Wat speel je dit weekend? [29 juni]

  • Special

  • 29 jun 24 om 10:00

  • Erik

  • 2

Tijd voor het weekend! Net als afgelopen week, zijn wij weer heel benieuwd naar wat je dit weekend allemaal speelt!

Maar eerst:

Dit gebeurde er afgelopen week

Ah, deze week scheen eindelijk eens het zonnetje in Nederland. Deze komkommertijd reflecteerde zich ook een (klein) beetje op het gamenieuws, want het was een stuk rustiger dan de week ervoor. De stilte na de Nintendo Direct-storm ofzoiets. Toch zat de wereld van Nintendo niet stil. Zo kwamen we erachter dat Luigi’s Mansion 2 HD gemaakt werd door dezelfde mensen als Skyward Sword HD, en bracht Ubisoft na allerlei leaks en geruchten eindelijk de remaster van Beyond Good & Evil uit.

Oh, en ondanks alle (terechte?) bombarie een paar maanden terug, hebben de ontwikkelaars van Palworld nooit een klacht gekregen van Nintendo of The Pokémon Company. Beter goed gejat dan slecht bedacht, of zoiets. Miyamoto liet daarnaast weten dat hij het games maken (bijna) achter zich heeft gelaten: het is nu aan de nieuwe generatie binnen Nintendo om de draad op te pakken. Wees gerust – de gamelegende is nog met genoeg ander leuks bezig en denkt nog niet na over zijn pensioen.

Geniet van het mooie weer dit weekend en tot volgende week!

Opvallende releases:

Nintendo bracht deze week Luigi’s Mansion 2 HD uit!

Wat speel je dit weekend?

Dan is het nu tijd voor jullie speelplannen! Met welke games houd jij je dit weekend bezig? De N1-UP-redactie trapt af!

Erik

Het belooft mooi weer te worden dit weekend, dus ik verwacht dat mijn lieve Switch-ie, iets minder speeltijd krijgt. Daarnaast is het deze zaterdag (eindelijk) weer tijd voor een Dungeons & Dragons-sessie met een aantal vrienden. De tijd die ik over houd? Die steek ik denk ik in wat Mario Kart 8 Deluxe en Paper Mario!

Mitch

Momenteel ben ik bijna bij het einde van Paper Mario: Origami King, misschien wel mijn grootste verrassing van het jaar. Een van de meest inventieve en grappige Nintendo-games in jaren. Vind ik ‘m leuker dan Thousand-Year Door? Nou, het zit een stuk dichter bij elkaar dan je zou denken. Dat zag ik niet aankomen.

Oh en daarnaast ga ik lekker smashen tijdens de jaarlijkse BBQ van Den Bosch eSports. Want natuurlijk staat daar een bank en een Switch klaar. Tja, zo krijg je mij wel naar buiten.

Wat zeg je nou, MItch?!

Karina

Mooi weer betekent dat ik eens de graphics van het echte leven moet bewonderen.

Dit weekend ga ik socializen en wegblijven van mijn Switch, PlayStation en computer. Ik begin mijn weekend met een leuk verjaardagsfeestje en op zondag bezoek ik TwitchCon! Ik kijk er zeker naar uit, maar aan de andere kant vrees ik dat ik afkickverschijnselen zal krijgen omdat ik de laatste tijd niet veel heb gegamed. Wens me succes!

Robin

Het is even geleden dat ik hier was. Nu dat ik veel Nontendo hebt gespeeld ga ik dit weekend weer verder met Nintendo. Tales of Arise en Shadow of the Erdtree zijn beide zo goed als afgerond. Momenteel staan The Legend of Zelda: Link’s Awakening of Super Mario RPG op het programma.

Rik

Het is maar goed dat ik geen gameverslaving heb, want mijn linker Joy-con ligt nog altijd bij de technische dienst van Nintendo… dus ook dit weekend speel ik niets, noppes en een klein beetje nada. Volgende week (hopelijk) weer een nieuwe ronde, nieuwe kansen. Met een mooie nieuwe (driftloze) joystick op mijn Joy-con.

