Verdachte Nintendo Live-bedreigingen: 'Na elk verloren potje Splatoon 3 werd ik bozer en bozer'

  • Nieuws

  • 28 jun 24 om 22:54

  • Rik

  • 0

Afgelopen december zag Nintendo zich noodgedwongen om het Nintendo Live Tokyo 2024-event af te blazen wegens aanhoudende bedreigingen. Inmiddels staat de verdachte voor de Japanse strafrechter.

De verdachte is een man van 27 en werkzaam als ambtenaar voor de Ibaraki prefectuur van Japan. In april maakte de Japanse politie al bekend een verdachte gearresteerd te hebben. Inmiddels is het strafproces aangevangen. De verdachte wordt verdacht van maar liefst 39 gevallen van het dreigen met bomaanslagen. De beoogde slachtoffers waren zowel individuele werknemers van Nintendo, als het Nintendo Live Tokyo 2024-evenement. Volgens de Japanse aanklagers heeft Nintendo zeker 700 miljoen yen (omgerekend zo’n 4 miljoen euro) schade geleden door de daden van de verdachte. Deze kosten bestaan voornamelijk uit de last minute-annuleringen voor het tweedaagse evenement, waar onder andere de finale van het wereldkampioenschap Splatoon 3 gehouden zou worden.

Nintendo Live Tokyo 2024 kon niet doorgaan wegens de bedreigingen.

Na elk verloren potje [Splatoon 3] raakte ik steeds gefrustreerder.
-De verdachte.

Schuldig

De uitspraak van de rechter wordt pas verwacht op 24 juli, maar de verdachte heeft al officieel schuld bekend. Een veroordeling staat daarom nagenoeg vast. De verdachte gaf eveneens een statement waarom hij gedreven werd tot zijn daden. Naar eigen zeggen werd hij steeds bozer naar mate hij verloor in online potjes in een Nintendo game. In de Japanse nieuwsrapportage wordt dit spel niet bij naam genoemd, maar de context van de bedreigingen lijken onmiskenbaar op Splatoon 3 te wijzen. Een van de eerste bedreigingen aan het adres van Nintendo zou zijn vergezeld van de boodschap dat ‘jullie het zullen berouwen dat jullie zo’n slecht spelletje hebben gemaakt’. Er is een jaar celstraf geëist tegen de verdachte.

Wat is het ergste wat jij ooit heb gedaan uit frustratie na een verloren videogame? Deel jouw (mis)daden in de comments!

Bron: Vertalingen via X-account @Oatmealdome

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

Pokémon Unite viert derde verjaardag met toevoeging Ho-Oh

0

Nieuws Pokémon Unite viert derde verjaardag met toevoeging Ho-Oh

19-07-2024

2

Rik

Wat speel je dit weekend? [29 juni]

2

Special Wat speel je dit weekend? [29 juni]

29-06-2024

5

Erik

Nickelodeon All-Star Brawl 2 voegt nieuwe spelmodi toe

0

Nieuws Nickelodeon All-Star Brawl 2 voegt nieuwe spelmodi toe

28-06-2024

1

Dennis

Reageer als eerste!