Headerafbeelding bij Nintendo Switch-games voor juni 2023

9 opvallende Nintendo Switch-games voor juni 2023

  • Nieuws

  • 1 jun 23 om 11:07

  • Erik

  • 5

Het is juni en het zonnetje begint meer en meer aan de hemel te staan. Ook op videospelgebied, want er staan weer een hoop spellen klaar. Ik neem je mee langs negen opvallende Nintendo Switch-games voor juni 2023.

Etrian Odyssey Origins Collection

Uitgever: SEGA

/

Ontwikkelaar: Atlus

Releasedatum: 1 juni 2023

Nintendo Switch eShop: €79,99

Etrian Odyssey was een vaak terugkerende naam tijdens de Nintendo DS en Nintendo 3DS-periodes. Het liet jou een groot labyrint verkennen, waarvan je zelf de kaart moest tekenen. Dit resulteerde in pittige dungeon crawlers, die gameplay boven verhaal verkozen. Etrian Odyssey Origins HD Collection bundelt de eerste drie delen. Deze zijn ook los verkrijgbaar.

We Love Katamari REROLL+ Royal Reverie

Uitgever: Bandai Namco Entertainment

/

Ontwikkelaar: Bandai Namco Entertainment

Releasedatum: 2 juni 2023

Ah, ja – We Love Katamari. Het spel waarbij jij alles moet oprollen dat je tegenkomt. Dit begint met kleine objecten als blikjes en potloden, maar eindigt met mensen en zelfs wolkenkrabbers. Alles om een prachtige planeet te maken, natuurlijk. Dit verslavende spelletje kwam oorspronkelijk in 2005 al uit, maar heeft nu allemaal extraatjes zoals de extra moeilijke Royal Reverie-modus.

Loop8: Summer of Gods

Uitgever: Marvelous Europe

/

Ontwikkelaar: Marvelous Inc.

Releasedatum: 6 juni 2023

Nintendo Switch eShop: €49,99

In Loop8 ben jij Nini, een jongen die met de tijd kan spelen. Met deze krachten is het aan jou om elke keer de 8e maand te resetten, net zo lang tot je het grote kwaad genaamd de Kegai verslaat. Het spel combineert turn-based-gevechten met een visual novel-stijl, en elke actie die je maakt kunnen je metgezellen én de wereld beïnvloeden.

Nocturnal

Uitgever: Plug In Digital

/

Ontwikkelaar: SunnySide Games

Releasedatum: 7 juni 2023

Nintendo Switch eShop: €19,99

Nocturnal is een actievolle sidescroller, waarbij het hoofdpersonage een zwaard gehuld in vlammen heeft. Op deze manier baan je je een weg door vijanden en platformuitdagingen. De twist? Alles is gehuld in een donkere mist, en je weg vooruit is bijna niet te zien…

MotoGP 23

Uitgever: Milestone

/

Ontwikkelaar: Milestone

Releasedatum: 8 juni 0202

Nintendo Switch eShop: €49,99

Eentje voor de motorfanaten. In deze game rijd je races met het officiële MotoGP-sausje. Blijf je concurrentie voor en eindig zo hoog mogelijk in het klassement. Er zijn drie verschillende categorieën: MotoGP, Moto2 en Moto3.

STORY OF SEASONS: A Wonderful Life

Uitgever: Marvelous

/

Ontwikkelaar: Marvelous

Releasedatum: 27 juni 2023

Nintendo Switch eShop: €39,99

Jaa, complexe namen. Story of Seasons: A Wonderful Life is een remake van Harvest Moon: A Wonderful Life voor de Nintendo GameCube. In het vredige stadje Forgotten Valley bouw je een zorgeloos boerenleventje op en probeer je vriendschappen te sluiten met de bewoners in het nabije dorpje. Deze nieuwe versie komt met verbeterde graphics en een hoop quality-of-life-toevoegingen.

Master Detective Archives: RAIN CODE

Uitgever: Spike Chunsoft

/

Ontwikkelaar: Tookyo Games / Spike Chunsoft

Releasedatum: 30 juni 2023

Wie verlangt naar meer Danganronpa, moet denk ik nog heel lang wachten. Gelukkig hebben de makers niet stilgezeten, en komen ze met RAIN CODE. Jij komt terecht in Kanai Ward, een stad met een hele hoop onopgeloste mysteries. Hier ontmoet jij een bonte cast aan detectives, en is het aan jou om al die gruwelijke gekkigheden op te lossen waardoor de stad geplaagd wordt. Het verzamelde bewijs? Dat lanceer je vervolgens tijdens gevechten op de verdachte. Dat zal ze leren.

