Wat speel je dit weekend? [22 juni] 

  • Special

  • 22 jun 24 om 10:30

  • Erik

  • 7

Tijd voor het weekend! Net als afgelopen week, zijn wij weer heel benieuwd naar wat je dit weekend allemaal speelt!

Maar eerst:

Dit gebeurde er afgelopen week

Deze Nintendo Direct was er toch wel een voor in de boekjes. Meer dan zeven jaar na release van de Switch, lanceert Nintendo doodleuk nog wat nieuwe games, waaronder een nieuwe The Legend of Zelda. In Echoes of Wisdom speel je als Zelda én in een wereld gebaseerd op die van A Link to the Past. Ten lange leste liet Metroid Prime 4 zich zien én we krijgen nog een compleet nieuwe Mario Party.

Daarnaast brengt Capcom de Ace Attorney Investigations Collection naar de Nintendo Switch, komt er weer een niet-Danganronpa-game uit en kunnen we vanaf deze zomer basketballen in Nintendo Switch Sports. Oh, en de poezelige, ehm, kat Stray is straks ook speelbaar op de Switch. Kortom: teveel om op te noemen.

Fijn weekend allemaal!

Opvallende releases:

Psst: Beyond & Evil nog nooit gespeeld? Dan is volgende week je kans!

Wat speel je dit weekend?

Dan is het nu tijd voor jullie speelplannen! Met welke games houd jij je dit weekend bezig? De N1-UP-redactie trapt af!

Erik
Poeh. Wat zijn er tijdens de Direct een hoop leuke games aangekondigd. En wat jammer dat die niet nu al speelbaar zijn. Anyway, dit weekend ga ik in ieder geval weer een stukje verder met Paper Mario. Daarnaast zit ik op de PlayStation 5 weer helemaal in Genshin Impact.

Dreon
Ik moet nog even bijkomen van de Nintendo Direct-hype. Wanneer dit eindelijk gelukt is, ga ik dit weekend de credits van Paper Mario: The Thousand-Year Door waarschijnlijk op mijn scherm zien. Hierna ben ik van plan om te beginnen aan Tunic, ik heb er veel (inhoudelijk gelukkig weinig) over gehoord… Zin in!

Rik
Ik ga dit weekend helemaal niets spelen… mijn linker Joy-Con heeft namelijk een driftje gevat. Afgelopen donderdag is ‘ie op reis gegaan naar Nieuwegein voor een bezoekje aan de privékliniek van Dr. Mario. Na het weekend verwacht ik hem in blakende gezondheid terug, maar tot die tijd ga ik eens kijken of er wat leuks staat op Netflix… of misschien ga ik wel analyse- en reactievideo’s bingen van de Direct-aankondigingen.

Dr. Mario maakt Rik zijn zieke Joy-Con vast heel snel weer beter!

Dennis

De grote afwezige tijdens de Nintendo Direct deze week was toch wel… Kirby! Ik had toch wel een game met de roze bal verwacht. Gelukkig heb ik deze week een tweedehands exemplaar van Kirby: Planet Robobot voor de Nintendo 3DS gevonden. En die ga ik lekker spelen. Wereld 1 heb ik ondertussen gehaald en wat een feest is het. De robot power-up is super en de game maakt geweldig gebruik van 3D. Ik mis die stereoscopische 3D-gimmick wel.

Evelyne

Na een ruige periode en veel eigen bezigheden is het tijd om wat meer Nintendo spellen te gaan spelen of misschien wat indiegames? Ik heb de laatste tijd hard gewerkt aan een ontwerp voor de Donald Duck nieuwe Buur(man of vrouw) wedstrijd. Samen met de hulp van de enige echte Martijn heb ik wat spelfoutjes uit het verhaal om het ontwerp heen gevist en nu kunnen we enkel duimen. Verder ga ik dit weekend naar Dutch Comic Con en breng natuurlijk Ogerpon mee. Als ik dan nog tijd en puf heb start ik Pokémon GO op en ga ik weer wat Pokémon Unite spelen. Volgende week ga ik mijn uitgeleende Princess Peach: Showtime! terugbrengen en kijken of er nog een ander spelletje is wat ik kan uitlenen. Ik moet nog steeds Super Mario Bros. Wonder, Paper Mario en een paar andere bekende spellen gaan spelen.

Martijn

Nog steeds bezig met Paper Mario: The Thousand-Year Door. De kans is dus enorm dat ik die nog verder ga spelen, dit weekend. En zet ‘m op bij de Donald Duck-wedstrijd, Evelyne!

Dennis haalt dit weekend een gouwe oude uit de koelkast, Kirby: Planet Robobot.

En nu ben jij aan de beurt: kom maar op met die weekendplannen!

Like dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan tien jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

Capcom heeft geen plannen om te stoppen met fysieke game-releases

0

Nieuws Capcom heeft geen plannen om te stoppen met fysieke game-releases

23-07-2024

1

Rik

Nintendo lijkt grootste geruchten-lek te hebben gedicht

3

Nieuws Nintendo lijkt grootste geruchten-lek te hebben gedicht

22-06-2024

2

Rik

Limited Run toont eerste trailer van Gex Trilogy

5

Media Limited Run toont eerste trailer van Gex Trilogy

21-06-2024

0

Dennis

Discussieer met ons mee! 7

Fl@ppy

22 jun 24 om 11:07

#13874‍

3001 XP | 582 comments

Ik doe het eigenlijk nooit, maar ben met 2 games tegelijk bezig. Ondertussen in chapter 6 aangekomen in Maplestory 3DS en net Hammet bevrijd in Golden Sun op Switch. En in de sale toch nog Tunic gekocht, die dus nog op me staat te wachten. 

Maar gamen komt nu wel op een laag pitje, want volgend weekend verhuis ik de inboedel naar Frankrijk en over 5 weken is de echte verhuizing. 

Mochten jullie van n1up ooit een uitnodiging krijgen om bij Ubisoft Annecy langs te gaan, stel ik me kandidaat. Zit daar dan niet al te ver vandaan

rob1N

22 jun 24 om 11:46

#13875‍

5677 XP | 1094 comments

wauw, verhuizen naar frankrijk...? Is het daar zoveel beter dan? Geen idee om welke redenen je verkast maar succes met de verhuizing man!

Rik

22 jun 24 om 12:41

#13876‍

4919 XP | 683 comments

Ik geloof dat zijn vrouw Française is

Fl@ppy

22 jun 24 om 13:59

#13878‍

3001 XP | 582 comments

Hoofdzakelijk inderdaad omdat mijn vrouw graag terug wil. Maar ik kan ook zeker een boek schrijven over waarom ik het niet erg vind dit land te verlaten... De trotsheid die ik vroeger had is echt helemaal weg...

Rik

22 jun 24 om 12:42

#13877‍

4919 XP | 683 comments

Bonne chance, monsieur Fl@ppy!

Fl@ppy

22 jun 24 om 13:59

#13879‍

3001 XP | 582 comments

Merci beaucoup!

N2up

23 jun 24 om 16:46

#13887‍

1624 XP | 318 comments

Tunic!!!Wou dat ik t spel opnieuw voor de eerste keer kon spelen