Miyamoto (71): "Beter dat de jongere mensen nu de games maken"

  • Nieuws

  • 27 jun 24 om 17:17

  • Erik

  • 2

Shigeru Miyamoto (71) zegt dat hij het fijn vindt dat het nu vooral de jonge mensen zijn die games maken bij Nintendo.

“Ik laat de jongere generatie het nu maken zonder zelf het werk te hoeven doen”, vertelt Miyamoto na een vraag van een aandeelhouder, over in hoeverre hij nog betrokken is bij het maken van games.

Shigeru Miyamoto stond jarenlang aan de wieg van de grootste Nintendo-spellen zoals Super Mario, Donkey Kong en Zelda. Maar die tijden liggen al een aantal jaar achter hem.

“Ik heb die werkzaamheden soepel over kunnen dragen, maar de mensen die nu dat werk doen worden ook ouder, dus ik vraag jongere mensen dit ook weer over te nemen.”

Dit wil overigens niet zeggen dat hij zich helemaal niet meer met het ontwikkelen van games bezighoudt. Hij benoemt bijvoorbeeld dat hij erg betrokken is bij het mobiele spel Pikmin Bloom. Ook staat hij in de credits van Tears of the Kingdom en Pikmin 4 als General Producer.

Miyamoto tijdens de Nintendo Direct van september 2022, bij de onthulling van Pikmin 4.

Shigeru Miyamoto’s bezigheden bij Nintendo gaan op dit moment verder dan games. Zo was hij hevig betrokken bij de opening van themapark Super Nintendo World in Japan en trad hij op als producer voor The Super Mario Bros. Movie. Ook in de aankomende live-action-film van The Legend of Zelda speelt Miyamoto een grote rol.

Het vorig jaar verschenen Super Mario Bros. Wonder, is het eerste Mario-spel van Nintendo waar zijn naam niet aan verbonden was. Takashi Tezuka (63), assistant director bij de eerste Mario Bros. op de NES, nam hier de rol van producer aan. Bij Super Mario Run (2016) fungeerde Miyamoto nog als director.

Eind 2023 gaf Miyamoto aan dat hij nog lang niet nadenkt over zijn pensioen. Ook tijdens de Q&A zei hij dat het hem “best nerveus” maakt als een van de oudsten bij Nintendo, maar dat hij het nog erg fijn vindt om er te werken.

Like dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan tien jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

shadows of the damned switch

0

Nieuws Shadows of the Damned: Hella Remastered in oktober naar de Switch

24-07-2024

0

Mitch

In augustus verschijnt Sam & Max: The Devil’s Playhouse Remastered

0

Nieuws In augustus verschijnt Sam & Max: The Devil's Playhouse Remastered

28-06-2024

1

Martijn

Luigi’s Mansion 2 HD is uit; haal jij ‘m in huis?

2

Poll Luigi's Mansion 2 HD is uit; haal jij 'm in huis?

27-06-2024

2

Erik

Discussieer met ons mee! 2

Nozem

27 jun 24 om 18:55

#13911‍

49 XP | 8 comments

Myamoto heeft totaal geen rol gespeeld bij de ontwikkeling van de Metroid serie, dat waren Satoru Okada, Gunpei Yokoi, Hiroji Kiyotake en Yoshio Sakamoto.

Erik

27 jun 24 om 19:14

#13912‍

5332 XP | 378 comments

Oeps, zo'n slordigheidje zou ik niet mogen maken. Bedankt voor je scherpheid, Nozem!