Persona-serie passeert 22 miljoen verkopen

  • Nieuws

  • 5 mrt 24 om 19:26

  • Rik

  • 0

Atlus maakte recent bekend dat de Persona-serie inmiddels 22 miljoen verkopen heeft behaald.

Dit deden ze via het officiële (Japanse) X-account van de serie. De 22 miljoen betreft alle games met een Persona-titel (dus op alle platforms en inclusief alle spin-offs). Hoewel de Persona-serie al ruim 25 jaar bestaat, is het merendeel van het commerciële succes afkomstig uit de recente jaren. Eind 2021 behaalde Persona namelijk nog de 15 miljoen verkochte exemplaren. In grofweg tweeënhalf jaar zijn daar dus zeven miljoen verkochte spellen bijgekomen. De langverwachte Switch-release van Persona 5 Royal en de multiplatform release van spin-off Persona 5 Tactica lijken het grootste aandeel van de recente groei in Persona-verkopen te vertegenwoordigen. Daarnaast kregen drie oudere Persona-spellen ook nog re-releases.

Om de mijlpaal te vieren deelde Atlus een nieuwe speciale trailer voor Persona 3 Reload. Deze remake van het derde deel uit de Persona-serie komt helaas niet naar de Nintendo Switch. Wel is de originele versie van Persona 3 Portable beschikbaar op de Nintendo Switch.

Ben jij benieuwd welke Persona-games beschikbaar zijn op de Nintendo Switch? Bekijk hier het overzicht!

Welke Persona-game is jouw favoriet? Laat het ons weten in de comments!

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

Zien: Universal doet Super Nintendo World (Florida) uit de doeken

0

Nieuws Zien: Universal doet Super Nintendo World (Florida) uit de doeken

02-05-2024

2

Rik

LEGO kondigt Mario Day-stream aan

2

Nieuws LEGO kondigt Mario Day-stream aan

05-03-2024

4

Rik

Temtem kondigt laatste grote updates aan en schrapt monetisatie

4

Nieuws Temtem kondigt laatste grote updates aan en schrapt monetisatie

05-03-2024

2

Karina

Reageer als eerste!