standbeeld van Daisy met ‘haar’ Luigi dat prominent staat opgesteld in de haarspeldbocht.
 4. Piranha Plant-Lagune / Piranha Plant Cove (Mario Kart Tour). In dit circuit verkennen we de ruïnes van een beschaving die de Piranha Plants leek te vereren. Er is alleen een probleempje: de boel is een – klein beetje – onder water gelopen. Gelukkig kan jouw kart daar wel raad mee, maar kijk wel uit voor de rondzwemmende Maw-Rays.

Spiny Shell Cup

De tweede Cup van de zesde Wave en hekkensluiter van de Uitbreidingspas is de Spiny Shell Cup, vernoemd naar die verdraaide power-up die zich zonder genade richt op de kart die vooraan rijdt. Deze laatste Cup bestaat uit de volgende tracks:

 1. Madrid-Rit / Madrid Drive (Mario Kart Tour). Vamanos! In de laatste City Track van de Uitbreidingspas passeren we het Plaza Mayor, het Padro Museum, het Santiago Bernabéu Stadion en nog zoveel meer trekpleisters uit de Spaanse hoofdstad Madrid. Olé!
 2. Rosalina’s IJsplaneet / Rosalina’s Ice World (Mario Kart 7). Waarom Rosalina een ijsplaneet heeft en geen circuit in haar ruimtestation uit Super Mario Galaxy? Dat vraagt iedereen zich al af sinds Mario Kart 7 uitkwam op de 3DS. De enige thematische link met de Galaxy-serie zijn de planeten die in de achtergrond zweven. Gelukkig is het glijden en glibberen op deze baan van zichzelf al leuk genoeg.
 3. Bowsers Kasteel 3 / Bowser’s Castle 3 (Super Mario Kart). In den beginne waren de mogelijkheden om nieuwe thema’s te introduceren in Mario Kart beperkt, vandaar dat er meer varianten op een thema werden gemaakt. Bowsers Kasteel 3 is er zo eentje, maar met de grote upgrade die het circuit heeft gekregen in de Uitbreidingspas kan het zich zeker onderscheiden van de rest!
 4. Regenboogbaan / Rainbow Road (Mario Kart Wii). Tja, bestaat er een betere afsluiting van de Uitbreidingspas dan (nóg) een Regenboogbaan? Het korte antwoord is nee. Vooral de Wii-versie van deze iconische baan maakt veel emoties los bij Mario Kart-veteranen… geliefd én gehaat zorgt deze baan voor een slotakkoord voor de Uitbreidingspas die out of this world is!

Is er toch nog iets onduidelijk? Stel dan je vraag hieronder in de reacties (maak wel even een gratis account aan). De redactie of onze community kunnen je vast verder helpen!

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

Hoofdafbeelding bij Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes krijgt opties om graphics aan te passen

1

Nieuws Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes krijgt opties om graphics aan te passen

30-05-2024

1

Erik

Hoofdafbeelding bij Nieuwe stemacteur Super Mario mogelijk gelekt

0

Nieuws Mario Bros. Wonder-goodies verkrijgbaar in My Nintendo Store

09-11-2023

3

Dennis

Farming Simulator Kids aangekondigd voor Nintendo Switch

0

Nieuws Farming Simulator Kids aangekondigd voor Nintendo Switch

09-11-2023

1

Dennis

Discussieer met ons mee! 12

Yosher

15 mrt 22 om 14:37

#4053‍

5960 XP | 1104 comments

Blijf het toch jammer vinden dat ze (vooralsnog) geen extra personages hierbij toevoegen maar met 48 banen voor 25 euro is dat toch moeilijk klagen. Ben wel benieuwd hoe ze uiteindelijk in de game uit gaan zien, gezien ze vanuit Tour te zijn overgenomen.

Kijk er naar uit om uiteindelijk dit artikel volledig te zien bij de release van wave 6.

Yosher

6 mrt 23 om 10:15

#9073‍

5960 XP | 1104 comments

Nou, toch nog extra personages! Ik ben blij.

Duncmasta

30 jul 22 om 16:43

#6145‍

1251 XP | 245 comments

Ziet eruit als een prima deal.

Mitch

30 jul 22 om 17:29

#6147‍

3096 XP | 481 comments

Die SNES Mario Circuits mogen ze houden, maar de rest is nice!

Maurice

24 nov 22 om 20:16

#7662‍

2706 XP | 189 comments

Hopelijk krijgt Double Dash wat aandacht in wave vier.👍

Rik

27 nov 22 om 18:43

#7694‍

4753 XP | 672 comments

Volgens deze leak/datamine heb je geluk en zit er een Gamecube/Double Dash circuit in Wave 4. Al werd er ook een voor Wave 3 voorspeld in deze leak, en was dat de enige die niet uitkwam... Nog even afwachten dus!

https://www.n1up.nl/news/datamine-muziek-voor-toekomstige-dlc-tracks-gevonden-in-mario-kart-8/

Yosher

7 dec 22 om 14:42

#7814‍

5960 XP | 1104 comments

Hebben ze waarschijnlijk extra gedaan om mensen niet te veel te laten fixeren op die leak, denk ik. Maar is inderdaad gewoon afwachten. 

Rik

7 dec 22 om 18:03

#7821‍

4753 XP | 672 comments

Ik heb vergelijkbare speculatie voorbij zien komen in een Youtube-analyse van de leaks en nieuwe circuits. De 'verkeerd voorspelde baan' stond volgens de leak namelijk op de planning voor een latere Wave. Lijkt er inderdaad op dat ze een beetje hebben geschoven om de leak te verdoezelen.

Tamadachi

7 mrt 23 om 11:50

#9083‍

5188 XP | 640 comments

Het heeft wel lang geduurd maar ik ben er blij mee dat we vanaf Wave 4 ook enkele nieuwe personages gaan krijgen om mee te scheuren want dat geeft net dat beetje extra variatie op de huidige selectie van coureurs.

CoeXisT

8 mrt 23 om 10:20

#9113‍

437 XP | 72 comments

Ik hoop nog steeds op meer MKDD tracks. DK Mountain, Wario Colosseum en Mushroom Bridge

Tamadachi

9 mrt 23 om 14:27

#9147‍

5188 XP | 640 comments

Nou, dan heb ik goed nieuws want er komen volgens de gedateminde nog drie MKDD tracks aan in de twee opkomende waves waarvan 1 in Wave 5 en 2 in Wave 6 en aangezien DK Mountain al in MKT zit en Mushroom Bridge 🌉 voor deze mobiele game is gedatamined is de kans groot dat we beide tracks mogelijk in de BCP gaan zien.

Rik

10 nov 23 om 03:28

#12079‍

4753 XP | 672 comments

Woot woot! Na bijna twee jaar is het overzicht compleet!

 

Het is toch een meer dan compleet pakket geworden met (veel) meer toevoegingen dan van tevoren aangegeven. MK8D biedt nu een totaalpakket waar misschien wel nooit meer een Mario Kart aan zal kunnen gaan tippen.