Nintendo lijkt grootste geruchten-lek te hebben gedicht

  • Nieuws

  • 22 jun 24 om 18:54

  • Rik

  • 3

Vaak blijken ‘geruchten’ achteraf niets meer dan gebakken lucht, maar de afgelopen tijd zat er één duidelijk lek in de gelederen van Nintendo. Na een lange zoektocht lijken de ‘Nintendo-ninja’s’ eindelijk ontdekt te hebben hoe de inmiddels beroemde leaker Pyoro aan zijn informatie kwam.

Pyoro, ook wel bekend als ‘de rode vogel’, onderhield een X-account waarop hij (cryptisch) de inhoud van Nintendo Directs verklapte… voordat deze uitgezonden werden. In tegenstelling tot andere ‘insiders’ kwam de informatie van Pyoro vrijwel altijd perfect uit. Dit resulteerde in ruim 110.000 volgers op X. Lang werd gespeculeerd over hoe Pyoro aan deze informatie kwam, waarbij toegang tot de achterkant van Youtube tot de belangrijkste theorieën behoorde.

Afgelopen Nintendo Direct kwam de perfecte voorspellingenreeks van Pyoro echter abrupt ten einde. Pyoro voorspelde dat we niet te veel moesten verwachten qua Nintendo’s eigen games. Maar we kregen juist een nieuwe Mario & Luigi, een nieuwe Zelda, een grote Donkey Kong-port én de langverwachte eerste beelden van Metroid Prime 4 te zien. Pyoro had wel een aantal kleinere titels van externe partijen goed voorspeld voor deze Direct. Oplettende Nintendo-fans merkten gelijk iets op over de titels die Pyoro gemist had. Zij hadden allemaal geen beschikbare gamepagina’s gelijk na de Nintendo Direct. Daarom kwamen ze tot de conclusie dat (de bron van) Pyoro waarschijnlijk toegang moest hebben tot de backend van Nintendo’s (Japanse) website. Voorheen stonden dit soort gamepagina’s ‘achter de schermen’ al van tevoren klaar om gelijk online te gaan na een Nintendo Direct. Door de gamepagina’s van de grote aankondigingen uit deze Nintendo Direct pas aan te maken nadat de Direct is uitgezonden, had Pyoro geen vroegtijdige toegang meer tot deze informatie.

Mario kon weer eens een keertje zijn skills als loodgieter inzetten.

Van rode vogel naar dode vogel

Inmiddels heeft Pyoro aan een journalist van Bloomberg bevestigd dat zijn (hoofd)bron inderdaad werkzaam is bij Nintendo Japan. Ook heeft Pyoro inmiddels het beruchte X-account afgesloten. Het is onbekend of Nintendo de identiteit van de Japanse medewerker heeft kunnen achterhalen. Wel lijken de dagen waarin Pyoro Nintendo’s marketingsplannen doorkruist voorbij te zijn. Het is de tweede keer in korte tijd dat een prominente leaker gestopt wordt. Ook ‘Midori’, die zich specialiseerde in leaks rondom Atlus/SEGA, werd enkele weken geleden ontmaskerd. Dit betekent dat er geen actieve lekken meer lijken te zijn in de aanloop naar de onthulling van de ‘Nintendo Switch 2’.

Vind jij het een goede ontwikkeling dat de grote leakers nu het zwijgen zijn opgelegd, of vond jij het stiekem juist wel leuk om alvast wat voorkennis te hebben van Nintendo Directs? Laat het ons weten in de comments!

Bron: Bloomberg

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

Capcom heeft geen plannen om te stoppen met fysieke game-releases

0

Nieuws Capcom heeft geen plannen om te stoppen met fysieke game-releases

23-07-2024

1

Rik

‘Aantal’ Mario & Luigi-veteranen werken aan Brothership

3

Nieuws 'Aantal' Mario & Luigi-veteranen werken aan Brothership

22-06-2024

3

Rik

Wat speel je dit weekend? [22 juni] 

7

Special Wat speel je dit weekend? [22 juni] 

22-06-2024

5

Erik

Discussieer met ons mee! 3

Fl@ppy

22 jun 24 om 22:12

#13881‍

3001 XP | 582 comments

Een Direct maakt veel meer indruk als er geen leaks zijn. Maar als fan wil je gewoon alles zo snel mogelijk weten. Dus stop met die Directs en kondig gewoon wat vaker wat aan zodat leakers geen macht kunnen krijgen:p

Martijn

22 jun 24 om 22:36

#13882‍

3806 XP | 439 comments

Hmm... Nee, dan hebben we niks meer om naar uit te kijken. Die Directs zijn een goede manier om enthousiasme op te bouwen. Als je die aankondigingen er even ingooit tussendoor, voelt het een stuk kleinschaliger en minder speciaal.

Nu weet je dat je eens in de zoveel tijd verrast wordt door nieuwe games, voor de aankomende periode. Anders is het een beetje als kerst afschaffen en de cadeautjes tussendoor maar even afgeven, as het zo uitkomt. Het bijzondere is er dan wel volledig af. Laat de Nintendo-fanaten maar hun moment hebben, waarin het aankondigingen regent.

Voor mij hoeven al die leaks niet zo. Zie het liever als Nintendo het zelf aankondigt. Die leakers verklappen alleen de verrassing: vooraf weten wat je voor kerst krijgt verminderd toch de verrassing. De juni-Direct was gewoon weer een goedgevulde show! Fijn dat niet alles vooraf al bekend was!

rob1N

23 jun 24 om 23:19

#13889‍

5677 XP | 1094 comments

de directs zijn alleen leuk als er ook daadwerkelijk wat voor je tussen zit. Ik zit vaak maar een beetje te werken tijdens het streamen van een direct omdat er zoveel rommel tussendoor komt... Geef mij maar net als Fl@ppy meer random announcements. Dat vind ik ook veel leuker dan een half uur of 40 minuten af te wachten of er iets boeiends bij zit.