Ghost Trick: Phantom Detective

Uitgever: Capcom

/

Ontwikkelaar: Capcom

Releasedatum: 30 juni 2023

In Ghost Trick: Phantom Detective staat een meisje voor je op het punt doodgeschoten te worden – maar jij hebt al het loodje gelegd. Gelukkig kan je met je geestenkrachten de wereld om je heen zo manipuleren, dat je de dood van het meisje alsnog kan voorkomen. Dit resulteert in een spannend puzzelspel, dat in 2011 op de Nintendo DS uitgroeide tot een ware culthit. Deze HD Remaster kent verse graphics én een gloednieuwe soundtrack.

Crime O’Clock

Uitgever: Just For Games

/

Ontwikkelaar: Bad Seed

Releasedatum: 30 juni 2023

Nintendo Switch eShop: €19,99

Ook in Crime O’Clock probeer je misdaden te voorkomen voordat ze gebeuren. Dit doe je echter in meerdere tijdperken – die allemaal te zien zijn vanuit een grote kaart. Wees gewaarschuwd: alles lijkt met elkaar in verbinding te staan. Zo zijn er veertig zaken op te lossen. De game werd getoond tijdens de Indie Showcase van april, en ziet er leuk uit!

Zijn er games die jij graag wilt spelen deze maand? Heb je andere aanbevelingen? Laat het weten in de reacties!

Like dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan tien jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

Nintendo lanceert nieuwe controller-sleutelhangers in Japan

0

Nieuws Nintendo lanceert nieuwe controller-sleutelhangers in Japan

24-07-2024

1

Erik

VS: Man berooft winkel met Duck Hunt Zapper

1

Nieuws VS: Man berooft winkel met Duck Hunt Zapper

01-06-2023

3

Rik

Crowdfundingscampagne online voor boek over Satoru Iwata

1

Nieuws Crowdfundingscampagne online voor boek over Satoru Iwata

31-05-2023

3

Thijmen

Discussieer met ons mee! 5

Robin

1 jun 23 om 12:05

#10093‍

3320 XP | 491 comments

30 juni is wel echt mystery dag

Ribbelchips

1 jun 23 om 12:09

#10095‍

918 XP | 177 comments

Ik kijk eigenlijk alleen uit naar Rain Code. Dat zag er geweldig uit en met Danganronpa heeft de studio een paar geweldige (en gestoorde) games gemaakt. Als de reviews goed zijn, ga ik die wel halen.

Ghost Trick is natuurlijk ook geweldig, maar daar wil ik niet nogmaals de volle mep voor betalen. 

Garrus

1 jun 23 om 13:24

#10096‍

1576 XP | 287 comments

Niks interessants helaas. Sowieso is er buiten Pikmin 4 (waar ik zelf niets mee heb maar toch), niet heel veel om naar uit te kijken dit jaar :/. Kom maar op met die Nintendo Direct, Nintendo!

Paul

1 jun 23 om 14:48

#10097‍

3839 XP | 666 comments

Ja, ik zie ook weinig aan de horizon. Ben zelf nog wel even zoet met TotK, maar er is weinig aangekondigd wat door Nintendo wordt ontwikkeld & uitgegeven.

Maar goed, die Direct verschijnt vanzelf wel. Tot die tijd, TotK-tijd!

Yosher

1 jun 23 om 16:10

#10098‍

6031 XP | 1119 comments

Ik heb eigenijk helemaal niks om naar uit te kijken, wat nieuwe games betreft. Pikmin heb ik persoonlijk weinig interesse in en verder is er voor mij weinig tot niks in aantocht. 

Maar dat maakt me even niet veel uit. Heb nog genoeg te doen. Zelda heb ik nog veel in te doen, Splatoon 3 houdt me nog veel bezig, vooral aan het begin van elk nieuw seizoen en elke keer als er een evenement gaande is (Splatfest, Big Run, Eggstra Work), Mario Kart 8 komt binnenkort nog met nieuwe banen, ik moet Metroid Prime en Advance Wars nog uitspelen, ik heb pas nog wat games in de aanbieding gekocht...

Kortom, ik vermaak me sowieso wel tot de volgende Direct.