'Aantal' Mario & Luigi-veteranen werken aan Brothership

  • Nieuws

  • 22 jun 24 om 23:43

  • Rik

  • 3

Tijdens de afgelopen Nintendo Direct onthulde het bedrijf Mario & Luigi: Brothership, de eerste gloednieuwe game in de Mario & Luigi-serie in negen jaar tijd. Volgens Nintendo werken er een aantal ontwikkelaars van eerdere Mario & Luigi-games mee aan de nieuwe game.

En dat was absoluut geen zekerheid. De voorgaande Mario & Luigi-games werden namelijk allemaal ontwikkeld door de Japanse ontwikkelaar AlphaDream. Dit bedrijf ging echter in 2019 failliet (bron naar het archief van onze oude site) en was dus geen kandidaat meer om het nieuwe deel te ontwikkelen. In een interview met Game File bevestigde The Big N echter dat er wel degelijk Mario & Luigi-veteranen meewerken aan Brothership. Om hoeveel oudgedienden het gaat wilde Nintendo nog niet bevestigen. Ook noemt het bedrijf geen specifieke namen. Nintendo houdt vaker de kaarten dicht tegen de borst als het gaat om de personele bezetting van hun games.

Toen Mario voor het eerst na 30 jaar een nieuwe stemacteur kreeg, wilde Nintendo ook niet van tevoren bevestigen wie dit was. Geïnteresseerde fans hebben maar de credits na het uitspelen van het spel te bestuderen als ze erachter willen komen wie aan hun games meewerkten.

Met de Zeiland (Brothership) zetten Mario & Luigi koers op weg naar Concordia.

Toch geeft het statement van Nintendo wel wat handvatten om te speculeren over de studio achter Mario & Luigi: Brothership. Het moet dus gaan om een bedrijf waar meerdere voormalige werknemers van AlphaDream werken. Het lijkt erop dat onder andere ILCA (Pokémon Brilliant Diamond & Shining Pearl) en Monolithsoft (Xenoblade-serie) een aantal ex-AlphaDream werknemers hebben aangenomen na het faillissement. Ook Nintendo zelf blijkt een aantal oud-werknemers van AlphaDream te hebben aangenomen.

Mario & Luigi: Brothership komt uit op 7 november 2024.

Welke studio denk jij dat achter Mario & Luigi: Brothership zit? Laat het ons weten in de comments!

Bron: Game File

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

Capcom heeft geen plannen om te stoppen met fysieke game-releases

0

Nieuws Capcom heeft geen plannen om te stoppen met fysieke game-releases

23-07-2024

1

Rik

PowerWash Simulator krijgt Alice’s Adventures DLC

0

Nieuws PowerWash Simulator krijgt Alice's Adventures DLC

23-06-2024

0

Jeroen

Nintendo lijkt grootste geruchten-lek te hebben gedicht

3

Nieuws Nintendo lijkt grootste geruchten-lek te hebben gedicht

22-06-2024

2

Rik

Discussieer met ons mee! 3

calvin

23 jun 24 om 09:06

#13884‍

258 XP | 35 comments

Volgensmij komt het uit op 7 november ipv de 9e.

Rik

23 jun 24 om 13:41

#13885‍

4919 XP | 683 comments

Je hebt helemaal gelijk, dank je. Die stond verkeerd ingevoerd in onze database. Is nu aangepast!

Icelos

24 jun 24 om 09:56

#13891‍

2714 XP | 249 comments

Ben wel echt benieuwd welk team dit maakt, het ziet er echt goed uit namelijk.