Hoofdafbeelding bij Nintendo Direct van September 2023: wat kunnen we verwachten

De Nintendo Direct van juni 2024

  • Special

  • 1 jun 24 om 14:00

  • Robin

  • 6

Het is juni en dat betekent veel gaming nieuws. Ook Nintendo is in juni van de partij en met de Nintendo Switch 2-aankondiging in aantocht is dit mogelijk de laatste solo Nintendo Switch-direct. Wat zijn de verwachtingen?

Nou ten eerste: geen nieuws rondom de opvolger van de Nintendo Switch. Hoewel een aankondiging aanstaande lijkt, is het in deze Nintendo Direct niet het geval. Toch gaan er al een hoop leaks en speculaties rond. Voor sommigen zijn leaks de bron der waarheid, voor anderen de zoutmijn uit de onderste laag van de Dode Zee. De geruchtenmolen maalt er op los en dat is natuurlijk leuk om te volgen, van Midori tot PapaGenos. Zoals gewoonlijk: neem elk gerucht met een goed korreltje zout.

Wat zegt Midori?

Midori staat bekend om haar SEGA/Atlus-informatie. Al een paar keer gaf ze de juiste informatie over SEGA/Atlus-titels. Sinds kort deelt Midori ook informatie van bedrijven zoals Nintendo en Square Enix. Dit nadat ze zou stoppen, maar hier heeft ze toch van afgezien. Frappant dus en voor sommigen reden om niets meer van haar te geloven. Zelf vind ik het niet geheel onwaarschijnlijk dat ze meer informatie van andere Japanse bedrijven zou hebben. Toch is het wel opvallend dat er zo’n verandering in houding is geweest. Wat heeft ze over de aankomende Nintendo Direct gedeeld?

Volgens Midori zien we tijdens de Nintendo Direct eindelijk meer van de eerder aangekondigde Dragon Quest III HD-2D remake. Die zou niet alleen Dragon Quest III bevatten, maar de gehele Erdrick-trilogie. Ook zien we volgens Midori binnenkort een multiplatform-aankondiging van een Apple Arcade exclusive-titel. Dit gerucht werd ook opgepakt door een wat minder bekend account genaamd LeakProximidad die aangaf dat het om Fantasian zou gaan. Fantasian is een RPG geproduceerd door Hironobu Sakaguchi, oprichter van Mistwalker en bedenker van de Final Fantasy-serie. Tevens bevat het muziek van Nobuo Uematsu. Volgens geruchten lijkt Mistwalker namelijk ook weer iets te gaan doen met Xbox; mogelijk rondom de Blue Dragon-franchise. Hierdoor zou een mogelijke multiplaform-release voor Fantasian niet gek zijn. 

Als laatste is er de mogelijkheid voor een Live A Live-vervolg. Midori vroeg op haar X-account of mensen een vervolg op Live A Live zouden spelen. Live A Live kwam 22 juli 2022 uit op de Nintendo Switch en wist binnen een maand een half miljoen exemplaren te verkopen. Het is dus niet onwaarschijnlijk dat er een gloednieuw vervolg aankomt.

Wat vinden we van Fantasian?

Wat zegt PapaGenos?

PapaGenos is een content creator die veel speculeerde over de Super Smash Bros-franchise. Hij lijkt ook informatie te ontvangen over Nintendo-projecten. Zo wist hij al eerder af van Super Mario RPG en temperde hij juist op Discord de verwachtingen omtrent het Donkey Kong-project dat later Mario vs. Donkey Kong bleek te zijn. PapaGenos deelde eerder in mei dat hij het design van Zelda in Tears of the Kingdom wel erg tof vond en dat ze maar snel de hoofdrol moet spelen in haar eigen avontuur (een mening die ik zeker deel). Wat dit X-bericht interessant maakt, zijn de hoofdletters. Wanneer je deze achter elkaar zet, spelt het “This is a hint”. Wel denkt hij dat deze game in juni getoond kan worden, maar hij is hier niet zeker van. 

Een Zelda-game met Zelda in de hoofdrol zou niet raar zijn. Nadat Princess Peach pas haar showtime had, zou een spel met Zelda in de hoofdrol ook zeker niet misstaan. Hoewel we eigenlijk nog niets weten is de speculatie best tof. Natuurlijk wachten we nog op een bepaalde rode vogel die tot op heden een nagenoeg perfecte score heeft gehaald. Pyoro zal binnenkort vast uit diens nest verschijnen. Voordat dit gebeurt, deelt ondergetekende (toevallig ook een (deels) rode vogel) graag zijn eigen hersenspinsels met jullie.

