Hi-Fi Rush en Pentiment naar verluid eerste Xbox-spellen voor Switch

  • Nieuws

  • 13 feb 24 om 09:29

  • Erik

  • 3

Hi-Fi Rush en Pentintent zijn naar verluid de eerste Xbox-spellen voor Nintendo Switch en PlayStation. Dit blijkt uit een nieuw rapport van The Verge.

The Verge meldt dat “meerdere bronnen die op de hoogte zijn van Microsoft’s toekomstplannen” hun verteld hebben dat de organisatie zich klaarmaakt om een aantal Xbox-spellen naar Nintendo Switch en PlayStation 5 te brengen. Hi-Fi Rush en Pentiment zouden de eerste twee titels zijn die op de planning staan.

Het nieuws komt vlak voor een grote presentatie van Microsoft: aankomende donderdag delen ze hun visie voor de toekomst.

Het blijft niet bij deze games: volgens de bronnen staat Sea of Thieves later dit jaar op de planning om naar de concurrentie te komen (iets wat een insider begin januari ook al verwachtte), en zelfs Bethesda-spellen als Starfield en Indiana Jones.

Hoofdafbeelding bij Xbox-spellen Hi-Fi Rush en Pentiment lijken naar Switch te komen

Screenshot van Hi-Fi Rush, exclusief voor Xbox-platformen en pc.

Begin januari dook een gerucht op dat een first-party Microsoft-titel naar de Nintendo Switch zou komen. Toen werd al hevig gespeculeerd dat dit Hi-Fi Rush was. Xbox-ontwikkelaar Obsidian gaf eind oktober specifiek aan open te staan voor een Switch-release van Pentiment.

Hi-Fi Rush is een ritmisch actiespel waarin jij tegen in driedimensionale omgevingen vecht tegen vijanden op de maat van de muziek. Pentiment is een 18+-avonturenspel in een Middeleeuwse wereld, waarin jij als kunstenaar Andreas Maler in duistere zaakjes verwikkeld raakt.

Microsoft is de laatste tijd veelvuldig in het nieuws. De ontwikkelaar is bezig aan een grote herstructurering, wat onder andere ervoor zorgt dat meer dan 10% van hun game-afdeling hun baan verliest. Onder andere Crash 4-ontwikkelaar Toys for Bob moest het ontgelden.

Like dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan tien jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

Tomb Raider I-III Remastered: Oude Lara in een nieuwe outfit

0

Review Tomb Raider I-III Remastered: Oude Lara in een nieuwe outfit

29-02-2024

0

Dennis

Hoofafbeelding bij Videopreview Splatoon 3: De Toren der Orde

1

Hands-on Splatoon 3: De Toren der Orde - Een spetterende klim

13-02-2024

7

Robin

First 4 Figures kondigt Zelda-figurine van Sheikah Slate aan

0

Nieuws First 4 Figures kondigt Zelda-figurine van Sheikah Slate aan

12-02-2024

3

Karlijn

Discussieer met ons mee! 3

Paul

13 feb 24 om 10:20

#12976‍

3780 XP | 656 comments

Na Minecraft en beide Ori games klinkt het prima om meer games uitgegeven door MS op de Switch te zien. Beetje twijfels over hoe SoT zou draaien op de Switch, wellicht laten ze het water weg..

Mitch

13 feb 24 om 12:41

#12978‍

3026 XP | 470 comments

Thieves! Out now voor Nintendo Switch

Zool

14 feb 24 om 08:05

#12990‍

1837 XP | 345 comments

Toys for bob bestaat gewoon nog; en met de megaovername van AB vermoed ik dat er nogal wat dubbelingen zijn ontstaan. Logisch dat ze die wegkrassen.

Ik ruik soms wat sensatie en er worden soms touwtjes gelegd die mogelijk niet nodig zijn.