Lanceertrailer en vergelijkingsvideo voor Beyond Good & Evil

Jade is terug! Beyond Good & Evil 20th Anniversary Edition is vanaf vandaag verkrijgbaar!

Ondanks wat vage toestanden rondom deze release, is het vandaag dan zover: Beyond Good & Evil 20th Anniversary Edition is verschenen! Breng samen met Jade en haar vrienden het geheimzinnige complot van de vijandige Domz aan het licht, om de planeet Hillys te redden.

Eigenlijk is dit de derde keer dat het spel officieel is uitgebracht. Het origineel kwam uit in 2003, waarna het in 2011 een HD-versie kreeg op Playstation 3 en Xbox 360. Niet op de pc, want deze HD-versie was vrijwel hetzelfde spel mét hogere grafische instellingen, wat op pc’s al mogelijk was. Voor de nieuwe remaster van deze action-adventure game heeft Ubisoft echter heel wat kwalitatieve verbeteringen doorgevoerd.

Het spel is niet alleen grafisch verbeterd, maar heeft ook hernieuwd geluid, een aangescherpte besturing, auto-save en cross-save. Om te vergelijken heeft GameXplain een vergelijkingsvideo gemaakt, waarin de nieuwe Nintendo Switch-versie wordt vergeleken met de Xbox 360-uitgave. Het spel is aanzienlijk opgepoetst, wat goed opvalt. Zeker als je de beelden direct naast elkaar ziet!

Nintendo Switch en X360-versies met elkaar vergeleken

De verbeteringen zijn duidelijk te zien én horen! De graphics zijn voorzien van betere textures, het beeld is een stuk strakker en de belichting veel helderder. Logischerwijs worden 4K en 60 frames per seconde op de Nintendo Switch niet ondersteunt, zoals op Xbox, Playstation en pc. Meer dan 15 muziekstukken zijn opnieuw opgenomen door een live orkest (binnenkort ook verkrijgbaar op LP), onder leiding van componist Christophe Héral. Verder zijn er een nieuwe Speedrun Mode, een uitgebreide art-galerij met de geschiedenis achter het spel en een nieuwe schattenjacht. Deze leidt je over heel de planeet Hillys, vertelt je meer over Jade’s jeugd en heeft verwijzingen naar het nog steeds in ontwikkeling zijnde vervolg. Dit geeft dus eveneens wat hoop dat het langverwachte Beyond Good & Evil 2 ooit eens verschijnt.

Het spel is vandaag, op 25 juni 2024, verschenen voor vrijwel alle huidige systemen! Speciaal voor de release delen we hieronder nogmaals de lanceertrailer, deze keer gedeeld door Nintendo zelf. Er volgt op 12 juli ook meer informatie rondom een fysieke uitgave via Limited Run Games, al is nog onbekend of deze naast het spel op cartridge ook verdere extra’s of verzamelobjecten omvat.

Ga jij de avonturen van Jade opnieuw óf alsnog beleven? Vertel er ons over, in een reactie!

De lanceertrailer voor de hernieuwde klassieker!

Like dit bericht:

Over Martijn

Martijn is verslingerd aan Nintendo-games sinds de NES. Al zijn systemen staan nog steeds aangesloten, om nog met regelmaat op te spelen. Zijn favoriete games hebben meestal een enigszins retro of nostalgische achtergrond en bevatten vaak sporen van eerdere klassiekers. Soms gaan ze als serie helemaal terug tot de jaren ’80 en ’90. Binnen genres ligt zijn voorkeur vooral bij 2D- en 3D-platformers, adventures en soms een RPG. Daarnaast tekent hij graag, zowel als hobby als professioneel.

Lees meer over Martijn

Recente artikelen

Davide Soliani verlaat Ubisoft

3

Nieuws Davide Soliani verlaat Ubisoft

24-07-2024

3

Coen

Spelverkopen Europa in mei stuk lager wegens weinig grote releases

3

Nieuws Spelverkopen Europa in mei stuk lager wegens weinig grote releases

26-06-2024

2

Thijmen

Luigi's Mansion 2 HD Nintendo Switch screenshot

0

Nieuws Luigi's Mansion 2 HD ontwikkeld door Tantalus Media

25-06-2024

1

Rik

Reageer als eerste!