Ontwikkelaar & Engine van Mario & Luigi Brothership zijn bekend

  • Nieuws

  • 22 uur geleden

  • Rik

  • 0

De ontwikkelaar en de gebruikte engine voor Mario & Luigi: Brothership zijn bekend geworden!

De informatie over Mario & Luigi’s nieuwste RPG-avontuur kwam op verschillende manieren naar buiten. Via opgedoken foto’s van het Amerikaanse hoesje van de game, is het duidelijk geworden dat het spel gemaakt is met behulp van de Unreal Engine. De ‘engine’ van een game kun je zien als het geraamte waar de rest van een spel omheen wordt gebouwd. Door gebruik van een engine hoeven ontwikkelaars veelvoorkomende zaken in een spel (bijvoorbeeld ‘bevestigen’ via de A-knop) maar één keer in te programmeren in plaats van dit voor elk level opnieuw te moeten doen.

Unreal Engine is een commercieel verkrijgbare engine die wordt gebruikt door vele ontwikkelaars. Nintendo en een aantal van haar grotere dochter-studio’s maken voor grote spellen gebruik van eigen ontwikkelde engines omdat deze dan precies naar wens kunnen worden aangepast. De laatste tijd komen er echter ook meer Nintendo-games uit die gebruik maken van commerciële engines. Onder andere Pikmin 4 en Princes Peach Showtime! gingen Mario & Luigi: Brothership al voor.

Nieuwe ontwikkelaar

Via een update van de Nintendo eShop-pagina van Mario & Luigi: Brothership is vervolgens bekend geworden dat de studio Acquire het spel heeft ontwikkeld. De identiteit van de ontwikkelaars was lange tijd reden voor speculatie onder fans. Traditioneel gezien werden Mario & Luigi-games standaard gemaakt door ontwikkelaar AlphaDream, dit bedrijf ging echter in 2019 failliet (bron naar het archief van onze oude site). Hoewel AlphaDream dus niet meer beschikbaar was voor de ontwikkeling van Brothership, werkten er wel een aantal AlphaDream-veteranen mee aan de titel. Acquire werkte eerder aan spellen uit de Octopath Traveler-serie, Tenchu en Way of the Samurai. Begin dit jaar werd Acquire nog overgenomen door het moederbedrijf achter FromSoftware (Elden Ring).

Mario & Luigi: Brothership komt uit op 7 november 2024, exclusief voor Nintendo Switch.

Heb jij meer vertrouwen in Mario & Luigi: Brothership nu je weet wie de onwikkelaar is? Laat het ons weten in de comments!

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

Waarschuwing: Mario & Luigi: Brothership is gelekt

0

Nieuws Waarschuwing: Mario & Luigi: Brothership is gelekt

22-10-2024

1

Robin

Core Keeper – Perfect om met vrienden te spelen

0

Review Core Keeper - Perfect om met vrienden te spelen

22-10-2024

3

Dreon

Terugkijken: N1-UP Podcast – Wat is de beste Switch-game?

11

Podcast Terugkijken: N1-UP Podcast - Wat is de beste Switch-game?

21-10-2024

8

Mitch

Reageer als eerste!