Crowdfundingscampagne online voor boek over Satoru Iwata

Nintendo’s voormalige president Satoru Iwata heeft in de jaren dat hij bij Nintendo werkte erg veel betekend voor het bedrijf. Om zijn leven en bijdrage aan de videogamesindustrie door de jaren heen te herdenken, is er nu een crowdfundingscampagne gestart voor een nieuw boek dat over hem gaat. 

De Kickstarter voor het boek werd aangekondigd door Nintendo Force Magazine. Het boek zelf heet ‘The Impact of Iwata’ en zal “meer dan 220 pagina’s” bevatten. Het wordt geschreven door Lucas M. Thomas die hoofdredacteur van het tijdschrift is, en zal worden uitgegeven door Sheridan van CJK Group.

Er is al eerder een boek gemaakt over Satoru Iwata, dat ‘Aks Iwata‘ heet. Volgens de schrijver van ‘The Impact of Iwata’ beslaat dit nieuwe boek Iwata’s “hele leven en daarna”, en reflecteert het op de “voortdurende impact” die hij in de jaren na zijn overlijden heeft gehad op de gamingindustrie. Daarnaast zijn er in het boek ook kunstwerken te vinden met citaten van Iwata zelf en zijn collega’s. Verder zullen er beelden te zien zijn van de spellen waaran Iwata heeft meegewerkt en zullen “verschillende prominente stemmen” uit de gamesindustrie hun eigen verhalen over Iwata delen.

Op de dag dat dit artikel gepost is, heeft de Kickstarter al 3/4 van het benodigde bedrag van €27107 opgehaald, met nog 43 dagen te gaan.

Ga jij het boek ‘The Impact of Iwata’ in huis halen zodra het uit is, of heb je al bijdrage gedaan voor de Kickstarter? Laat het ons weten in de comments!

Bron: Nintendo Force Magazine op Twitter

Like dit bericht:

Over Thijmen

Hoi hoi, ik ben Thijmen uit Zeeland en ben 18 jaar, de jongste van het stel dus (; Van jongs af aan ben ik al een grote Nintendo fan geweest. Ik ben opgegroeid met de Nintendo DS, de Wii en de Wii U, waar ik veel mooie herinneringen aan heb overgehouden. Verder ben ik een groot Mario en Zelda fan, maar speel ik ook games van andere franchises zoals Splatoon, Bayonetta of Astral Chain. Natuurlijk kijk ik altijd uit naar wat Nintendo nog voor de toekomst in petto heeft!

Lees meer over Thijmen

Recente artikelen

bank stream koopa cafe

1

Livestream Kom chillen tijdens de N1-UP Bankstream

25-06-2024

1

Mitch

Headerafbeelding bij Nintendo Switch-games voor juni 2023

5

Nieuws 9 opvallende Nintendo Switch-games voor juni 2023

01-06-2023

3

Erik

Trailer en releasedatum voor Double Dragon Gaiden: Rise of the Dragons

0

Media Trailer en releasedatum voor Double Dragon Gaiden: Rise of the Dragons

31-05-2023

3

Martijn

Discussieer met ons mee! 1

Paul

1 jun 23 om 11:21

#10092‍

3824 XP | 663 comments

Pff, 29 dollar voor de verzending komt er nog bij. Had het graag gebacked maar dat vind ik echt de meerprijs niet waard