Pokémon TCG-tekencompetitie diskwalificeert deelnemers wegens AI

  • Nieuws

  • 25 jun 24 om 17:59

  • Coen

  • 0

Als je de regels met voeten (of extra handen/vingers) treedt dan word je diskwalificeert, aldus The Pokémon Company

Ieder jaar oganiseerd The Pokémon Trading Card game een wedstrijd waar verschillende kunstenaars over de hele wereld hun kunstwerken in kunnen sturen om potentieel als een echte Pokémon kaart gedrukt te worden. Dit is elk jaar een genot voor veel Pokémon fans en menig fan keek uit naar de onthulling van de top 300 inzendingen. Helaas bleek al snel nadat de lijst online verscheen, er een aantal inzendingen niet zelf gemaakt maar door AI gegenereerd zijn. En om het nog erger te maken mag een kunstenaar maar drie inzendingen opsturen. Om dit te omzeilen heeft een deelnemer drie inzendingen opgestuurd onder zijn volle naam en nog eens drie onder een afkorting.

Er ontstond al snel rep en roer op social media over deze inzendingen. The Pokémon Company heeft er even over gedaan maar er is nu een reactie. In deze reactie noemt The Pokémon Company niet dat het gaat over door AI-gegenereerde illustraties maar wel dat er een aantal finalisten zijn die de regels hebben overtreden.

The Pokémon Company had dit te zeggen (vertaald):

We zijn er bewust van dat een aantal inzendingen in de top 300 finalisten van The Pokémon TCG Illustration Contest 2024 de officiële wedstrijd regels hebben overtreden. We hebben besloten dat de inzendingen in kwestie bij deze gediskwalificeerd zijn.

Daarnaast voegen we andere kunst toe van verschillende kunstenaars in de top 300 finalisten.

We zijn toegewijd aan het hooghouden van de integriteit van The Pokémon TCG Illustration Contest en waarderen alle ondersteuning van onze fans om de artistieke vaardigheden van de getalenteerde Pokémon community te vieren.

De community rond The Pokémon Trading Card Game reageerde vol lof en bedankte The Pokémon Company om hoe ze om zijn gegaan met de situatie.

Ben jij ook blij met hoe integer The Pokémon Company omgaat met valsspelers? Laat het ons weten in de comments!

Bron: De X-account van the Pokémon Trading Card Game

Like dit bericht:

Over Coen

Sinds dat Coen als vijfjarig jochie een GameBoy in zijn schoot geworpen kreeg is het al foute boel. Sindsdien is hij niet meer weg te slaan bij Nintendo. Geef hem een platformer als Rayman of Donkey Kong en voor je je kunt omdraaien heeft hij hem al uit. Daarnaast heeft deze jongen ook nog creatieve kanten die zijn aangewakkerd door het spelen van games zoals Rayman en Pokémon. Een veelzijdige knul dus!

Lees meer over Coen

Recente artikelen

shadows of the damned switch

0

Nieuws Shadows of the Damned: Hella Remastered in oktober naar de Switch

24-07-2024

1

Mitch

Luigi's Mansion 2 HD Nintendo Switch screenshot

0

Nieuws Luigi's Mansion 2 HD ontwikkeld door Tantalus Media

25-06-2024

1

Rik

Hoofdafbeelding bij Eerste reviews Luigi's Mansion 2 HD zijn binnen

0

Nieuws Overzicht eerste reviews van Luigi's Mansion 2 HD

25-06-2024

1

Erik

Reageer als eerste!