Komt The Legend of Zelda: The Wind Waker dan toch naar de Nintendo Switch?

Wat denkt Robin?

Square Enix

Laat ik beginnen met Square Enix. Ik verwacht dat de HD-2D remake van Dragon Quest III voorbij komt. Of dit uiteindelijk een trilogie wordt weet ik niet, maar raar zou het zeker niet zijn. Ook is Fantasian logisch om over te brengen naar de Nintendo Switch, waar het zeker een groot publiek zal trekken. Het past ook perfect bij de nieuwe strategie van Square Enix om meer in te zetten op multiplatform.

Kijkend naar Live A Live zou een vervolg verrassend zijn, maar niet onlogisch. De game verkocht mogelijk meer dan een miljoen maal in totaal op de Nintendo Switch en andere platformen. Het is dus niet geheel onwaarschijnlijk dat dit voldoende succes gaf voor een vervolg. 

Third Party

Qua andere third-parties heb ik momenteel niet echt genoeg informatie of verwachtingen. Een deel zal ook afhangen van de andere showcases die mogelijk voor de Nintendo Direct plaatsvinden. In 2023 verscheen de Nintendo Direct op 21 juni. Het is dus goed mogelijk dat we een soort gelijke datum krijgen dit jaar. 19 juni zou op zich niet verkeerd zijn, omdat dit rond dezelfde periode valt in vergelijking met vorig jaar. 

Natuurlijk is het belangrijkste Nintendo zelf. Wat voor first party-titels staan klaar voor de Nintendo Switch?

Gaan we eindelijk meer zien?

Nintendo

Metroid Prime 4 is het eerste waar ik aan denk. Deze titel is waarschijnlijk de grootste knaller van het jaar. Het is eigenlijk poëtisch dat het aan het einde van het Nintendo Switch-tijdperk komt. Metroid Prime 4 werd in 2017 aangekondigd en na een ontwikkeling die opnieuw is begonnen heeft het de nodige tijd in de oven gehad. Ik hoop dat die oven eindelijk klaar is met bakken! Daarbij denk ik dat we ook Metroid Prime 2: Echoes en Metroid Prime 3: Corruption gaan zien. 

Fire Emblem komt denk ik eindelijk langs met een remake van een Fire Emblem-titel. Fire Emblem: Genealogy of the Holy War gaat nu al jaren rond als de game die een remake krijgt. Voor sommigen is het geduld op, maar ik geloof er nog in. Nintendo heeft in het verleden al bewezen langer op games te zitten, dus dat ze zo lang wachten op het juiste moment verbaast mij niets. 

Ook voor de Zelda-franchise zie ik zeker wel iets gebeuren. Wind Waker en Twilight Princess staan volgens insiders beide klaar voor een release. In combinatie met het eerdere Zelda-gerucht van PapaGenos gok ik wel op iets van Zelda in deze Nintendo Direct, of dit nu de remakes zijn of een geheel nieuwe titel.

Onze roze ronde vriend zou ook nog een laatste ‘hoera’ kunnen geven aan het Nintendo Switch-tijdperk. Hoewel trademark-vernieuwingen niet per se gelijk iets betekenen, zou het me niks verbazen als er nog een Kirby-remaster of port aankomt. Kirby heeft bijna elk jaar wel iets van een spel gehad. 

Zelf heb ik een stille hoop op iets van Monolith Soft. Een Xenoblade Chronicles X: Definitive Edition zou niet gek zijn. Gezien het sluiten van de Wii U-servers en natuurlijk omdat deze game nog als één van de weinige vastzit op de Wii U. Daarnaast zou een nieuw project tof zijn, maar die verwacht ik eerder op de opvolger. 

Ook is het zomaar mogelijk dat The Last Story uit de mist stapt en uiteindelijk ook met een remake voor de Nintendo Switch komt. Met de mogelijke Mistwalker-geruchten zou dit me niet verbazen. En als ik nog echt mag dromen, hoop ik dat de zon ook weer mag schijnen op Golden Sun.

Hoewel ik over een ‘mogelijke laatste solo Nintendo Switch Direct’ spreek, denk ik niet dat Nintendo ineens klaar is met de Nintendo Switch. De opvolger is hoogstwaarschijnlijk backwards compatible waardoor een crossgen-periode mogelijk is. Hierdoor zullen we vast nog leuke Nintendo Switch-spellen zien, maar nu eerst de Nintendo Direct van juni afwachten!

