Nintendo neemt Shiver Entertainment over

  • Nieuws

  • 21 mei 24 om 02:27

  • Rik

  • 2

Nintendo heeft zojuist bekend gemaakt dat het Shiver Entertainment, Inc overneemt. The Big N zal 100% van de aandelen overnemen van het bedrijf, waardoor het officieel een dochterbedrijf van Nintendo wordt.

Voorheen was Shiver Entertainment onderdeel van de Embracer Group, dat een maand geleden aangaf zichzelf te willen opsplitsen in drie aparte bedrijven. Shiver Entertainment bevindt zich in de Amerikaanse stad Miami, Florida en specialiseert zich in het ‘porten en ontwikkelen van video game software’. Het bedrijf was onder andere verantwoordelijk voor de Switch-ports van Hogwarts Legacy en Mortal Kombat 1. Ook was het de originele ontwikkelaar van Scribblenauts Showdown. Opvallend genoeg geeft Nintendo aan dat de taakstelling van het bedrijf niet zal veranderen. Shiver Entertainment zal zich na de overname niet enkel richten op het maken van ports of nieuwe games voor Nintendo-hardware. Het bedrijf blijft zichzelf aanbieden als in te huren externe ontwikkelaar, waardoor het in theorie mogelijk is dat deze nieuwe Nintendo-studio games zal ontwikkelen voor Playstation of Xbox.

Het logo van Shiver Entertainment

Nintendo geeft in hun officiële bericht aan hun eigen aandeelhouders aan dat de overname afhankelijk is van toestemming van de relevante mededingingsautoriteiten. Het exacte bedrag dat Nintendo neerlegt voor Shiver Entertainment, Inc. is niet bekend gemaakt, maar de overname zal ‘slechts een minimaal effect hebben op de resultaten van Nintendo van dit fiscale jaar.’ Shiver Entertainment is niet de eerste Amerikaanse ontwikkelaar in eigendom van Nintendo. Het Texaanse Retro Studios (bekend van de Metroid Prime- & Donkey Kong Country-series) is al sinds 2002 onderdeel van Nintendo.

Zeldzame overname

Nintendo gaat niet mee in de ‘overname-oorlog’ die de afgelopen jaren leek te ontstaan in de game-industrie. Directeur Furukawa gaf aan geen waarde te zien in het overnemen van externe studios enkel omwille van ontwikkelcapaciteit. Nintendo investeert liever in het groeien van het eigen personeelsbestand, zodat het hun nieuwe werknemers het ‘Nintendo-DNA’ kan aanleren. Wel wil Nintendo soms uitzonderingen maken voor bedrijven die volgens hen het Nintendo-DNA bezitten. Zo was Nintendo wel bereid om het Canadese Next Level Games over te nemen (archief n1ntendo). Kennelijk bezit Shiver Entertainment ook dit Nintendo DNA.

Het lijkt er niet op dat deze overname een groot effect gaat hebben op Nintendo’s game line-up, maar welke titel zou jij Shiver Entertainment graag zien porten naar de Switch (2)?

Bron: Nintendo

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

Limited Run Games houdt op 20 juni ‘LRG3 2024’

0

Nieuws Limited Run Games houdt op 20 juni 'LRG3 2024'

12-06-2024

1

Rik

Hoofdafbeelding bij Prince of Persia: The Lost Crown krijgt nieuwe modi in gratis update

0

Nieuws Prince of Persia: The Lost Crown krijgt nieuwe modi in gratis update

21-05-2024

1

Erik

Grote content-update voor demo van Inazuma Eleven: Victory Road

0

Nieuws Grote content-update voor demo van Inazuma Eleven: Victory Road

21-05-2024

1

Rik

Discussieer met ons mee! 2

Apenknul

21 mei 24 om 12:52

#13639‍

3850 XP | 724 comments

Dus basically koopt Ninty een bedrijf dat bepaalde third parties en hun games helpt te porten naar oa Switch en mogelijk de opvolger? Lijkt me enigszins slim.

N2up

21 mei 24 om 17:20

#13642‍

1494 XP | 292 comments

Lijkt erop dat ze een garantie willen hebben dat mocht t nodig zijn om games te porten naar Nintendo hardware die kennis en kunde beschikbaar blijft voor Nintendo voor dat een concurrent ze overneemt en er opeens minder 3rd part games geport worden