Hi-Fi Rush krijgt PEGI-score voor Nintendo Switch

  • Nieuws

  • 30 apr 24 om 13:59

  • Rik

  • 0

Er gingen al langer geruchten rond dat Hi-Fi Rush naar de Nintendo Switch zou komen. Dit gerucht lijkt steeds aannemelijker, zeker nu er een PEGI-score is opgedoken voor een Switch-versie van Hi-Fi Rush.

De PEGI (Pan European Game Information) is de videogame-variant van de Kijkwijzer: ze zijn de organisatie die verantwoordelijk is voor de beoordeling van videogames in Europa. Het is niet de score (PEGI 12) zelf die opvallend is. Hi-Fi Rush begon immers als een Xbox-exclusieve game en kwam daarna ook al naar Playstation, de leeftijdsclassificatie was daarom al bekend. Het feit dat er nu ook melding wordt gemaakt van een Nintendo Switch-versie is wat alarmbellen doet afgaan. Officieel is er namelijk nog geen versie van Hi-Fi Rush aangekondigd voor de Nintendo Switch.

Hi-Fi Rush is een combat-rythm game met een comicbook-artstyle.

Wel gaan er al lange tijd hardnekkige geruchten rond over een Switch-versie. N1-UP berichtte al eerder over deze geruchten. Ook de Australische tegenhanger van de PEGI bleek al een rating te hebben gepubliceerd voor Hi-Fi Rush op de Nintendo Switch. Microsoft zelf gooide ook olie op het vuur door aan te kondigen dat vier (voormalige) XBOX-exclusieve games in de toekomst ook naar concurrerende platforms zouden komen. Van deze vier games zagen we op de Nintendo Switch eerder Pentiment verschijnen. Ook Hi-Fi Rush is een van de vier games die multiplatform gingen en kreeg in maart al een Playstation-versie. Het lijkt dan ook een kwestie van tijd voordat de game een Switch-release krijgt.

Zodra er een officiële aankondiging komt over een Switch-versie van Hi-Fi Rush lees je dat natuurlijk terug op N1-UP!

Wanneer denk jij dat we Hi-Fi Rush op Nintendo-hardware zien? Laat het ons weten in de comments!

Bron: PEGI

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

Hoofdafbeelding bij Prince of Persia: The Lost Crown krijgt nieuwe modi in gratis update

0

Nieuws Prince of Persia: The Lost Crown krijgt nieuwe modi in gratis update

21-05-2024

1

Erik

Sokobalien – Galactische avonturen op de boerderij!

0

Review Sokobalien - Galactische avonturen op de boerderij!

30-04-2024

1

Karina

Hoofdafbeelding bij Vampire Survivors krijgt zomaar nieuwe gratis content

0

Nieuws Vampire Survivors krijgt zomaar nieuwe gratis content

30-04-2024

2

Erik

Reageer als eerste!