 

Het is natuurlijk ook een fantastisch moment om even te relaxen.

Martijn

Dit weekend speel ik vast weer even verder met Paper Mario: The Thousand-Year Door. Nog steeds een geweldig tof spel! Voor mijn gevoel leek het niet eens zo lang geleden, maar twintig jaar? Het is een erg prettig weerzien! Dat geldt ook voor die andere GameCube-game die deze week is verschenen op de Nintendo Switch: uiteraard speel ik Beyond Good & Evil 20th Anniversary Edition dit weekend! Ik keek al lange tijd uit naar deze game! Nogal een nostalgisch weekend dus, met twee van mijn grootste favorieten van toen!

Dreon

Dit weekend ga ik weer verder met Tunic. Ik denk dat ik het spel nu zo’n 5 uur gespeeld heb en ik geniet er echt van. Mij werd toentertijd verteld dat ik er zo min mogelijk van moest weten om de ware ervaring mee te krijgen, dat is me gelukt. Nu wil ik natuurlijk niet te veel zeggen, zodat ook jullie er compleet blanco mee kunnen beginnen. Verder ben ik ook nog bezig met een review, hier lees je binnenkort meer over!

Coen

Het is veel te heet dit weekend dus daarom zul je mij vinden in de diepe oceaan van Dave the Diver! Ook zit ik eraan te denken om Beyond Good & Evil 20th Anniversary Edition te spelen. Maar misschien laat ik die voor wat het is totdat ik een fysieke versie in mijn grijpgrage tengeltjes kan krijgen. Verder zal ik vast ook in Monster Hunter World te vinden zijn. Die game houdt me maar in z’n greep. Ik ben bang dat er nooit een einde komt aan deze titel!

Evelyne

Ik ga wat kleine avontuurtjes beleven met Pokémon Go om het achtjarig bestaan te vieren. Vele monstertjes zijn momenteel te vangen met schattige feesthoedjes. Verder ga ik Animal Crossing: New Horizons weer verder oppakken en even mijn dorpsbewoners weer opvrolijken en m’n huisje schoonmaken. Al die kakkerlakken die er inmiddels in wonen moeten even een ander onderkomen gaan zoeken.

DAVE THE DIVER nintendo switch screenshot

Goede strategie, Coen!

Like dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan tien jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

Nintendo Summer Magazine 2024 krijgt Engelstalige variant

0

Nieuws Nintendo Summer Magazine 2024 krijgt Engelstalige variant

12-07-2024

2

Kitty

Hoofdafbeelding bij Nintendo wil elke drie tot vijf jaar een gigahit uitbrengen

1

Nieuws Nintendo wil elke drie tot vijf jaar een gigahit uitbrengen

29-06-2024

3

Erik

Verdachte Nintendo Live-bedreigingen: ‘Na elk verloren potje Splatoon 3 werd ik bozer en bozer’

0

Nieuws Verdachte Nintendo Live-bedreigingen: 'Na elk verloren potje Splatoon 3 werd ik bozer en bozer'

28-06-2024

1

Rik

Discussieer met ons mee! 2

Selan

29 jun 24 om 12:18

#13919‍

2866 XP | 526 comments

Ik ben letterlijk net zo ver met Tunic als jij Dreon! Great minds think alike zullen we maar zeggen. Even kijken hoe ver ik kom dit weekend in Tunic, maar het is zeker een aanrader. Al helemaal als je 2D Zelda’s tof vindt. Onwards!

Fl@ppy

30 jun 24 om 13:12

#13922‍

2971 XP | 576 comments

Helaas helemaal niks. Gister heen gereden naar Frankrijk en spullen uitgeladen. Net wat meubels in elkaar gezet. En zo weer terug rijden. Dus vannacht rond 3 uur pas weer thuis. Misschien morgen een klein beetje spelen. Zit nog steeds in de endgame van GoldenSun