Moederbedrijf FromSoftware koopt Octopath Traveler-studio

In een recent bericht kondigt Kadokawa Corporation, het moederbedrijf van Elden Ring-ontwikkelstudio FromSoftware, aan dat ze de ontwikkelaar van de Octopath Traveler serie, ACQUIRE, hebben overgenomen van GungHo Online Entertainment.

Dit onthulde het bedrijf tijdens de kwartaalresultaten van het bedrijf voor de periode eindigend op 31 december 2023. Deze stap is gericht op het versterken van hun positie in de game-industrie en het vergroten van hun portfolio van consolegames, aldus Kadokawa.

Door ACQUIRE om te vormen tot een volledige dochteronderneming, streeft Kadokawa ernaar om de mogelijkheid om intellectueel eigendom te creëren in games te versterken. ACQUIRE, opgericht in 1994, staat bekend om het ontwikkelen en uitgeven van originele gametitels voor consoles.

Octopath Traveler verscheen in juli 2018 voor de Nintendo Switch en diens opvolger, Octopath Traveler II in februari 2023.

Naast de populaire Octopath Traveler serie voor Square Enix, heeft ACQUIRE ook andere succesvolle titels geproduceerd, waaronder de Tenchu en Way of the Samurai series. Deze series zijn eigendom van Kadokawa Group dochterondernemingen FromSoftware en Spike Chunsoft, respectievelijk. Daarnaast is ACQUIRE bekend van hun zelfgepubliceerde serie, Akiba’s Trip.

Met de overname van ACQUIRE verwacht Kadokawa Corporation synergieën te creëren met hun bestaande game-gerelateerde dochterondernemingen, zoals FromSoftware en Spike Chunsoft. Dit zal naar verwachting de planning- en ontwikkelingscapaciteiten op groepsniveau versterken en het aanbod van consolegames verbeteren.

Wat verwacht jij dat de impact zal zijn van deze overname? En ben jij er blij mee? Discussieer mee in de comments!

Bron: Publicatiecijfers Kadokawa eind 2023

Like dit bericht:

Over Karlijn

Karlijn, afkomstig uit het zonnige zuiden van Nederland, is helemaal in haar element als het gaat om mystery adventures, verhaalgedreven titels en detective spellen. Backseat-gamen bij Tomb Raider op (iets te) jonge leeftijd en op de achterbank van de auto Pokémon Crystal op de GameBoy Color spelen hebben het fundament voor haar gameliefde gelegd, die alleen maar groter is geworden met de jaren.

Lees meer over Karlijn

Recente artikelen

Outer Wilds krijgt fysieke release op Nintendo Switch

0

Media Outer Wilds krijgt fysieke release op Nintendo Switch

29-02-2024

0

Karlijn

Teenage Mutant Ninja Turtles komen naar Fortnite

1

Nieuws Teenage Mutant Ninja Turtles komen naar Fortnite

12-02-2024

0

Jeroen

Dead Cells krijgt vanaf dit jaar geen nieuwe content meer

2

Nieuws Dead Cells krijgt vanaf dit jaar geen nieuwe content meer

12-02-2024

0

Karlijn

Discussieer met ons mee! 4

Selan

12 feb 24 om 13:28

#12964‍

2577 XP | 470 comments

Oh grappig, ik dacht dat ACQUIRE een studio was van Square-Enix, maar blijkbaar niet. Interessant, laten we hopen dat ze ook nog games blijven maken die Nintendo consoles aandoen. Zou het een gemis vinden als een hypothetische Octopath Traveler 3 of andere 2D-HD game niet op een Nintendo console uit zou komen.

Monokuma

12 feb 24 om 15:06

#12968‍

794 XP | 135 comments

Ik vind deze titel een beetje misleidend. De titel impliceert dat 'het bedrijf achter Elden Ring' (FromSoftware) Acquire heeft opgekocht, terwijl het bedrijf waar dit artikel het echt over heeft, Kadokawa Corporation, slechts de studio achter Elden Ring bezit. Er wordt wel verwezen naar dit verband, want FromSoftware wordt hier wel benoemd als een bezit van Kadokawa, maar om te zeggen dat FromSoftware nu Acquire bezit is niet helemaal correct.

Karlijn

12 feb 24 om 16:04

#12969‍

111 XP | 16 comments

Ik ben het achteraf gezien helemaal met je eens, Monokuma. Ik heb de titel en de inleidende tekst aangepast. Dankjewel voor je feedback!

Monokuma

12 feb 24 om 21:00

#12974‍

794 XP | 135 comments

Ik ben blij dat jij hier wat aan had!