Nintendo heeft live-action The Legend of Zelda-film in de maak

  • Nieuws

  • 8 nov 23 om 00:20

  • Rik

  • 6

Nintendo heeft zojuist aangekondigd dat The Legend of Zelda haar eigen live-action speelfilm krijgt.

In tegenstelling tot de geanimeerde Super Mario Bros. Movie, wordt de Zelda-film een live-action film. Dit betekent dat Zelda, Link en de andere bekende personages uit de reeks door echte mensen gespeeld zullen worden.

The Legend of Zelda treedt hiermee in de voetsporen van Super Mario, die eerder dit jaar een succesvolle bioscoopfilm kreeg.

Net als bij de Mario-film zal Nintendo-legende Shigeru Miyamoto, die eveneens de geestelijk vader van de Zelda-serie is, optreden als producer. Deze rol deelt hij met Avi Arad van Arad Productions Inc. Arad was als producent meest recent betrokken bij Spider-Man: Across the Spider-Verse en is al tientallen jaren actief als producent van grote blockbusters. De Amerikaanse regisseur Wes Ball (bekend van de Maze Runner-reeks) neemt de regie van de film voor zijn rekening.

Welke acteur mag straks het Master Sword ter hand nemen?

De productie van de film wordt in gelijke delen door Nintendo en Arad Productions Inc. uitgevoerd. Nintendo en Sony Pictures Entertainment Inc. zullen het project gezamenlijk financieren. De precieze verdeling is onbekend, maar Nintendo zal meer dan 50% voor eigen rekening nemen. Sony Pictures Entertainment Inc. neemt op hun beurt de distributie van de film voor hun rekening.

Door zelf visuele content van Nintendo IP te produceren, creëert Nintendo nieuwe mogelijkheden om mensen van over de hele wereld toegang te geven tot de wereld van entertainment die Nintendo heeft opgebouwd, via verschillende methoden naast de speciale spelconsoles. Door diep betrokken te raken bij de productie van films met als doel een glimlach op ieders gezicht te toveren door middel van entertainment, zal Nintendo zich blijven inspannen om uniek entertainment te produceren en dit aan zoveel mogelijk mensen te bieden.
-Officieel statement van Nintendo over de Zelda-film (vertaald)

Naast het officiële statement bracht ook Shigeru Miyamoto een kort statement uit:

Dit is Miyamoto. Ik werk al jaren aan de live-action film van The Legend of Zelda met Avi Arad, die veel megahits heeft geproduceerd. Ik heb Avi gevraagd om deze film samen met mij te produceren en we zijn nu officieel begonnen met de ontwikkeling van de film, waarbij Nintendo zelf nauw betrokken is bij de productie. Het zal nog wel even duren voordat de film af is, maar ik hoop dat jullie er naar uitkijken.

Zelda-producent Eiji Anonuma, die tegenwoordig eindverantwoordelijk is voor de serie, liet eerder dit jaar al doorschemeren interesse te hebben in een Zelda-film.

Verdere informatie over de “The Legend of Zelda Movie” wilde Nintendo op dit moment nog niet delen. Zodra er updates over de film komen, lees je dat natuurlijk terug op N1-UP!

Spring jij een gat in de lucht van deze aankondiging of houd jij je hart vast voor een flop van legendarische proporties? Laat het ons weten in de comments!

Bron: Nintendo

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

Hoofdafbeelding bij Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes krijgt opties om graphics aan te passen

1

Nieuws Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes krijgt opties om graphics aan te passen

30-05-2024

1

Erik

wariowaremainimage

4

Review Wario Ware: Move It! - Beweegt de verkeerde kant op

08-11-2023

5

Mitch

Hoofdafbeelding bij Nintendo-president ontkent geruchten tonen Switch-opvolger ana ontwikkelaars

5

Nieuws Nintendo-president ontkent tonen Switch-opvolger aan ontwikkelaars

07-11-2023

4

Erik

Discussieer met ons mee! 6

N2up

8 nov 23 om 00:53

#12054‍

1474 XP | 288 comments

Dit kan heel vet worden!!!Maar kan ook heel hard floppen. Was al niet onder de indruk van de Engels Voice Acting in TotK, terwijl de japanse VA wel geweldig was.

Nu moet Link wel praten...hopelijk praat hij al in de volgende Zelda spel (die ik denk voor deze film uit zal komen)

Fingers crossed. Denk dat een live action Metroid film (gezien de Dread cinematics) meer kans van slagen heeft, maar zal wss minder publiek trekken

reporterdavid

8 nov 23 om 05:32

#12055‍

1196 XP | 238 comments

Hm, eerst Universal die Nintendo in de jaren 80 aanklaagt vanwege Donkey Kong en nu zelfs Nintendo pretparken en een film heeft. En nu Sony die eerder een samenwerking zag breken gaat samenwerken met Nintendo

Apenknul

8 nov 23 om 06:47

#12056‍

3825 XP | 719 comments

Dit klinkt wel vet, maar dat ontkracht de geruchten over dat Illumination aan een Zelda film werkt. Dus mogelijk zijn die nu druk bezig met een Donkey Kong film, waar eerder vermeld over werd.

Ben zelf overigens geen Zelda fan, maar ik zou graag deze film willen zien. Ben benieuwd of 2 uur voor een Zelda film werkt, tho?

Yosher

8 nov 23 om 08:07

#12057‍

5960 XP | 1104 comments

Ben benieuwd. Zolang Nintendo zelf een vinger in de pap heeft heb ik hier wel vertrouwen in, gezien ze ook hadden gezorgd dat de Mario film gewoon goed werd ondanks dat illumination die film maakte. 

Paul

8 nov 23 om 09:21

#12060‍

3814 XP | 661 comments

Well excuuuuuuuuuuuuse me princess!

Tamadachi

9 nov 23 om 12:28

#12076‍

5188 XP | 640 comments

Yeah, mijn stille wens voor een Live Action The Legend of Zelda film is tot mijn eigen grote verbazing echt uitgekomen. Uit deze berichtgeving heb ik door Miyamoto's betrokkenheid wederom het vertrouwen ook omdat er al een aantal jaren aan wordt gewerkt dat het project in goede handen is en waar het Super Mario universum wat mij betreft het best leent voor animatiefilm is dat voor TLoZ een ander verhaal dus deze keuze voor een live action film gemaakt door Sony Pictures lijkt mij hiervoor een betere samenwerking inplaats van deze fantasy film door Illumination te laten maken. Ik lees dat de keuze voor Avi Arad online flink wordt bekritiseerd maar door zijn portfolio van betrokkenheid bij alle recente Spider-Man films heb ik er wel vertrouwen in dat dit een topfilm kan gaan worden mits het goed is uitgevoerd.