Embracer Group wil opsplitsen in drie aparte bedrijven

  • Nieuws

  • 22 apr 24 om 15:32

  • Dennis

  • 1

De Zweedse Embracer Group, een van de grootste gamebedrijven in Europa, wil zich opsplitsen in drie op zichzelf staande bedrijven. Dat kondigt de groep vandaag aan in een persbericht.

In het persbericht van de Embracer Group valt te lezen dat het bedrijf zich wil opsplitsen in drie losse bedrijven. Deze moeten Asmodee, Coffee Stain & Friends en Middle-earth Enterprises & Friends gaan heten. Als belangrijkste reden geeft het Zweedse concern dat de individuele bedrijven zich beter kunnen concentreren op hun eigen kernstrategieën.

Asmodee richt zich op het uitgeven van tabletop-spellen. De Embracer Group heeft nu de rechten van populaire bordspellen als Kolonisten van Catan, Exploding Kittens en Ticket To Ride. In de toekomst zullen deze onder Asmodee gaan vallen.

Coffee Stain & Friends zal de focus leggen op mobile games en indie-titels.  Zelf noemt Embracer Group het een “diverse gaming entity with a dual focus on indie and A/AA premium and free-to-play games for PC/console and mobile, with a high degree of recurring revenues”. Onder andere IPs als Star Trek Online, Goat Simulator en Valheim worden hier ondergebracht.

Tot slot wordt Middle-earth Enterprises & Friends verantwoordelijk voor het ontwikkelen en uitgeven van AAA-games. The Lord of the Rings en Tomb Raider worden hier genoemd als belangrijkste licenties.

Logo van Embracer Group

De Embracer Group kwam de afgelopen tijd al geregeld in het nieuws. De Zweedse gigant deed de afgelopen jaren flink wat acquisities (zoals Eidos en Limited Run Games). In februari kwam echter naar buiten dat het bedrijf 29 onaangekondigde games heeft gecanceld en er 1400 medewerkers zijn ontslagen.

Wat vind jij van de wijzigingen en het beleid van de Embracer Group? Laat het ons weten in de comments.

Like dit bericht:

Over Dennis

De liefde voor Nintendo begon bij Dennis met de grijze Game Boy en Kirby's Dream Land. Vooral de handhelds van Nintendo hebben een speciaal plekje. Maar ook zijn pc staat regelmatig te draaien. En als Dennis niet aan het gamen is, speelt hij basgitaar of staat hij bij een concert. Op 10 maart trekt hij altijd zijn Mario-sokken aan!

Lees meer over Dennis

Recente artikelen

stitch. – Handwerk wordt puzzelwerk

0

Review stitch. - Handwerk wordt puzzelwerk

03-05-2024

3

Dennis

Nieuwe Feh Channel toont aankomende events Fire Emblem Heroes

0

Nieuws Nieuwe Feh Channel toont aankomende events Fire Emblem Heroes

22-04-2024

1

Thijmen

Falinks_fanart_n1uponly_

1

Nieuws Pokémon Unite licht Falinks uit in nieuwe trailer

22-04-2024

1

Evelyne

Discussieer met ons mee! 1

Martijn

23 apr 24 om 11:04

#13500‍

3584 XP | 416 comments

Dat ze eens spellen gaan maken, in plaats van dingen verstoren. De richting voor nieuwe Tomb Raider-games is zorgwekkend. Dat ze Crystal Dynamics eens hard terugfluiten, want die zijn volledig aan het ontsporen. Intussen is Lara niet eens meer een Tomb Raider in aankomende games, begreep ik... Staat los van Tomb Raider I-III Remastered trouwens, want die werden gedaan door Aspyr.

Verder ken ik deze partij niet zo goed. Ze verschenen ineens door dingen op te kopen, maar verder? Cancellen, ontslaan, opsplitsen... Klinkt alsof ze weinig controle hebben over hun aangekochte eigendommen. Erg hoopvol klinkt het niet, zo op het eerste gezicht.