Gerucht: "Persona 6 naar Switch 2"

  • Nieuws

  • 17 mrt 24 om 18:22

  • Rik

  • 1

Officieel is er nog maar weinig bekend over Persona 6, maar volgens een bekende insider hoeven Nintendo-fans het niet zonder de titel te stellen. De volgende Persona-game zou volgens hem naar de opvolger van de Nintendo Switch komen.

Let op: niks van dit bericht is bevestigd door Atlus of Nintendo, neem dit soort berichten altijd met het gebruikelijke korreltje zout tot de officiële aankondiging.

Het gaat om een bericht van Persona-leaker MbKKssTBhz5 (みどり). Deze insider heeft in het verleden meermaals bewezen bronnen te hebben binnen SEGA/het Persona-team. Het gerucht kwam naar buiten via X. MbKKssTBhz5 reageerde onlangs op een segment uit de Spawnwave-podcast. Hierin liet een andere bekende leaker/insider Nate the Hate vallen dat Persona 6 volgens zijn bronnen geen Playstation-exclusieve titel zou zijn. MbKKssTBhz5, die momenteel het beste verleden heeft als leaker op het gebied van Persona-titels, bevestigde deze informatie. In een verder gesprek op X wist hij ook te melden dat de ‘Switch 2’ een van de platforms voor Persona 6 moet worden.

Persona 6 is – net als de ‘Switch 2’ – officieel nog niet aangekondigd, maar het is publiek geheim dat Atlus werkt aan het volgende deel in de Persona-serie. Onlangs werd nog bekend dat de serie inmiddels al 22 miljoen keer verkocht is, waarvan de recente jaren de meest succesvolle zijn. Op basis van de geruchten over Persona 6 zou de game te zwaar zijn om te draaien op de originele Nintendo Switch, daarom zou het spel intern gepland staan voor de volgende generatie Nintendo-hardware. Volgens MbKKssTBhz5 geldt dit ook voor andere Atlus-titels als Persona 3 Reload en Metaphor: ReFantazio.

Deze Persona-games zijn beschikbaar op Nintendo Switch

Uitgever: SEGA

/

Ontwikkelaar: ATLUS

Releasedatum: 21 oktober 2022

Uitgever: Atlus

/

Ontwikkelaar: Atlus

Releasedatum: 17 november 2023

Nintendo Switch eShop: €59,99

Uitgever: SEGA

/

Ontwikkelaar: ATLUS

Releasedatum: 19 januari 2023

Nintendo Switch eShop: €19,99

Uitgever: SEGA

/

Ontwikkelaar: ATLUS

Releasedatum: 19 januari 2023

Nintendo Switch eShop: €19,99

Uitgever: SEGA

Releasedatum: 23 februari 2021

Uitgever: SEGA

/

Ontwikkelaar: Atlus

Releasedatum: 17 maart 2022

Kijk jij uit naar de moderne Atlus-RPG’s op de ‘Switch 2’? Laat het ons weten in de comments!

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

Nieuwe Zelda: Tears of the Kingdom-merch onthuld voor Japan

0

Nieuws Nieuwe Zelda: Tears of the Kingdom-merch onthuld voor Japan

27-04-2024

0

Thijmen

f-zero99 winnaar

2

Special Doe mee aan het F-Zero 99 online toernooi met oud-redacteur Theun

18-03-2024

2

Mitch

Fysieke versie Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes uitgesteld

0

Nieuws Fysieke versie Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes uitgesteld

17-03-2024

1

Jeroen

Discussieer met ons mee! 1

Yosher

17 mrt 24 om 18:54

#13329‍

5886 XP | 1090 comments

Is dit het eerste gerucht van een spel op de Switch 2? Echt specifiek een spel? Kan me geen andere herinneren. Zo lijkt het wel heel dichtbij te komen nu.