Nintendo pakt zesde plek in jaarlijkse Game Publisher Rankings van Metacritic

  • Nieuws

  • 24 mrt 24 om 21:12

  • Mark

  • 2

In de jaarlijkse Game Publisher Rankings analyseert review-website Metacritic alle uitgevers en hun resultaten van het afgelopen jaar. Nintendo pakt bij hun 14e editie een zesde plek, zes plaatsen hoger dan in 2023.

Ieder jaar analyseert Metacritic alle uitgevers en kijkt daarbij naar het aantal uitgegeven games en hoe deze gescoord hebben. Uit een lijst van 45 uitgevers heeft Nintendo een respectabele zesde plek te pakken. Van alle uitgevers op de lijst heeft Nintendo de meeste games uitgegeven. Vier van die games scoorden boven de 90%, waarbij The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom het hoogste cijfer behaalde.

Metacritic heeft op de volgende manier de punten aan Nintendo toegekend (vertaald):

Ranglijst vorig jaar: 12 (van 45)
Gemiddelde metascore: 79,5
22 producten (22 titels): 73% goed, 0% slecht
“Geweldige’ games: 4
Beste 2023-game: The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom (NS) 96

“Met opnieuw een plaats in onze top 10 heeft Nintendo meer titels uitgebracht dan welke andere uitgever dan ook in de lijst van dit jaar. Maar ondanks het feit dat vier van die titels een score van 90 of hoger haalden – duidelijk de beste van alle uitgevers dit jaar – werd Nintendo ervan weerhouden nog hoger te eindigen door zijn relatief lage slagingspercentage van 73%, het laagste van alle uitgevers die in onze top 10 stonden.”

De volledige top 10 zag er als volgt uit:

  1. Capcom
  2. Raw Fury
  3. Chrous Worldwide
  4. DANGEN Entertainment
  5. Annapurna Interactive
  6. Nintendo
  7. Aksys Games
  8. Bethesda Softworks
  9. Sega
  10. Thunderful

Metacritic gaat op de volgende manier te werk (vertaald):

“Welke game-uitgevers hebben de beste games uitgebracht in 2023? Voor het 14e achtereenvolgende jaar hebben we 12 maanden aan gegevens doorgespit om de beste en slechtste game-uitgevers van het jaar te bepalen, uitsluitend op basis van de kwaliteit van hun releases in 2023. Verkoop- en gebruikersrecensies spelen geen rol in deze ranglijst; alleen recensies van critici (zoals vastgelegd in de Metascore van elke game) worden gebruikt om de prestaties te evalueren.

Uitgevers worden in de bovenstaande galerij gerangschikt van slechtste naar beste op basis van een puntensysteem, dat (net als in voorgaande jaren) wordt berekend op basis van de volgende vier factoren: Gemiddelde Metascore voor alle games die in 2023 zijn uitgebracht, % gescoorde producten met goede beoordelingen (ten minste 75), % gescoorde producten met slechte beoordelingen (49 of lager), Aantal geweldige titels (Metascore van 90 of hoger).”

De volledige lijst is te vinden op Metacritic.com.

“Slechts” 4 van de 22 games scoren boven de 90%. Zou Nintendo een strengere kwaliteitscontrole moeten uitvoeren, of gaat het prima zo? Laat me in de reacties weten wat jij denkt! 

Bron: Metacritic

Like dit bericht:

Over Mark

Sinds dat er een NES in huis werd gehaald, heeft er altijd een Nintendo console in de woonkamer gestaan. Oudere consoles krijgen een plekje in het “museum”, waar ze nog steeds met regelmaat de aandacht krijgen die ze verdienen. Mark wordt blij van een goede platformer, action/adventure of puzzle game en draagt een warm hart toe aan games als Super Mario World 2: Yoshi's Island, Banjo Kazooie en Donkey Kong Country. Zijn guilty pleasure is Pokémon Puzzle League op de N64.

Lees meer over Mark

Recente artikelen

Nieuwe Zelda: Tears of the Kingdom-merch onthuld voor Japan

0

Nieuws Nieuwe Zelda: Tears of the Kingdom-merch onthuld voor Japan

27-04-2024

0

Thijmen

Regisseur Zelda-film:

4

Nieuws Regisseur Zelda-film: "Ik wil verlangens van fans uit laten komen"

25-03-2024

4

Erik

Princess Peach: Showtime!

7

Review Princess Peach: Showtime!

24-03-2024

8

Rik

Discussieer met ons mee! 2

Maurice

25 mrt 24 om 01:19

#13366‍

2706 XP | 189 comments

Die lage score zal wel komen door Everybody 1-2-Switch! en de Pokémon DLC, want die kregen geen al te beste cijfers.

Zool

25 mrt 24 om 08:37

#13369‍

1938 XP | 364 comments

Grappig feitje…. Beste publisher in de geschiedenis van deze overzichten is Microsoft.