Ik ben benieuwd naar wat de Nintendo Direct gaat tonen. Wat verwacht jij? Laat het ons weten in de comments of discussieer mee op Discord. 

Like dit bericht:

Over Robin

Sinds de NES is Robin actief in het gamen. Zijn eerste console was dan een SNES die hij van Sinterklaas kreeg en waar hij erg druk was met Lufia II: Rise of the Sinistrals. Nu kan je hem blij maken met o.a Monster Hunter, Fire Emblem en Xenoblade. Ook hoopt hij elke dag stilletjes dat Golden Sun terug komt.

Lees meer over Robin

Recente artikelen

Wicked Wishes DLC voor Shovel Knight Dig

0

Nieuws Wicked Wishes DLC voor Shovel Knight Dig

15-06-2024

0

Jeroen

Geen Zelda-DLC voor Switch-versie Monster Hunter Stories

1

Nieuws Geen Zelda-DLC voor Switch-versie Monster Hunter Stories

02-06-2024

1

Rik

Hoofdafbeelding bij Pokémon Scarlet & Violet: alle mystery gift-codes

4

Nieuws Pokémon Scarlet & Violet: alle Mystery Gift-codes

01-06-2024

11

Erik

Discussieer met ons mee! 6

Arkalay

1 jun 24 om 17:48

#13684‍

293 XP | 56 comments

Metroid Prime 4, weet nog goed dat ik die 4 in beeld zag verschijnen en nu zijn we 7 jaar verder.. hoop toch echt dat we er nu wat van gaan zien.

Fl@ppy

1 jun 24 om 18:14

#13685‍

2891 XP | 560 comments

Ik verwacht eigenlijk niks bijzonders meer voor mij persoonlijk. Moet ook zeggen dat de Switch voor mij nu wel genoeg is. Enige waar ze me nog mee zouden kunnen verleiden is windwaker of twilight princess.

Laat de Switch 2 maar snel komen met nieuwe Zelda, Xenoblade en 3D Mario. 

Martijn

2 jun 24 om 11:22

#13689‍

3689 XP | 426 comments

Eigenlijk heb ik de hoop voor Metroid Prime 4 op de Nintendo Switch al een beetje opgegeven. Op zich kan het nog. Zeker als we nog meer dan een jaar aan de huidige Nintendo Switch vastzitten, nu Nintendo heeft aangegeven de nieuwe nog tot maart 2025 te kunnen onthullen. Die is dan nog niet meteen op de markt, al hoopt iedereen op een eerdere eerste aankondiging.

Ik verwacht vooral nog een paar remakes, ports en remasters. We weten niet hoe lang de Nintendo Switch nog meegaat, dus mogelijk komen er nog een paar nieuwe spellen, met wat minder hoge verwachtingen. De winterdagen van een console zijn doorgaans een goede manier om oude formules en spellen terug te halen of te experimenteren met iets nieuws zonder al te hoge verwachtingen, om te kijken hoe dat aanslaat. In dat opzicht kan het nog best een interessante eindsprint worden voor de Nintendo Switch, al zitten we intussen wel weer in een overgangsperiode. Meestal niet de spannendste tijd voor een intussen wat ouder systeem. Beter bieden ze nog een beetje variatie, zodat we geleidelijk kunnen doorgaan naar de opvolger, zonder al te lange leegtes.

Selan

2 jun 24 om 12:34

#13690‍

2771 XP | 507 comments

Ik zie het wel. Twilight Princess/Wind Waker zou leuk zijn. Fire Emblem remake is altijd tof, dus die komen er sowieso wel in. Ik heb nog genoeg in de backlog staan om dit jaar te overbruggen. Benieuwd waar ze mee komen

Robin

2 jun 24 om 13:15

#13691‍

3254 XP | 480 comments

Same here! Alleen wanneer we een DQIII, Live A Live, Fantasian, Fire Emblem, Monolith Project en mogelijk MP4 en Zelda dan gaan mijn portemonnee en ik huilen :]

roel180

3 jun 24 om 17:58

#13700‍

15 XP | 2 comments

Een egt gamer blijft bij zig bij platform waar graag speeld ik blijf bij Nintendo om dat groote fan ben iedereen gaat bij weg maar vijf er bij ik hoop dat wel mooi games op komen in aanstaande direct ik gamer graag op al is hij soms beetje traag ik zie hoop op nieuwe Nintendo Switch 2 goed te gemoed