Hogwarts Legacy

Hogwarts Legacy neemt spelers mee naar de Wizarding World (bekend van de Harry Potter-reeks) uit de jaren 1800. In deze open wereld-RPG vol magie ben jij een leerling aan de Zweinstein Hogeschool voor Hekserij en Hokus Pokus. Kies tussen de huizen Griffoendor, Ravenklauw, Huffelpuf of Zwadderich en volg lessen in magie, het brouwen van toverdranken, het verzorgen van fabeldieren en meer. Tijdens het verhaal kun je je relaties met medestudenten versterken en een keuze maken tussen het pad van de goede en duistere magie. Jouw acties en keuzes hebben invloed op het uiteindelijke verloop van het verhaal.

Naar verluid is jouw personage de sleutel tot een eeuwenoud geheim dat een bedreiging vormt voor de tovernaarswereld, neem het op tegen trollen, monsters, duistere tovenaars en meer om Zweinstein te beschermen tegen het kwaad. Verschillende locaties en spreuken die we kennen uit de Harry Potter-reeks zullen speelbaar zijn in de game.

Hogwarts Legacy komt als native game naar de Nintendo Switch, dit houdt in dat het geen Cloud-game is waarvoor je een (goede) internetverbinding nodig hebt.

Screenshots