Regisseur Zelda-film: "Het gaat iets heel speciaals worden"

  • Nieuws

  • 6 dec 23 om 09:03

  • Erik

  • 2

Regisseur van de aankomende Zelda-film, Wes Ball, verzekert fans in een interview dat de film iets heel speciaals gaat worden.

Tegen Entertainment Weekly belooft hij: “Het gaat geweldig worden. Mijn hele leven heeft naar dit moment geleid. Ik ben met Zelda opgegroeid, en het is de belangrijkste IP, de belangrijkste IP waar nog niets mee gedaan is. [..] We doen het niet omdat we het kunnen. We willen er iets heel speciaals van maken.”

Ball zegt dat de Zelda-film aan moet voelen als een live-actie-variant van een Studio Ghibli-film van Hayao Miyazaki (onder ander bekend van Spirited Away). “Het moet een awesome fantasy-avonturen-film worden die niet zoals Lord of the Rings is, maar zijn eigen ding. Ik heb altijd gezegd: ik zou graag een live-actie Miyazaki zien. De wonderlijkheid en eigenzinnigheid die hij brengt, ik zou dolgraag zoiets zien.”

Hoofdafbeelding bij Regisseur Zelda-film: Het wordt iets heel speciaals

Op dit moment werkt Ball aan Kingdom of the Planet of the Apes. Als die film uit is, pakt hij even rust. Daarna hoopt hij al zijn tijd vrij te maken voor de aankomende Zelda-film. De aankomende Planet of the Apes-film staat gepland voor 24 mei 2024.

Ball is groot fan van The Legend of Zelda. In 2010 plaatste hij al een tweet dat hij dolgraag een The Legend of Zelda-film zou regisseren. Naast Planet of the Apes, werkte hij onder andere aan Maze Runner en Spider-Man: Across the Spider-Verse.

Nintendo liet begin november weten aan een Zelda-film te werken. Shigeru Miyamoto treedt op als producer. Eiji Aonuma, eindverantwoordelijke van de franchise, liet eerder in 2023 al doorschemeren interesse te hebben in Link op het witte doek.

Heb jij zin in de aankomende Zelda-film? Zie jij een live-action Studio Ghibli-film wel zitten? Laat het weten in de reacties!

Bron: Entertainment Weekly

Like dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan tien jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

Earthbound-bedenker: “Praat met Nintendo over lokalisatie Mother 3, niet met mij”

0

Nieuws Earthbound-bedenker: "Praat met Nintendo over lokalisatie Mother 3, niet met mij"

23-02-2024

1

Dennis

Irem Collection Volume 1 – Schiet mij maar lek

0

Review Irem Collection Volume 1 - Schiet mij maar lek

06-12-2023

1

Jeroen

Header Super Smash Bros Ultimate

11

Special Vijf jaar Super Smash Bros. Ultimate: een terugblik op het ultieme vechtspel

06-12-2023

5

Mitch

Discussieer met ons mee! 2

Fl@ppy

6 dec 23 om 12:51

#12313‍

2645 XP | 511 comments

Niet voor 2027 dus...

rob1N

7 dec 23 om 15:35

#12327‍

5127 XP | 987 comments

Het is ongetwijfeld weer veel te vroeg aangekondigd.