Luigi's Mansion 2 HD ontwikkeld door Tantalus Media

  • Nieuws

  • 25 jun 24 om 19:39

  • Rik

  • 0

De ontwikkelaar van Luigi’s Mansion 2 HD is eindelijk bekend. Tantalus Media blijkt achter de Switch-versie van de game te zitten.

Tantalus Media bevindt zich in Melbourne (Australië). Het is niet de eerste keer dat Nintendo de Australische studio inschakelt om een oudere Nintendo-titel naar de Switch te brengen. Zo was Tantalus ook de studio achter de Switch-versie van The Legend of Zelda: Skyward Sword HD (2021). Het originele Luigi’s Mansion 2 werd in 2013 ontwikkeld door de Canadese ontwikkelaar Next Level Games, dat inmiddels volledig eigendom is van Nintendo. Er werd lange tijd gespeculeerd dat de Canadezen ook achter de port van hun 3DS-avontuur zaten, maar deze aannames blijken dus onjuist.

De identiteit van Tantalus Media als ontwikkelaars van Luigi’s Mansion 2 HD is het gevolg van het verlopen van een aantal review-embargo’s. Nintendo voert zelf een beleid waarin het personeel dat werkt aan hun games niet (van tevoren) bekend wordt gemaakt. Bij vragen hierover nodigt The Big N nieuwsgierige fans structureel uit ‘om goed op te letten bij de credits’ van hun spellen. Ook de identiteit van de nieuwe stem van Mario werd op deze manier lange tijd geheim gehouden.

Australiërs hebben wel ervaring met enge spinnen…

Switch ports

Nintendo zet al langere tijd externe studio’s in om ports van hun oudere spellen te maken. Naast Tantalus Media (Skyward Sword HD & Luigi’s Mansion 2 HD) doet het bedrijf ook vaak een beroep op het Japanse Grezzo (Luigi’s Mansion 1 voor 3DS & The Legend of Zelda: Link’s Awakening), het Amerikaanse WayForward (Advance Wars 1 + 2 Re-boot Camp), het Japanse Arc SystemWorks (Another Code: Recollection) en het Poolse Forever Entertainment (Donkey Kong Country Returns HD). Ook kocht Nintendo onlangs het Amerikaanse Shiver Entertainment, dat zich specialiseert in het porten van ambitieuze AAA-games naar de Nintendo Switch. Met deze ontwikkel-strategie lijkt Nintendo de capaciteit van hun eigen studio’s exclusief in te kunnen zetten voor nieuwe games.

Luigi’s Mansion 2 HD komt op 27 juni 2024 uit voor de Nintendo Switch.

Wist jij dat de Switch-versies van oudere Nintendo-games door externe studio’s gemaakt werden? Laat het ons weten in de comments!

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

De anomalie genaamd Nintendo (Switch)

1

Column De anomalie genaamd Nintendo (Switch)

19-07-2024

1

Robin

Lanceertrailer en vergelijkingsvideo voor Beyond Good & Evil

0

Media Lanceertrailer en vergelijkingsvideo voor Beyond Good & Evil

25-06-2024

3

Martijn

Pokémon TCG-tekencompetitie diskwalificeert deelnemers wegens AI

0

Nieuws Pokémon TCG-tekencompetitie diskwalificeert deelnemers wegens AI

25-06-2024

1

Coen

Reageer als eerste!