Verdachte achter Nintendo Live Tokyo 2024-bedreigingen gearresteerd

  • Nieuws

  • 3 apr 24 om 16:49

  • Rik

  • 0

Afgelopen december maakte Nintendo bekend dat ze Nintendo Live Tokyo 2024 noodgedwongen moesten afblazen. Het veiligheidsrisico zou te groot zijn geweest vanwege aanhoudende bedreigingen. De Japanse politie heeft nu een verdachte gearresteerd.

De identiteit van de verdachte is niet bekend gemaakt, maar het zou gaan om man van in de twintig. De verdachte is werkzaam als ambtenaar voor de Ibaraki prefectuur van Japan. Volgens het onderzoek van de Japanse politie heeft de verdachte bedreigingen aan het adres van werknemers en toeschouwers van Nintendo Live Tokyo 2024 geuit. Dit deed hij herhaaldelijk via het enquête-formulier op de Japanse home-pagina van Nintendo. De verdachte wordt het ‘verhinderen van de zaakvoering van Nintendo’ ten laste gelegd. Over een motief wordt niet gesproken.

Nintendo Live Tokyo 2024 had eigenlijk afgelopen januari moeten plaatsvinden. Het was gepland als een live-event waar onder andere de nationale finales van verschillende Nintendo-toernooien zouden worden gehouden. Onder andere de finale van het wereldkampioenschap Splatoon kon niet doorgaan vanwege de bedreigingen. Het is onbekend of de verdachte daadwerkelijk een gevaar kon vormen voor de aanwezigen tijdens het evenement, maar Nintendo besloot in verband met de veiligheid op safe te spelen en alles af te blazen.

Bron: vertaling van Japans bericht via nintendoeverything

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

Hoofdafbeelding bij Nintendo verandert releasedag van haar games

0

Media Luigi ontwaakt met nieuwe trailer Luigi's Mansion 2 HD

05-05-2024

0

Kitty

Hiep hiep hoera, de Nintendo DSi is 15 jaar!

3

Special Hiep hiep hoera, de Nintendo DSi is 15 jaar!

03-04-2024

4

Thijmen

Tetris 99 krijgt Grand Prix met Princess Peach: Showtime-thema

0

Nieuws Tetris 99 krijgt Grand Prix met Princess Peach: Showtime-thema

03-04-2024

1

Martijn

Reageer als eerste!