Microsoft CEO: "wij blijven spellen uitgeven op Nintendo-hardware"

  • Nieuws

  • 2 uur geleden

  • Rik

  • 1

De CEO van Microsoft heeft bevestigd dat het bedrijf achter de Xbox in de toekomst spellen uit blijft geven op de hardware van de concurrentie.

Dit deed Microsoft CEO Satya Nadella in een open brief aan de aandeelhouders. Nadella refereert hierbij aan ‘Project Latitude’, Microsoft’s interne strategie om (voormalige) Xbox-exclusieve titels uit te brengen op de hardware van Sony en Nintendo. Tot op heden bracht Microsoft vier games naar de concurrentie. Het gaat hierbij om Hi-Fi Rush, Pentiment, Grounded en Sea of Thieves. Van deze twee games zijn vooralsnog alleen Pentiment en Grounded uitgekomen op Nintendo Switch, al doken er in het verleden ook leeftijdsclassificaties op voor een Switch-versie van Hi-Fi Rush.

We brengen geweldige games naar meer mensen op meer apparaten. Met onze overname van Activision Blizzard King, die in oktober 2023 is afgerond, hebben we honderden miljoenen spelers aan ons ecosysteem toegevoegd. We hebben nu 20 franchises die meer dan 1 miljard dollar aan totale inkomsten hebben gegenereerd, van Candy Crush, Diablo en Halo tot Warcraft, Elder Scrolls en Gears of War. En met Xbox cloud gaming blijven we innoveren om spelers meer manieren te bieden om de games waar ze van houden te ervaren – waar, wanneer en hoe ze maar willen. Tot slot hebben we vier van onze favoriete titels voor het eerst uitgebracht op Nintendo Switch en Sony PlayStation, waarmee we onze content blijven uitbreiden naar nieuwe platforms.
[…]
We focussen op het groeien van het platform en blijven uitbreiden naar nieuwe ecosystemen om zo veel mogelijk games te bereiken.
– Satya Nadella, CEO Microsoft (vertaald)

Er gingen eerder geruchten dat Microsoft juist intern een rem had gezet op Project Latitude, maar dit blijkt niet waar te zijn. Het is nog niet bekend wat de volgende Xbox-exclusieve game wordt die ook beschikbaar komt op Nintendo en Playstation. Zodra dit wordt aangekondigd, lees je dat natuurlijk op N1-UP!

Welke Xbox-titel zou jij nog graag spelen op Nintendo-hardware? Laat het ons weten in de comments!

Bron: Microsoft

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

Meer profieliconen van Super Mario Party Jamboree beschikbaar

0

Nieuws Meer profieliconen van Super Mario Party Jamboree beschikbaar

25-10-2024

0

Karina

Zien: zo zag de nooit gerealiseerde mega evolutie van Jynx er uit

0

Nieuws Zien: zo zag de nooit gerealiseerde mega evolutie van Jynx er uit

25-10-2024

1

Rik

Bekijk volgende week Disney Dreamlight Valley-showcase

0

Nieuws Bekijk volgende week Disney Dreamlight Valley-showcase

25-10-2024

0

Evelyne

Discussieer met ons mee! 1

Fl@ppy

2 uur geleden

#14695‍

3414 XP | 664 comments

Waar blijft de CoD die ze belooft hadden?